Scudo Sports

Yarış gündemi

@hamlet2006
@QWEZXC Yeter ki UCI da adalet duygusu olsun;her türlü ceza verilebilir.Bernard Hinault 1979 da şampiyon olduğunda peletonda Battaglin ve Zoetemelk'in başında da doping davası varmış.UCI bu ikisine 10 ar dakika cezayı genel klasman zamanlarına eklemeyi uygun görmüş.İstense herşey yapılabilir,ama niyet iyi olsun.

@QWEZXC

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Scudo
@QWEZXC
1500 sayfalık savunma sunmuşlar incelemesi kolay olmasa gerek. Valla ben yarısını okusam başta ne yazıyordu onu unuturum :p:D

bence UCİ ve takımlar bu işin içine az çok batmış durumda,gerekeni yapmıyorsa UCİ,yaptığı bütün organizasyonlar şaibeli
baktı UCİ gerekeni yapmıyor,diğer yarışmacılar gereken eylemi protestoyu adını siz koyun,yapmaları gerekirdi,iş bizede dokanır diye bence seslerini çıkarmıyorlar
benim söyleyeceklerim bu kadar

Bence 1500 sayfalık savunma işi tam bir ingiliz siyaseti ürünü. o savunmayı okumadan cezayı veririm hakim olsam.(Belki de oun için hakim değilim. :) )

Bence tüm takımlar yolunu buldukça bu işe karışıyorlar. Yoksa sponsorların baskılarını başarı göstermeden başlarından savamazlar.

En iyisi ben yine şehir bisikletime bineyim işe gideyim, sağda solda dolaşayım. Yoksa artık bir çok spor olayında tiyatro izlermiş gibi geliyor. İlk izlerken zevkli ama sonrası nahoş.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Caleb.jpeg

Mitchelton-Scott 9 sprint etabı bulunan Fransa turuna Caleb Ewanı götürmeyecekmiş, sprint yerine genel klasmanda Adam Yates'e odaklanacaklarmış. Ewan attığı Tweet mesajında Mitchelton-Scottun almış olduğu bu karar karşısında yıkıldığını, kendisinin ve sprint ekibinin bu tur için hazır olduklarını yasmış.

(link)

@hamlet2006 Üstat ne diyorsun? Mitchelton-Scottun almış olduğu bu kararda Ewanın sözleşme uzatmayıp Lotto-Soudal ile gelecek sezon için anlaşmasının bir etkisi varmıdır ?

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Bigpatron Hocam,
Mitchelton Scott' un Tour kadrosunu görmedim.Ama yapmak istedikleri hakkında fikir yürütebiliriz:
Team Scott genel klasmanda iddiasını sürdürmek için takım zamana karşıda zaman kaybetmemenin önemini düşünüyordur.Bunun için Yates' e yardım edecek iyi zamana karşı spesiyalistlerinin takımda bulunmasını istiyordur.Bu zamana karşı spesiyalistleri Girodan da bildiğin Sam Bewley,Svein Tuft, Chris Juul Jensen gibi iyi rouleurler.Mitchelton Scott bu tarz rouleur ile kendi kaderini kendi belirlemek istiyor olabilir.Tour devam ederken sarı mayoyu ele geçirdiklerinde bu uzun yol kaptanlarí ile atakları nötralize etmek, peletonu çekmek ve kontrol etmek isteyecektir. Giro ' da bu rouleurlerin ne kadar önemli olduğunu hepimiz gördük.Scott genel klasmanda edilgen ,karşılık veren değil; etken ve sorumluluk alan takım olmak istiyor olabilir.
Eğer Caleb Ewan için sprint treni getirmiş olsaydı en az 3- 4 kişilik ateş gücünden feragat etmiş olacaktı.Tahminimce Scott,8 kişilik Tdf kadrosuna 3 uzun yol domestiği,bir tane Paris Roubaix etabında (9.etap)Yates' e göz kulak olacak iyi bir bahar klasikçisi ,3 tane dağ domestiği ve lider Yates' i alacak gibi.
Biliyorsun UCI Team Skyın dominasyonunu azaltmak için Büyük Tür kadrosunu 9 dan 8 ' e indirmişti.Belki kadro 9 kişilik olsaydı Caleb Ewan' í getirebilirdi.Caleb de başkalarının tekerinde sprinte kalkardı.

Genel klasman takımlarında sprinterlerin feda edilmesi görülebilen bir şey.Caleb gibi çok iyi bir saf sprinteri bile geri plana atabiliyorlar.
Geçen sene de Team Sky, Elia Viviani ' yi Giro kadrosuna almayınca Viviani de isyan bayrağını çekip Quick Step' e geçmişti.
Caleb de Lotto Soudal gibi klasikçi ve sprinter takıma geçerek en doğrusunu yapar.Sonuçta Greipel maalesef yaşlandı.

bildiğin hakaret etmişler
ekip getirmeyip sadece kendisini alsalar kadroya,diğer takımların kuyruğuna yapışıp gene şansını denerdi

@Bigpatron Kısacası Scott takımı , sprinterlerin yerine rouleurleri seçerek genel klasmanda ben de varım demiş.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
(link) (NZL, 33) - 5th TDF appearance
(link) (AUS, 27) – 5th TDF appearance
(link) (AUS, 40) - 4th TDF appearance
(link) (AUS, 26) - debut
(link) (AUS, 25) - 2nd TDF appearance
(link) (RSA, 33) - 6th TDF appearance
(link) (SPA, 34) - 5th TDF appearance
(link) (GBR, 25) – 3rd TDF appearance

bence hayal görmesinler :)

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Jack Bauer,Luke Durbridge,Michael Hepburn oldukça iyi rouleurler.
Mathew Hayman;Paris Roubaix etabında domestik,klasikçi
Damien Howson,Mikel Nieve dağ domestiği
Daryl İmpey : Etaba gider
Dağ domestikleri iş yaparsa çok kötü kadro değil .Rouleurler de dağların ortasına kadar yokuş çıksa yeter.

Herkesin Kwiato'su,Geraint'i, Wout Poels'ı vb olacak değil ya.Para yetmez.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Belçika bireysel zamana karşı ulusal şampiyonasında Victor Campenaerts şampiyon oldu.
1.Victor Campenaerts (Lotto Soudal)
2.Thomas De Gendt (Lotto Soudal)
3.Yves Lampaerts(Quick Step)

036-_FF40797.jpg

takımı kötülemek için yazmadım,giro ya benzemez,güçlü rakip fazla,yedirmezler scott takımına (ttt itt handikapıda var) takımda tutmuyorum

• Beğen
@QWEZXC Yok hocam.Yorumların bizim için değerli.Hep beraber muhabbet ediyoruz.
Rouleurleri fena değil gibi.Ancak dağ kadrosu Giro'daki kadar güçlü durmuyor.Damien Howson için Jack Haig kadar iyi performans verebilir diyen yorumcular var.

Daha iyi bir kadro olabilirdi.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Lotto Soudal takımı tam da klasikçi ve sprinter genlerine uygun bir kadro ile gelmiş.
Puncheurler,Barouderler,Klasikçiler ve Sprinterler tam da amaca uygun.
Gorilla hoşgeldin.
Tiesj Benoot
Jasper de Buyst
Thomas De Gendt
Andre Greipel
Jens Keukeleire
Jelle Vanendert
Tomasz Marczynski
Marcel Sieberg
DgPQlcpVAAAujDS.jpg

UCI, 2019'dan itibaren Tramadol'ün yasaklı maddeler arasına alındığını açıkladı.
091223ispa_0170b_600.jpg

@hamlet2006

Bu lotto 'un konya düz ova yarışında pelotonu nasıl üçe böldüklerini hatırladımda muhteşem bir taktik idi,6 kişi çapraz dizildi ,rüzgara karşı müthiş bir tempo yapıldı ,daha sonra ekibe yetişmesi için andreyi domestigi ile beklediler yani hız kestiler bu takdikleri araçtan antrenör veriyor idi,valla bizim torku bir varlık gősteremedi o sene,bu takımda atakci olarak goril ne durumda bakalım ,birde bu takımda eğimde iddalı olan varmı ?gene soru sordum yahu !!!!!!

:):)

@Kudret Kurtcebe
Tiesj Benoot ve Jelle Vanendert gibi iki tane puncheur var. Puncheur(punçör) dediğimiz bu sporcular:Bildiğin gibi kısa ve sert yokuşlarda patlayıcı özelliği olan sporculara diyoruz.Bu adamlar kısa yokuşlarda birkaç kmlik değişken sert bir yokuşta tırmanış yaparak patlayıcı özelliğini gösterebilir.Uzun yokuşlarda iyi tırmanış yapamazlar,kapasiteleri yetmez.

Ayrıca Thomas de Gendt de iyi bir kaçış spesiyalisti olduğu için ortalamanın üzerinde yokuş çıkabilir.

@Kudret Kurtcebe
Kudret Ağabey ,
Bu video ders niteliğinde .Çapraz rüzgarın(echelon) etkisi.Bu video bence keyifli.Senin dediğin video:Çapraz rüzgar ile peleton parçalama

Mükemmel :harika::harika: 21 ekim edirne yarışında bakalım peloton olacakmı bu şekil kuyruktan yakalamaya çalışırım ama tempoları çok hızlı olabilir ya da bir ikinci olur ise çapraz yani diyagonal benim tempoma uygun aynen takılırım ama yarış heyecanından pek bu güzel görüntülere rastlayamadım ,sadece 2016 marmara uzunda yarışanlar osmangazi köprüsünde bu uygulamayı başardılar

@Cem cm Majestelerinin yeminli şövalyesine kılıç vermemişler mi?
Froome, Kwiato'ya ekskaliburu verir artık.:D

Kwiatonun bakışa bakarmısın içi gitmiş.:D

@hamlet2006

Harika bir altyapı dersi olmuş. Videoyu çok güzel edit etmişler

• Beğen
@Cem cm

@Cem cm Adamlarını topla gel.:koptum:
Benimkiler bunlar:
Warren Barguil
Greg van Avermaet
Chris Froome
Marcel Kittel
sptdw20087_670.jpg

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ulusal zamana karşı şampiyonları
1f1fa-1f1f8.png
Joey Rosskopf // BMC
1f1e8-1f1e6.png
Sven Tuft // Mitchelton-Scott
1f1e7-1f1ea.png
Victor Campenaerts // Lotto-Soudal
1f1f3-1f1f4.png
Edvald Boasson Hagen // Dimension Data
1f1e8-1f1ff.png
Josef Černý // Elkov - Author Cycling Team
1f1f8-1f1f0.png
Marek Čanecký // Dukla Banska Bystrica
1f1ea-1f1f8.png
Jonathan Castroviejo // Team Sky
1f1f5-1f1f9.png
Domingos Gonçalves // Radio Popular Boavista
1f1f5-1f1f1.png
Maciej Bodnar // BORA - hansgrohe
1f1f7-1f1f4.png
Eduard Michael Grosu // Nippo - Vini Fantini
1f1f1-1f1f9.png
Gediminas Bagdonas // AG2R La Mondiale

Svein Tuft 41 yaşında ve 11. defa Kanada ulusal zamana karşı şampiyonu.:harika:
DgPy9duXcAACxel.jpg

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Chris Horner geri dönüyormuş.Yaşı 47 o_Oo_Oo_O
Eski Vuelta şampiyonlarından.Vueltayı da 41 yaşında kazanmıştı.Ben kendimi bildim bileli Chris Horner hep yaşlıydı.:ssrtcbya:

ChrisHorner-281x320.jpg

Geri