Scudo Sports

Yarış gündemi

Kaliforniya turu çok dandikti..Birkaç sprinteri toplamışlar,hepsi bu..
Giro'ya bakınca,bu turun ne kadar zevkli olduğunu anlıyorsunuz..
Dün Froome kaçtı,Yates kovaladı..Bugün Yates kaçtı,Domuolin kovaladı..Müthiş bir mücadele izliyoruz:harika:
Yates gönüllerin şampiyonu..Domuolin'e karşı kaybetse bile,şu ana kadar ki performansı ile imzasını attı tura..
En başta sürpriz bekliyorum demiştim,o yüzden Yates'in kazanmasını istiyorum..Zaten hak etti..3 etap aldı,daha ne yapsın..Hem de takım arkadaşlarından öyle ciddi bir yardım da almadı..
Çok az bir farkla Yates kazanacak gibi..Domuolin'in kaybetmesini de istemiyorum açıkçası..Geçen seneden bir sempatim var..

Scudo
@ahlaksız
Mitchelton Scott ,Giro'ya gelen en güçlü üç takımdan biri.
Svein Tuft,Sam Bawley ,Chris Jul Jensen gibi uzun yol kaptanları bütün Giro boyunca kaçış grubunu ve atakları nötralize etti.Rüzgar kalkanlığı yaptı,peletonu düz etaplarda çekti.
Jack Haig belki de şu an en iyi dağ domestiği.Yokuşlarda Haig ,Kruizeger ve Nieve ile birlikte diğer genel klasman liderlerinin domestiklerini döktü,tempo belirledi ,kaçanları kontrol altında tuttu.Verdikleri tempo ile diğer genel klasmancıları yıprattı.Takım daha ne yapsın.

Son atağı elbette takım lideri olarak Yates yapacak.

Dumoulin'in dağ domestiği yok gibi. Sadece birazcık Sam Oomen arada bir yardım edebiliyor.
Pinot tek başına debelenenlerden biri zaten.Bir iki etap dışında baş domestiği Reichenbach pek yanında değildi.Bunları görünce Yates'in domestiği yok dersek Scott takımına haksızlık etmiş oluruz.

@hamlet2006
O kadar da çalışacaklar ama:)
Demek istediğim şu..Etapların en kritik anlarında Yates hep yalnız kalıyor..Tıpkı Pinout,Pozzovivo,Dumoulin gibi..
Froome öyle mi?
Poels hep yanında..Geçen sene Landa ve Kwiatkowski ile neler yaptığını gördük..
Mitchelton scoot takımı iyi gözüktü..Hep beraber bir noktaya kadar iyi ilerliyorlar ama bir noktadan sonra takım dağılıyor..Yates hep inisiyatif aldı..Bugün de gördük bunu..Yates'i çeken domestik,bitişe kaç km kala bitti?Sanırım 20 ya da 30 km vardı..Bu ciddi bir mesafe değil mi?

@hamlet2006
Yarışı anlatan spiker amcada Tom'un geçen sene gördüğü takım desteğini bu sene göremediğini tek başına kaldığını söyledi bugün Tom gruptan koptuğu sırada.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@ahlaksız
Poels,Landa ve Kwiatkowski süper domestik.Birçok turda takım lideri olabilecek yüksek profilli sporcular.Simon Yates2in o kalibredeki süper domestik rolünde bir tek Chavez var.O da şu an kayıplarda.
@ahlaksız
Eğer en son yokuşta gitseydi o yokuşun eğimi hafifti.Zaman farkı açmak zor olacağı için sondan ikinci yokuş ,bu yokuşun inişi ve Son yokuşu birleştirerek vurucu etkiyi artırdı.Tam da Nibali taktiği uyguladı.Zaten kaçış yaptığı yokuş da bir punchy yokuşu idi.Kağıt üzerinde orada hiçbir domestik Yates'e daha fazla ayak uyduramaz.Ancak Valverde veya Alaphilippe tarzı bir puncheur domestiklik yapması gerekirdi o da çok mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@hamlet2006
Sonuçta Yates'e önemli bir yardımı olan birisi yok..Chavez duvara tosladı zaten..Chavez aslında iyi bir tırmanışçı ama bitirdi kendini..
Pozzovivo'ya takımının yaptığı yardımla,Yates'e takımının yaptığı yardım bir/aynı diyebiliriz..Diğer taraftan nerdeyse sıfır yardım alan Dumoulin ve Pinnout var..
Dağ domestiği dediğimiz adam,bitişe 3-5 km kala bitebilir ama 20-30 km kala biten bir domestik olmaz..Yates kendi başına 20-30 km gidiyor..Bu adam pembe mayo sahibi..
Acaba Yates'te Froome gibi birşeyler mi alıyor diye,bu durumdan şüphelenenler bile var..

@ahlaksız
O yokuşun karekterine göre yazıyorum.Kaçış yaptığı 18 km kala yanında hiçbir domestiğinin olmamasıı çok doğal.Kaçış yaptığı yokuş yüksek dağ yokuşu değildi.Yüksek dağ yokuşunda bile yanında dağ domestiği (saf yokuşçu)kalabilir.
Ama kaçış yaptığı yokuş bir puncheur yokuşu olduğu için O'na ancak oralarda o iş için özelleşmiş bir puncheur domestik yardım edebilirdi.Kim bunlar:Tim Wellens,Visconti,Alaphilippe vb.Bunlar haricinde kimse Yatese istese de yardım edemezdi.

Onca zamandir bisiklet suruyorum ama BISIKLETCE bilmiyorum sanirim :naslyany: Yav insan hic bir sey anlamaz mi :acpsnr: Kusura bakmayin ama anlayamiyorum :koptum: Olsun ama. Yine de bisikleti surebiliyorum ve yarislari izleyebiliyorum :D Hic bir sey derken yanlis oldu aslinda, cok anlamiyorum desem daha dogru ;)

@CmlCLK Ben de anlamıyorum. Ögrenmeye de yeni başladım. Bilen arkadaşlar anlattıkça bizde öğreniyoruz. Not : para için yapılan sporları normalde izlemem. Ne futbol ne basketbol ... Burda biraz i sanustu durumlar sozkonusu ama

@hamlet2006
Adam Hansen asla akıllanmaz.Yine yapmış yapacağını.:bsmagryr:Seyirci de biliyor kime ne vereceğini:ssrtcbya::snzdglsn:
DdqbR0PV0AAS6iE.jpg

Adam Zoncolan'da bile mutlu

DdljiLGW4AERwDL.jpg

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Diğer muzip adamımız Peter Sagan ilk defa Kalifornia Turunda etap kazanamadan döndü.
Ddf4-56VwAU9rKw.jpg

üçüncü haftanın sonunda Dumoulin olur Yates olamazsa bu işinde adaleti yok derim. bence ''zamana karşılar'' da etap daha çok eğimli olmalı. tom watt'ına baka baka yokuş çıkıyor kendi temposunda , Aru gezinti temposunda. froome geç ısındı cumartesi kazandığı avantajı pazar kaybetti zoncolan' a biz o tempo ile çıkabilsek heralde ruhumuzu teslim ederdik. ben sonuna kadar yates diyorum

Artıık huzur içinde ölebilirim liderlik mayolarının naaıl basıldığını öğrendiğime göre:kptmya::D

(link)

@MehmetAliB. çoğu Türk şoförünün de yaptığı gibi, trafikte önüne bir engel çıktığında öteki tarafa kayıyor araç sürücüleri. Bu örnekteki gibi en sağdan önüne biri çıksa, hemen orta şeride kırıyorlar. O şeritte insan var mı, trafik riske girer mi umursamıyorlar. Bisikletçilerde de genelde onu görüyorum. Önü kapalıysa sola kayıp, gerekiyorsa omuzuyla iteleyip yer açıyorlar.
Bence doğru olanı Furum kardeşimiz yapmış. Kaçınıp solundaki kişiyi rahatsız etmek yerine, önündeki engeli temizlemiş. Bence trafikte böylesi daha doğru :D

Dediğim gibi sayın @MehmetAliB. İzleme kuralları gelmeli artık. Tabi gelmeyecek [emoji57]

Dipçe: Ve şu an yarışı tekrar izliyorum. 66.5 km kaldı [emoji28]
Cemal Ç.

Bir günlük dinlenme gününün ardından yarın Giro'nun en sert haftasına giriş yapıyoruz. Yarın Zamana Karşı etabı koşulacak, ertesi gün sprint etabı var ve ardından tam üç gün üst üste zorlu etaplar koşulacak. Tabir yerindeyse bir dağdan inilip diğer dağa çıkılacak.

Diğer etapları boş verip favoriler özelinde yarınki TT etabına bakacak olursak önceki yıla göre daha makul bir etap uzunluğu görüyoruz. Toplam uzunluğu 34.5 km. Geçen sene oldukça uzundu ve sıralamayı ciddi şekilde belirliyordu. Geçen seneki yanılmıyorsam 70 km uzunluğunda pek de zamana karşı denemeyecek ölçekteydi.

Sıralamada sadece genel klasman iddialılarını ele alırsak şunları söyleyebilirm. Tom Dumulen yarın etaba damgasını vuracak 1. kişi olur. Dumulen GK lideri Yates'e kaybettiği 2 dak 11 saniyeyi geri kazanabilir mi? Hemen hemen o kadar süre kazanabilir ancak önünde daha uzun tırmanışlı etaplar var. Yarının birincisi bu sefer de Giro'yu kazanmak istiyorsa dağlarda mızmızlanmaması gerekiyor.
Ya bu Tom'un rakiplerine ''Hadi Yardımlaşalım'' yapmasına iyice gıcık oluyorum. Pempe mayo üstündeyken bile dedi ya bunu:confused::mad:

Yarınki etaba damgasını vuracak kinci genel klasman iddialısı kişi Fruum olacak. Bu sene iddalı bir şekilde hem Giro hem de TDF'yi kazanacağını söyleyen Fruum efendi fısfısından mahrum kalınca genel klasman tablosuna gömüldü gitti, sonra ne oldu nasıl oldu birden bir sıçrayış yaptı. Yarın çekirgenin ikinci sıçrayışı yapacağını söyleyebilirm.
image.jpg

Yerinde duramayan her etapta illa bir kez atak denemesi yapan çılgın Pinot yarın puan kazanacaklar içindeki diğer kişi diyorum. Çünkü zamana karşısı hiç de fena değil.

Yates'i sona sakladım. Sürpriz yumurtanın performansı formu çok iyi görünüyor. Bu zamana kadar hata yapmadı. Hep doğru etapta, doğru zamanda atağını yaptı. Sadece gücünü değil zekasını da iyi kullandı. Chavez'le ilk hafta taktikleri süperdi ama Chavez her zamanki gibi performansını zamana yayamıyor. Gülen surat Chavez'i hep yarışların birinci haftasında hatırlıyorum. Diğer haftalarda nedense ortalarda görünmüyor. Yol kaptanlarının da emeklerinin olduğunu, yarışı iyi idare ettiklerini inkar etmemek lazım. Miçıltın Scott takımın ben böyle bilmiyodum doğrusu. Sadede geleyim: Yarın Yates 2 dakika zaman kaybedecek.

Buraya kadar yazdığım 4 kişi Giro 2018'in genel klasman kürsüsüne çıkacak 3 kişiden biri olur. Peki kürsüden düşecek 4. kişi kim olur? Bence Fruum. Sence?

Dennis, Konrad zaman karşısı iyi olduğu söylenen adaylar. İlk 10 için iddialarını sürdürüler. Pozzovivo, Lopez, Carapaz ise GK il 10 iddiasını sürdürecek diğer isimler diyorum.

@MehmetAliB.

Yürüsün gitsin işte nasılsa etap alacak değil ya, illa biri kazanacak önünden veya arkasından gelen. sırf egodan takıntıdan böyle yapıyor :acpsnr:

Dumulen'in tt setup ı şöyleymiş
56-44 ayna kol, 11-28 kaset, 175mm krank

@MehmetAliB. Tom bu hareketleriyle tepki çekiyor..İtici bir görüntü oluşturuyor..Dün Lopez o el hareketlerine,aynı şekilde ''hadi lan'' tarzında bir cevap verdi:D

tom verdiği tepki bana göre doğru,lider fark açmaya devam ediyor bunlar 3. lük hesapları peşinde
froome bırakmazsa 3. lüğü yüksek ihtimal alır,küçük hesap peşindekilerde görür o zaman gününü

@QWEZXC
Üçüncülük hesabı yapan yok daha..
Tom'un derdi şampiyon olmak..Dün Yates'le farkın açılmaması adına,yanındakilere işaret etti ama kimse umursamadı onu..Hatta şöyle bir silkelediler Tom'u ama yine de kendi başına geriden gelip,ciddi fark yemedi..
Şu durumda Tom,Froome,Pinout,Pozzovivo,Yates için kimse kılını kıpırdatmaz..Bu arkadaşlar kendileri güçlerini ve zekalarını ortaya koyacaklar..Öyle dağın tepesinde el kol hareketleri hoş değil:D

Geri