Bir günlük dinlenme gününün ardından yarın Giro'nun en sert haftasına giriş yapıyoruz. Yarın Zamana Karşı etabı koşulacak, ertesi gün sprint etabı var ve ardından tam üç gün üst üste zorlu etaplar koşulacak. Tabir yerindeyse bir dağdan inilip diğer dağa çıkılacak.
Diğer etapları boş verip favoriler özelinde yarınki TT etabına bakacak olursak önceki yıla göre daha makul bir etap uzunluğu görüyoruz. Toplam uzunluğu 34.5 km. Geçen sene oldukça uzundu ve sıralamayı ciddi şekilde belirliyordu. Geçen seneki yanılmıyorsam 70 km uzunluğunda pek de zamana karşı denemeyecek ölçekteydi.
Sıralamada sadece genel klasman iddialılarını ele alırsak şunları söyleyebilirm. Tom Dumulen yarın etaba damgasını vuracak 1. kişi olur. Dumulen GK lideri Yates'e kaybettiği 2 dak 11 saniyeyi geri kazanabilir mi? Hemen hemen o kadar süre kazanabilir ancak önünde daha uzun tırmanışlı etaplar var. Yarının birincisi bu sefer de Giro'yu kazanmak istiyorsa dağlarda mızmızlanmaması gerekiyor.
Ya bu Tom'un rakiplerine ''Hadi Yardımlaşalım'' yapmasına iyice gıcık oluyorum. Pempe mayo üstündeyken bile dedi ya bunu:confused:
Yarınki etaba damgasını vuracak kinci genel klasman iddialısı kişi Fruum olacak. Bu sene iddalı bir şekilde hem Giro hem de TDF'yi kazanacağını söyleyen Fruum efendi fısfısından mahrum kalınca genel klasman tablosuna gömüldü gitti, sonra ne oldu nasıl oldu birden bir sıçrayış yaptı. Yarın çekirgenin ikinci sıçrayışı yapacağını söyleyebilirm.
Yerinde duramayan her etapta illa bir kez atak denemesi yapan çılgın Pinot yarın puan kazanacaklar içindeki diğer kişi diyorum. Çünkü zamana karşısı hiç de fena değil.
Yates'i sona sakladım. Sürpriz yumurtanın performansı formu çok iyi görünüyor. Bu zamana kadar hata yapmadı. Hep doğru etapta, doğru zamanda atağını yaptı. Sadece gücünü değil zekasını da iyi kullandı. Chavez'le ilk hafta taktikleri süperdi ama Chavez her zamanki gibi performansını zamana yayamıyor. Gülen surat Chavez'i hep yarışların birinci haftasında hatırlıyorum. Diğer haftalarda nedense ortalarda görünmüyor. Yol kaptanlarının da emeklerinin olduğunu, yarışı iyi idare ettiklerini inkar etmemek lazım. Miçıltın Scott takımın ben böyle bilmiyodum doğrusu. Sadede geleyim: Yarın Yates 2 dakika zaman kaybedecek.
Buraya kadar yazdığım 4 kişi Giro 2018'in genel klasman kürsüsüne çıkacak 3 kişiden biri olur. Peki kürsüden düşecek 4. kişi kim olur? Bence Fruum. Sence?
Dennis, Konrad zaman karşısı iyi olduğu söylenen adaylar. İlk 10 için iddialarını sürdürüler. Pozzovivo, Lopez, Carapaz ise GK il 10 iddiasını sürdürecek diğer isimler diyorum.