Sene 2005

Bozcaada Yarışı ilk kez yapılıyor ve hayatımda ilk defa yarışıyorum, üstelik seçtiğim yarış da bir maraton

.
İlk gün antrenman turu atıyorum, bir tur 17 km'den biraz fazla ve ben 10. Km.de lastiğimi patlatıyorum, hem de ne patlatmak, snake bite denilen şey başıma geliyor. Yama yapmanın imkanı yok, iç lastik kendinden geçmiş. Mecburen koyuluyorum yola. Adayı tanımadığım için de mecburen parkuru takip ederek Start aldığımız yere geri geliyorum. (Bu arada Bora'ya tanışıyoruz yolda

).
Ertesi gün start alıyoruz, heyecan had safhada

İlk turu bitirmeme bir kaç km kalmış yorulmuşum ama öndeki arkadaşları görünce gaza gelip yakalıyorum. Seyircilerin çok yoğun olduğu Start'a bir kaç yüz metre kala başlayan kısma 3ümüz beraber giriyoruz. Alkışların arasında start tagının altından geçiyoruz

(İnanılmaz bir duyguydu kesinlikle). Gaz had safhada, deli gibi basıyoruz.
Fakat seyirciler bittiği anda bizim de hızımız yarıya iniyor

Ufak bir asfalt tırmanışın ardından tekrar araziye giriyoruz. Fakat seyirci gazıyla kendimi patlattığım için pedal çevirmek işkence halini alıyor... Ve tam o sırada hayatımın en hayırlı lastik patlamasıyla karşılaşıyorum

10 cm.lik paslı bir inşaat çivisi arka lastiğime giriyor, girdiği yetmezmiş gibi bir de lastiğin yanağından dışarı çıkıyor, içeride kırılıyor ve bir ucu da diğer yanaktan çıkıyor... Yani 2 cm.lik bir yerde 3 ayrı kocaman delik. Patlak önleyici sıvının çaresiz kaldığı an!
Mecburen yarışı bırakıp geri dönüyorum. O sırada beni gören bir başka yarışçı arkadaş "Hayırdır abi ne oldu?" diye bağırıyor. "Lastik" diyorum. "Ya ben de çok fenayım, yarışı mı bıraksam diyorum" diyor. Bırak da gel geriye beraber yürüyelim diyorum

(Erkal'la da böyle tanışmış oluyoruz

).
Diyeceğim o ki;
-Yanınızda antrenman dahi olsa yedek iç lastik ve pompa olsun. Hatta antrenmandayken 2 tane olsun.
-Lastik patlamasını engelleyici sıvıların patlağı engelleyeceğini, parçalanmış iç lastiğe etkisi olmadığı unutmayın

-Seyircinin gazına gelin ama kendinizi kaptırmayın

-Son olarak iyi arkadaşların nerede karşınıza çıkacağı belli olmaz, gerekirse onları yoldan çevirip yarışı bıraktırın

Buna değebilir