Scudo Sports

Yarın ne cevap vereceğiz?

Sevaptır kardeşim arkadaşlar bi el atalım =)

• Beğen
Tepkiler: adeko
Scudo
bugün Hasan Tahsin'in şehadetinin 100. yılı. Osman Nevres'in ruh şad olsun.

yüzyıl evvel biri çıkıyor, üzerinde bir silah iki bomba ile, koca orduya kafa tutuyor. ölüm muhakkak. bu adam ingilterede avam kamarasına bomba atmayı da planlamış. ölümden kaçmamış.

afyon dumlupınar şehitliğine gittiniz mi? bazı şehitlerin isimleri var. biri 11 yaşında erkek, diğeri 12 yaşında erkek, 18 yaşında kadın. asıl, bunlara vereceğiniz hesabı düşünün de, dolandırıcılarla, asalaklara paranızı, emeğinizi, ülkenizi kaptırmayın.

Bu Erol Egemen kim?

Şahsi kanaatim önce akrabaya yardım edilmeli. Sonra bir daha bir daha akrabaya yardım edilmeli.

Daha iki sene öncesine kadar Şam'daki Muaviye dedemizin camisinde namaz kılacağız diye hayal kuranlar nerede? Bilmeyenlere de söylüyüm Suriye'de savaş biteli 1 sene oluyor. Suriye'yi parçalamaya çalışan Amerika İsrail Kürtler ve Akape yenildi savaş bitti, tabiri caizse üçün birini alıp oturdular. Suriye'yi yakıp yıkıp savaş alanına çeviren de bunlar, yardım ediyoruz ayağına yatanlar da bunlar. İnsanda biraz utanma olur.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mert E.
@OmerKa
Yanlışın var güzel kardeşim; ruh hastalarını bir yana koyarsak genelimiz bu insanların üzerinden kendilerine çıkar kapısı arayan ve hem o insanları hem de o insanlara üzülenleri sömürenlere ayar oluyoruz. Yoksa zaten vergilerimizle devletimiz kendilerine yardım elini açıyor. Ha şu da var sağ olsun devletimizin o insanların evlerini terketmesindeki katkısı da çok büyük!

5 yaşındaki okul çocuklarından bile bağış adı altında haraç kesen karanlık bir yapı bu. Yardım toplamak için izin falan almasına gerek yok, imtiyazlı statüde. Kanserli çocuğa yardım toplasan bin dereden su getirirler, ne idüğü belirsiz bu yapı kimseden izin almadan okulları bile haraca boğar. Geçen yıl 620 milyon toplamış. Bu parayla yönetilen onlarca il belediyesi var bu ülkede. Topladığı bu paranın 20 milyonunu sırf genel yönetim giderleri diye yazmış muhasebe defterine. Örgüt şemasına bakıyorsun, İstanbul'un bütün ilçelerinde temsilcilik açmış, başka yerde resmen oluşturulmuş bir şube ya da temsilciliği görünmüyor. Bu nasıl bir vakıf ki ayda 2 milyon lirayı sadece genel yönetim gideri olarak harcıyor? Başka bir kalem daha: Faaliyet giderleri. 105 milyon lira. Hayır, mazluma yetime aktardığı yardımın maliyetinden söz etmiyor, yardım faaliyetinin kendisinin giderinden söz ediyor. Gerisini siz inceleyin: (link)

Açtan toktan söz eder, ayetleri insanların burnuna dayayıp iman ölçer, namaz kılmayanın oruç tutmayanın müslümanlığına laf eder, mübarek ramazan diye inanç sömürüsü yapar, bak nasıl ağlıyor kadıncağız diye duygu sömürüsü yapar... ama Taksim'de kurulan iftar sofrasını, Yeryüzü Sofrası'nı dağıtmakta, dağıtana sessiz kalmakta beis görmez. Serveti olanın yoksula pay ayırması gerektiğinden söz eder ama İstanbul'un tepelerine 60 bin kişilik cami için 100 milyonlarca lira dökülmesine sesini çıkarmaz. Mavi Marmara'da şehadet nutukları atıp insanları ölüme sürüklemek cihattır, ama ölen insanların davasının üç kuruşa satılmasına sessiz kalmakta da beis yoktur ve davasını satması sayesinde imtiyazını sürdürür. Küresel sermayenin eli kanlı çetelerini cihat eden müminler diye pazarlayıp o çetelerin açlıkla ve ölümle korkutarak yerinden yurdundan ettiği kadınlara ve çocuklara ekmek veriyorum diye fırın işletmeciliği yapar.

Bunları araştırın arkadaşlar, bunlarla karşı çıkın bu ne idüğü belirsiz lojistik firmalarına. Siz Suriyelilerden nefret ettikçe, onların sizin kaynaklarınızı sömürdüğü yalanlarına inandıkça, bunlar da kendilerine müslüman, size de münafık ya da kâfir payesi biçerler. Kaynaklarınızı yerinden yurdundan edilmiş ve günah keçisi hâline getirilmiş göçmenler değil, devlet bütçesinin yüzde seksenini dolaylı vergilerden oluşturan ve bu kaynağı neoliberal sermaye rahatça dolansın, biriktikçe biriksin diye ülkenin doğasını talan eden mega çılgın projelere akıtan ve yaptıkları yapıları kullanmayanı bile onlarca sene borçlu kılan, doğmamış çocuklarını şimdiden borçlu yapan yöneticiler, siyasiler, rantçı sermaye güçleri tüketiyor. Siz onları savaştan kaçmış cahil kültürsüz vahşi hayvansı korkaklar olarak zihninizde şeytanlaştırırken, günah keçisine dönüştürürken, birileri bu nefretinizden insani yardım edebiyatı çıkarım 5 yaşındaki çocukların bile harçlığına göz dikiyor. Yobazlığın karşısına ırkçılıkla çıkarsanız o yobazlar kendilerini mazlumun dostu müminler olarak göstermeye devam edecekler, sizin de ayetleri suistimal ederek önce müslümanlığınızı, sonra da insanlığınızı yargılayacaklar.

Sömürenle mücadele edin, kim sömürüyorsa, kim yetimin hakkını sermayeye peşkeş çekiyorsa onla mücadele edin, sizi de sömürüyorlar, Suriyelileri de, ve aranıza böyle etnik nifak tohumları ekerek hırsızlıklarını zalimliklerini gözden uzak tutuyorlar. Bu ülkenin vatandaş statüsündeki emekçilerinin kıdem tazminatına göz koyanlar da bunlar, zorla yerinden edilmiş kimliksiz göçmenlerini bahçelerde tarlalarda merdiven alı atölyelerde evlerde mutfaklarda ve dahi fuhuş piyasasında sömürenler de bunlar. Araptan Suriyeliden göçmenden nefret edince bu rantçılardan kurtulmuş olmuyorsun, onlar bu nefretinizi de piyasaya aktarıp ondan da kâr ediyorlar. Neoliberalizmin en güçlü yanı hayatımızın en ücra köşelerine bile elini sokmuş olmasıdır, duygularımızı bile pazarlayabilme becerisini kazanmış olmasıdır, imanını da pazarlar, nefretini de. Bu din tacirleriyle, kul hakkı hırsızlarıyla, haraç çeteleriyle, eli kanlı cihatçı müsveddeleriyle sizin gibi yaşama mücadelesi veren başka insanlardan ve topluluklardan nefret ederek mücadele edemezsiniz.

"Görmüyor musun ? Sen yoksan bir eksiğiz diyorlar, gidiyorsun en uzak yerden bile izlemek için 40 tl istiyorlar. Hepsini tek tek tanıyorsun, biliyorsun, hiç biri seni tanımıyor. Soğukta donma pahasına maçlarını izliyorsun, hepsi lüks arabasına binip evine gidiyor, sen otobüsle dönüyorsun. Trilyonlar kazanıyorlar, sana bir çay bile ısmarlamıyorlar. Evin her tarafını renkleriyle, resimleriyle donatıyorsun, oysa beraber çekilmiş bir tek resminiz bile yok. Tutku, aşk, sevgi ile bağlanıyorsun hiç satmıyorsun ama onlar üç kuruş fazla veren takıma gitmekte tereddüt bile etmiyorlar, yetmiyor dönüp sana bir de gol atarken sevinmeye devam ediyor, buna da profesyonellik deyip işin içinden çıkıyorlar. Sen goool diye bağırdığında golden başka bir şey olmadığını onların hesaplarına primler yattığını görmüyor musun? er seferinde aynı şey oluyor çok fena kandırılıyorsun, görmüyor musun?"

Haydi şimdi FENER OL yazıp 1907 ye gönder =)

şu yazılanların bazılarına ne kadar üzüldüm... Müslüman bir coğrafyada yaşıyoruz ama bırakın İslamiyeti anlamayı, saygı duyan bile kalmamış. bence büyük ayıp.

farklı dinlerden hatta dinsiz arkadaşlarım bile oldu zamanında ama hiç biri benim inanışıma, ibadetime tek bir saygısızlık bile yapmamıştı. yardım istenmiş basit bir konu nerelere gelmiş. ben böyle bir ortamda çocuğuma islamiyeti nasıl öğreteyim? çevresine bakıp neler düşünecek o çocuk?

@serchester
Hem burası müslüman ülke her sokakta cami var diyorsunuz. Hem turda namaz kılmak için cep seccadesi tanıtıyorsunuz. Camide namaz kılınmıyor mu turlarda?

@makaram

Nerede tam saygı duyulmamış İslamiyet'e? Kim inanışınıza, ibadetinize saygısızlık yapmış?

Cevabınızı bekliyorum. Bir ithamınız var, altını doldurun lütfen.

@murat serbet

abi yapma allah aşkına ya. bu kadar dar bir pencereden bakıyor olamazsın. arazide, şehirler arası turda ıssız bir otobanda sürerken nereden bulacaksın camiyi? ayrıca camide kılma zorunluğu da yok. kaldı ki turlarda ben camide kılmayı tercih etmem. terli terli umumi bir yerde bulunup insanları rahatsız etmek istemem.

ayrıca camilerden neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz anlamıyorum bir türlü. kime ne zararı var?

bu güne kadar yazdıklarınızı hep mantıklı ve makul bulmuşumdur. bu mesajınız beni biraz üzdü açıkçası. o yüzden cevap vermek istedim. haddimi aştıysam kusura bakmayın.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
@Mert E.

Forumda yarı çıplak deri eldivenli bazı kişiler kişiler görülmüş son zamanlarda :D Mantıken bakacak olursak müslüman olmamak zaten başlı başına islama hakaret demek. Çünkü müslüman değilsen islama inanmıyorsun demektir. İslama inanmıyorsan islamın yalan söylediğini düşünüyorsun demektir. İslamın yalan söylediğini düşünüyorsan islama hakaret ediyorsun demektir.

• Hahaha
Tepkiler: Taygun Kon
@Mert E.

aşağıdaki mesajınız bana göre dini inançlara saygısızlık. ne olursa olsun dinler ile dalga geçilmemeli. şahsi fikrim tabi. size göre olmayabilir. ona da bişey diyemem.

"Bizim sokakta cami yok. Demek ki müslüman sokak değil bizimki. Yarın gidip muhtra sorayım, sokak vaftiz edilmiş mi, edilmediyse hristiyan da değil; dinsiz kaldık iyi mi. "

ayrıca @boing isimli üyenin aşağıdaki mesajı. mahşer günü vereceği cevap için endişe duyan inananlara yapılan bir saygısızlık. ayrıca inanılan din ne olursa olsun " ey tanrı, git kendin sor" demek de bu inanan kişilere karşı saygısızlık. inanan kişiler için çok büyük değere sahip olan yüce ilaha karşı bu söylenmemeli. yine bunlar şahsi görüşlerim. aksini düşünenlere de birşey demem.

Eğer yanlış anlamadıysam soru aslında "mahşer gününde Tanrı/Allah/Vişnu/Yahweh/vs. bize "bu insanlara neden yardım etmediniz?" diye sorduğunda ne cevap vereceğiz" şeklinde. Doğru anlamış mıyım? Eğer doğru anlamış isem, madem merak ettiniz, size vereceğim cevabı söyleyeyim:

"Ey tanrı, bu insanları aç bırakan, açıkta bırakan, onlara bu acıları çektiren sen değil misin? Bana niye soruyosun? Bu soruları kendine sor."

@makaram
Dinini evinde kendin öğreteceksin güzel kardeşim, çocuğunda senin anlattıklarınla kendi öğrendiklerini düşünüp tartıp kendi yolunu bulacak. Senin inandığın ve anlattığın din mantığına yatar, gerçeklerle çelişmez ve kendisi de bu şekilde düşünürse senin yolundan gider. Ha aksi durumda yine kendi yolunu çizer. Hayat :)

• Beğen
Tepkiler: makaram
@murat serbet

Turlar sadece şehir içinde mi yapılıyor =)

@makaram bunların gözleri kör , kulakları sağırdır anlatamazsın.

tüm dünya mescid kılınmış müslümana. seccadeli veya seccadesiz. temiz olan bir yerde kılarsın namazını. sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek islamiyette. günah da sevapta gizlidir. ama maşallah herşey showbiz artık. arkadaşımız diyor ki ben namaz kılıyorum ey ahali, bana saygı duyun. bizde diyoruz ki, Allah kabul etsin de, bize ne. o senle Allah arasında. 15 tanesi 5 lira olan çöp poşeti alırsın eğer temiz hissetmiyorsan, üzerinde kılarsın, sonra da toplarsın ki çevre kirlenmesin.

@serchester
al bir trainer evinde sür bisikletini, namazını da evinde kıl. gelip burda din tüccarlığı yapma :hihi:

@Türko

din tüccarlığıyla ne alakası var. cep seccadesi tanıtmak namaz kılanlara yardımcı olmak tüccarlık mı? Sen bence dinsizliğini burada belli etme.

Geri