Scudo Sports

Yalvarıyorum sigarayı bırakın!

ben de arasıra kullandım.sigara içenlere şöyle konuşmuşumdur.içtiğin sigara boşa gidiyor,havada duman oluyor.kafa bulmak istiyorsan içki iç demişimdir.bir de şunu söylemişimdir.ciğerlerin soba borusu gibi doluyor,dumanlar etkisini göstermiyor.arada sigarayı bırak,damarların temizlensin de,o zaman iç daha etkili olur demişimdir.bu dediklerim zarardan kar etmek tabi.ben içmiyorum.arada sırada içerdim.benim önerilerim:1-duygu kontrolü(asırı sevinç ve huzun).2-çevrede sigara kullananın olmaması,sigara tutulmaması.3-iş hayatının stressiz olması.4-boş kalmamak(el ve dudak alışkanlığı).5-spor yapmak.

Scudo
Kendinizi kolay ve ucuz yoldan öldürmenin,daha farklı yolları var..

Sigaranın en önemli sinsiliği,sizi çürüttüğünü/öldürdüğünü sizin anlamamanızdır..

@ahlaksız
Zaten kısa süre olmasına rağmen gördüğüm olumlu değişimler bile vücuda nasıl zarar verdiğinin bi göstergesi ... :hrkbuya:

17 sene içtim. Çok şükür İlaç desteği ile 2,5 yıl önce bıraktım . Ama ara sıra rüyalarımda keyifle içiyorum... :)

• Beğen
Tepkiler: historiyst
4 yıl oldu bıraktım sadece 1 paket nikotin sakızı çiğnedim o da bence psikolojik olay tamamen beyinde bitirmek.

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Okuduklarımdan, nasıl sinsi bir düşman olduğunu düşünmeden edemiyorum. "Bu pislikten ne anlıyorlar" dememek lazım çok sinsi çok ince.

Eskiden sigara içmek kaçınılmaz sondu.Çünkü etrafında herkes içiyordu. Şimdi çakmak istiyorum. Sorduğum kişiler yok diyor, kullanmıyorum diyor. (Siz ne ayaksınız ya) Bence bu yıllarda bırakmak daha kolay, yanına ekip arkadaşları bulabilirsin. En önemlisi spor. Spor yapanlar değişik bir tribe giriyor ya işte o aralar sigarayı bırakmak için uygun zaman. Allah bize de nasip etsin. Amin.

Bende yeni bırakanlardanım, 8 ay oldu ve bana 6 kiloya mal oldu ama değer kesinlikle (kilo almamın hızlanmasına çalınan bisikletimin de etkisi oldu tabi). Yaklaşık günde 1 paket ortalamayla 20 yıl boyunca kullandım. Bırakmak isteyenlere bırakan birinin bu süreçte neler hissettiğini kendi açımdan paylaşmak isterim. Genellikle bırakmak isteyenler nikotin krizini bahane ederler. Nikotin krizi denilen şey 3-4 gün sürekli sigara düşünülmesi ve aşırı bir istek ve bu sebepten dolayı oluşan gerginlik hali olarak tanımlayabilirim. Bu kriz denilen hal sonraki günlerde hızla geçiyor. Gerçekten bırakmak isteyen biri için bu işin en kolay kısmı çünkü bu sürecin kısa ve geçici olduğunu biliyorsunuz dolayısıyla sabretmeside kolay oluyor. (Daha önceki 10-15 günlük bırakma deneyimlerimden). İşin en zor ve uzun kısmı ki bu kısım insanların bırakamamalırının asıl nedenidir uzun yıllar sürecek olan canı sigara çekmesi olayıdır. Bu bir kriz hali gibi değilde sabah kahvaltı da mis gibi kokan pankek var ama sizin yiyememeniz gibi veya yanınızda birinin çikolatalı pasta yerken sizin seyretmeniz gibi evet aç kalmadınız ama o mis gibi kokan pankeklerden de yiyemediniz (pankek ve pasta yerine artık yanınızda mis gibi koktuğunda dayanamayacağınız yiyecek ne ise siz onu koyun) tamam sorun değil ama bu günde bir kaç kez olacaksa ve yıllar sürecekse "çünkü bırakanlar yıllar sonra bile canının çektiğini söyler" işte bu sorun çünkü insanın iradesini kıran şey bu oluyor. Buna yıllar boyunca katlanamam diyorsunuz ve başlıyorsunuz tekrar, çok ta kötü değil meret yaw hem keyif de veriyor diye de teselli edersiniz artık kendinizi.
Bu sorunu aşmanın gördüğüm birkaç yolu var, ya sağlam bir iradeye sahip olacaksınız ve her canınız çektiğinde dayanacaksınız ki ben böyle biri değilim maalesef, ve olanlarada özenmişimdir hep veya uzun yıllar sonra doktor size bırakmaz iseniz öleceksiniz, kolunuzu bacağınızı kaybedeceksiniz dediğinde aynı gün hemde hiç zorlanmadan, hiç krize mrize girmeden bir anda bırakacaksınız. (Burun ameliyatım sonrası oluşan bir komplikasyonda kısmi de olsa başıma geldi oradan biliyorum. Doktorun 1 hafta yasaklamasına rağmen ameliyat sonrası sigara içmeye devam ettim. Yutkunurken bir şey boğazıma takılıp duruyordu çok önemsemedim başta sonra merak edip ışıkla ayna karşısında baktığımda neredeyse kopma noktasına gelmiş iltihaplı ve morarmış bir küçük dilim vardı. O küçük dilin önemi kocaman bacaktan daha küçük değilmiş meğer, ama tehlikeyi atlatıp iyileşmem dolayısıyla tekrar başlamam uzun sürmedi. Ama şunu net gözlemledim yusufla tanışınca kriz mriz, can çekmesi hepsi hikaye)
Bırakmanın en kolay yolu da bu olurdu ama böyle olsun da istemeyiz, peki nasıl kolay bırakırız? Çok kolay bir yolu var ama şartlarını oluşturmak kolay değil maalesef.
Yukarıdaki uzun yazıyı aslında bu kolay yolu daha iyi anlatabilmek adına yazdım. Satışını yaptığım şu mucizevi ürün sayesinde ve üstelik %100 doğal :) keşke doğru olsa da böyle olsa ama maalesef değil.
Bu işi kolay yoldan halletmek istiyorsanız çevrenizi ve yaşantınızı sabahları mis gibi pankek kokmadığı ve yanınızda kahvaltıda keyifle tüketilmediği (öğle veya akşam yemeği sonrası arkadaşlarınız tarafından keyifle içilen sigara gibi), akşam yemeği sonrası kahvenin veya çayın yanında çikolatalı pastayı götürmediği (Kahve veya çayla beraber arkadaşlarınızın yanınıza üst üste yakması gibi) şekilde değiştirmeniz olacaktır. Ben iş değişikliği sebebiyle böyle bir şansı yakaladım, evde de içen yok zaten çok şükür hatta eşim balkon kapısından sızan kokusuna bile tahammül edemez ama yıllarca katlandı bana sağ olsun. İlk 3-4 gün hariç çok çok az zorlandım çünkü bana hatırlatacak canımı çektirecek bir şey yoktu.
Böyle bir ortamı oluşturmak kolay değil biliyorum ama benim gibi bırakmakta zorlanıyorsanız ve böyle bir imkanınız varsa kesinlikle değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bu işinizi inanılmaz kolaylaştıracaktır. Bisikletle 6 aylık bir kısmi dünya turu güzel bir fırsat olabilir mesela. Yoksa da çok sorun etmeyin zihniniz sizi bir ömür bu can çekmesiyle baş edemem deyip bulduğu ilk fırsatta size tekrar yaktırmayı deneyecektir ama şunu iyi bilin evet can çekme işi kısa sürede geçmiyor bende de tam olarak geçmiş değil ama ilk zamanlara kıyasla sabretmesi çok daha kolay bir seviyede artık. İlk ayın sonunda yanınızda içilen sigarayla 8. ayın sonunda içilen arasında çok fark oluyor, yanımda sürekli pankek de yeseler sabrede bilirim diye düşünüyorum artık ve bir kaç yıl sonra çok daha farklı olacaktır eminim. Sizde benim gibi bir ömür bu istekle baş edemem diye bırakma girişimleriniz başarısız olmuşsa bilin ki o istek evet kolay geçmiyor ama etkisi lineer bir şekilde azalıyor. Bıraktıktan uzun yıllar sonra bile hala unutulmuyor diyenler doğru ama yanıltıcı bir bilgi veriyor ve benim gibi birçok kişinin bırakma girişimini olumsuz etkilemesine sebep oluyormuş bunu anladım.
Umarım bırakma niyetinde olanlara ufakta olsa bir katkısı olur. Çünkü bu hayatınızda vereceğiniz en önemli kararlardan biri olacak.

deli gibi seviyorum nasıl bırakayım :)

@burak gulyapan Kardeş yapma böyle şeyler. Bak forumda önünü keserler, pıçak çekerler. Millet gaza geldi o biçim:)

@Bisikletreis kardeşim bu hayattan keyf almaya bakmak lazım

12 yıl bırakmıştım. Sonra evlilik telaşı, ev bulma, içini eşyalalrla düzme, eşya seç, kredi ile ev al, içini yaptır, babanla ve evini yaptıran ustalarla kavga et. Eşimle bile ev yüzünden kavga etmiştik. Artık bünyem kaldırmamaya başladı üst üste gelen sıkıntıları. Sonra o sabah ayaklarım beni tekele götürdü. Nasıl gittim tekele, neden sigara aldım, 12 sene sonra neden içtim hatırlamıyorum. Bana sigarayı asla tam bırakamazsın demişlerdi, doğruymuş.

Şimdi tekrar bıraktım. Umarım çok sıkıntılı günler yine yaşamam. yaşasam bile bana sigara aldırmayın diye çevreme tembih ederim. O herşeyi tetikleyen pisikolojik daralma ve 1 dal sigara 12 senemi yok etti gitti.

@sadi imren kardeşim neden atayım kendimi .. yaşamak her şeye rağmen güzel.. tercih meselesi.. kişisel

Çok geçmiş olsun..
Paketi daha yeni açtım çöpe atamayacağımı düşünüyorum.. bitince de yeni almak gibi bir huyum var, başaramıyorum.
Tekdüze bir hayatta sigara %35 lik bir bölüm gibi tahminen... sabah işe gel sigara, 10 kahvesinde sigara, yemek sonu sigara, 5 çayı sigara, 6 servisi sigara, akşam yemeği sigara, yatmadan önce ve en can alıcısı sigara uyumadan önceki uyku tutmadı hadi bir daha.. hafta sonu zaten saymıyorum sanki başka bir ruh haline girip ...keş olmuşum...
Sürüşlerde pek etkilemiyor ilk dönem ki kadar yada kendimi zorlamıyorum.. Bırakma girişimlerinde bulundum ancak hep bir olayla geri döndüm daha fazla içerek.. İleri ki tarihlerde ciddi bir bırakma girişiminde bulunacağım diye kendimi oyalıyorum umarım yakın zamanda dank eder.

Geri