Scudo Sports

Yağmur Sonrası Bisiklet Bakımı?

A. Harun

Aktif Üye
Tepki
9
İsim
Harun
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar yağmura maruz kaldıktan sonra bisiklete ne gibi bakımlar yapmak gerekir? Aynakol, maşa ve amortisör su alır mı? Alırsa ne yapmak gerekir? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Scudo
Zincir yağı yağışa dayanıklı değilse tekrar yağlamanız gerekebilir. Çamurlu yerleri suyla temizlemeniz iyi olur.

eneee!!! vitesleri ve zincirin yerini değiştirmeyi unuttuuuum...!!! -- amanın çok sağolun : )))

@CandanC

Anlamadım çok özür dilerim?

Maşa ve aynakol bakımı gerekiyor mu?

ben dün yağmurda sürdüm de bisikleti... işte biraz kuruyunca, zincirin dişliler üstündeki yerini değiştiricem ki hem dişlilerin hem zincirin her yeri kurusun... sonra da biraz yağlıycaktım... ama unutmuşum... sizin mesajı görünce hatırladım da birden... heyecan yaptım : ))

(ayrıntılı bilgiler vericek durumda diilim, ben böyle basit şeylerle idare ediyorum : )) )

Benim crossway 100, 2 damla su görsün zinciri yağı bitiyor başlıyor ses yapmaya. 3 ayda 2 kez başıma geldi.
2.5 ay önce 3 dakika yağmurda sürdüm gidip bakım yaptırmak zorunda kaldım.
2 hafta önce çamura girdim sonra da bir su tuttum ve güm şimdi çakır çakır ses yapıyor.
Hafta sonu bakıma götürüp yağlatacağım (ben beceremiyore :) )

yağmurdan sonra her yerini kuruluyorum jantlar zincir aynakol ruble dahil sonra da yağı azalmışsa yağlıyorum.

bir kaç kez yağmurda bırakıp kurulamadım ertesi gün zincir pas yapmıştı tabi yağlayınca eskisi gibi oluyor

• Beğen
Tepkiler: taytan
@Cenk K.

Zincir yaglamak oldukca basit bir islem.
Siseyi bas asagi cevirip zincirin uzerine getiriyorsunuz. Sonra pedali geriye dogru cevirirken pit pit yag damlatiyorsunuz.
5-10dk sonra fazla yagi bir bezle cok hafif siliyorsunuz.
Oldu bitti.

Bakim adinda bunlara para vermeyin. Bu tur ayarlari evde yapacak durumda olun ki, yolda bir sorunla karsilasirsaniz cozum uretebilesiniz.

Abi bana sorarsan hertarafini silip sonra wd40 la yaglayıp isimi bitiriyorum

Ne WD 40'mış arkadaş. Bi tek bulaşık ve ev temizliğinde kullanılmıyor, bunlar dışındaki her şeyin temizleyicisi mübarek.

Zefal 4 mevsim ıslak kuru zincir yağı kullanıyorum . Bisikleti komple sabunlu su fırça ile birkaç defa yıkadığım halde halen zincirden bir ses veya bir sorun yok . Bu ürünü tafsiye ederim arkadaşlar.

@Harun Şahin
WD40 ile nasil ve nerelerini yagliyorsun cok merak ettim, wd40 iyi bir yagmi? Biraz aciklarsan su wd40'la omayacak yaglama isini memnun olurum.

• Beğen
Tepkiler: Kir-pi
Eyvah yine WD40 çıktı karşımıza. :D

Forum yönetimi bir kontrol koysa da, içinde "WD40", "Eğim", "V-Fren", "Disk Fren" gibi kelimeler olan mesajı göndermeden önce kullanmadan önce "Ortalığı karıştırmak istediğinizden emin misiniz?" diye bir onay kutusu çıksa . :D

"Sapla samanı karıştırmamak lazım"

@sedat_slave

Migren kismini ben de duydum. O ince kirmizi hortumu burnunuzun icine olabildigince sokup, 2 tis yapiyormussunuz.
Bas agrisi aninda kesiliyormus...

(Yukaridaki mesaj tamamen eglence amacli olup, ciddiye alma durumunuzda zeka seviyeniz ile ilgili buyuk supheler doguracaktir.)

Bugüne kadar WD-40'ı kapı kilitleri ve menteşe vs.. hariç hiçbir yerde kullanamdım ama bu WD-40'ı hem yağ çözücü hem de yağlamak için kullanan Simon Richardson isimli bir bisikletçi var.
"5 dakikada bisiklet yıkama" isimli videosu geçen hafta GCN'de yayınlandı. Valla bende anlamadım :) :)

[video]http://www.youtube.com/embed/QvzVRxlIUL0?[/video]

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Arkadaş, bu WD-40'ı ne kadar övdüler. Ben pek öyle büyük bir şeyini görmedim. Bana göre tiner gibi bir şey, sadece biraz yağlıyor o da çok ince. Lütfen WD-40'ı yağ olarak kullanmayalım.

Geri