Scudo Sports

Yağmur Sonrası Bisiklet Bakımı?

Yağmur yada normal zaman için yaptığımı yazayım. Zincir ve ruble'ye wd40 sıkıp bir süre (5dk.) kadar bekliyorum. Ondan sonra sünger yardımıyla köpüklü bir kova su ile bisikleti önce kadro, sonra jant ve lastikler daha sonra zincir şeklinde yıkıyorum. Bol su ile güzelce durulayıp toz bırakmayan bir bez yardımıyla bisikleti kuruluyorum. En son zincir üzerine her baklaya denk gelecek şekilde zefal yağ sürüp fazla yağı siliyor ve bisikleti yerine kaldırıyorum. :)

Scudo
@Erdal YILMAZ

Ben de aynısını yapıyorum. Bana göre en iyisi.

dizlerimden gelen çıtırtılar için wd-40 kullansam oraları rahatlatır mı zincir gibi :p

@Sinan Ş

Şırınga ile uygun noktaya enjekte edebilirseniz, tabii ki!

@Onur Kuzik

adamın dediği, eğer yağ çözücü ve yağlayıcı olarak wd40 kullanırsak ilginç bir şekilde işe yarıyormuş ve ben adama güvenirim açıkçası. ama yağ çözücü olarak daha kuvvetli bir şey kullanırsak, wd40ın hemen akacağını ve bir işe yaramayacağını da söylüyor açık bir şekilde. her sürüşten önce ve sonra bu işlemi yaptığından (malum wd40 ince bir yağ tabakası oluşturuyor ve muhtemelen yağmurda bir sürüşten fazla dayanmıyordur) kendi için işe yaradığını söylüyor. ben daha üşengeç olduğumdan wet lube kullanmayı tercih ederim :D

@Efe Yamac Yarbasi

Evet, aynen öle. Sürekli olarak bu işlemi tekrarladığını söylüyor. Zaten sürekli olarak yapmazsa zincir hep daha çok kirlenecek ve bu kirli yağ tabakası zamanla zincir baklarının aralarına birikecek. Eğer öyle olursa, WD-40 o yağ ve kirin atılmasını bence sağlayamaz.

Ben bu yöntemi kullanacağımı pek sanmıyorum. :) Tüm yağı/pisliği atıp yeniden yağlamak bence daha etkili oluyor.
Ayrıca, wd-40'ın ne oranda yağlılık sağladığıda meçhul.

wd 40 yağlayıcı değil çamur ve kiri çözücü gibi kullanabiliriz üstüne yıkamak ve yağlamak farz yoksa , kabul olmaz...

Yıllarca mazot ve ince yağ diye tabir edilen dişli yağı kullandık bir sıkıntı çıkmadı yoğun kullanıma rağmen bu wd-40 da neyin nesi :)

İncir yağlamada zincir yağı kullanılıyor orası ok. Peki yol bisikleti için aktarıcılar, frenler ve kolları yağlamakta ne kullanmak gerekiyor? Zincir yağı damla halinde olduğu için bu mekanizmalara yeteri kadar nüfus etmek bence çok zor. Sprey olarak bu iş için bir ürün var mı?

Yag ve pislik sokmekse amac,Wurth Balata Temizleyici olmalidir arac:harika:

WD40 a gerek yok beyler.

Yağmurda kaldı bisiklet birazda binince çamur oldu. Şimdi aynakol dan tık tık ses geliyor yüklenince. Bisiklet mosso 1821 mdm v

• Beğen
Tepkiler: SpsFR
Yağmur, çamur sonrası bisikleti yıkamak sorun değil; sorun olan nerede yıkabileceğiniz? :) Banyoda yıkadım, balkonda yıkadım, çatıda yıkadım, dışarıda çeşme başında bile yıkadım ama hepsi kendine göre sıkıntılı, yorucu iş. Şuanda biraz kirli ama yıkamaya üşeniyorum. :D Hani tekrar kirlenmeyeceğini bilsem, kulak çubuğuyla temizlerim ama ilk turda yine kirleniyor meret. Ben artık yıldım, olayı akışına bıraktım. Kirlenmek güzeldir. :)

Geri