Scudo Sports

Windows 10 teknik ön izleme sürümü ve diğer gelişmeleri

@BF Okuru bey. Kullandığım sistem üzerinde sıfırdan yükleme yapmaya kıyamıyorum. Benim çalıştığım sistem yıllarca ayakta durmalı. :D Yalnız Windows'u bu yönde tebrik ederim, Technical Preview olmasına rağmen canavar gibi çalışıyor. (Maşallah diyeyim. :) )

Scudo
@Tahir Keskin isteğe bağlı zaten çok meraklı olmak lazım :) Windows 10 ile uzun kullanım daha iyi olacaktır.
Nazar değmesin diyelim :)
Ayarlar > Güncelleştirme ve kurtarma bölümünde gelişmiş seçenekler > sayfa altında önizleme yapıların nasıl yülendiğini seçin bölümünde yavaş işaretli olduğunda Yapı güncellemesi gelecektir.
11587 dosyayı görüntüle
BAKINIZ #11

@BF Okuru, akşam evde deneyelim inşallah. :)

O güncellemeyi yapmayacağım. Taa ki ; Full sürüm gelene kadar :)

Full sürümü bekleyecekseniz hiç kurmayın. Technical Preview'deki güncellemeler daha iyiye götürür. Eski sürüm ise eksik olduğundan kullanmaya değmez. :)

İndirdim ama kullanmadım. Okuduğum kadarıyla starcraft2'de sorun çıkartıyormuş. Belki güncel hali düzelmiştir ama denemeye cesaret etmedim henüz. Win10 + SC2 kullanan var mı?

Ben Windows 10 kullaniyorum. Olmazsa bir ara kurup denerim Sc2'yi. Peki nasuk bir sorun oluyormuş?

Battle.net'te arabirim normal ama oyunda yavaşlama var gibisinden yorumlar vardı. Geçen ay bir ara oyun bozulduğunda yükledim ama gerisin geri sildim kullanmadan. Deneyimleyemedim. Bir denersen sevinirim :)

Bende normalde de yavaş çalışıyordu zaten. Bir bakıp haber veririm inşallah.

Peki windows 10 ile güncel oyunları da sorunsuz bi şekilde oynayabilir miyiz acaba ? (şu an ki işletim sistemim windows 8.1 64 bit tr)
Mesela gta 5 , LoL , Formula 1 2014 vs vs ...

Maalesef onları deneyecek bilgisayar yok bende. Core 2 Duo işlemcili 512 MB paylaşımlı ekran karti olan bir dizüstü bilgisayarım var. :)

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Teşekkürler iyi forumlar.

15818 dosyayı görüntüle

Bilgisayar uzmanları için bir ön izleme

Windows 10 Insider Preview işletim sistemini bugün kullanabilirsiniz, ancak son halini alması için henüz zaman var. Daha hızlı, daha iyi ve daha eğlenceli bir hale getirmek için çalışmaya devam ediyoruz. (link) katılarak üzerinde çalıştığımız yeni özelliklerin tamamına sahip olun. Hareketli hedeflerden korkmuyorsanız ve en son yenilikleri kaçırmak istemiyorsanız okumaya devam edin. Insider Preview tam size göre olabilir.
(link) okuyun.(link)'ni inceleyin.
Fare ve klavye kullanıyorsanız

Uygulama ve cihazlarınız alışkın olduğunuz gibi çalışır ancak bazı özel durumlar elbette olacaktır. Yeni Windows'un fare ve klavyeyle nasıl çalıştığının yanı sıra, Windows ve uygulamalarda hem yeni hem de alışık olduğunuz en iyi işlevselliği sağlayıp sağlayamadığı konusundaki görüşlerinizi öğrenmek isteriz.
Dokunmatik bir bilgisayarınız varsa

Insider Preview dokunmatik olarak kullanılabilir, ancak bazı özellikler sorunlu ve eksik olacaktır. Dokunarak kullanıma daha uygun geliştirmeler üzerinde çalışıyoruz. Bu arada, Windows ve ön izleme sürümündeki uygulamalar hakkında neler düşündüğünüzü bize bildirin.
(link). Ön izlemeyi yüklemeden önce bir USB kurtarma sürücüsü oluşturmadıysanız (link).

Önemli

• Unutmayın, bunun gibi tamamlanmamış bir yapıyı kullanmak riskli olabilir. Bu nedenle, bu önizlemeyi birincil ev veya iş bilgisayarınıza yüklememenizi öneririz. Bilgisayarın beklenmedik durumlarda çökmesi, dosyalarınızın zarar görmesine, hatta silinmesine yol açabileceğinden, her şeyi yedeklemeniz gerekir.
  • Windows 10 Insider Preview kullanmaktan vazgeçmek ve Windows'un eski sürümüne geri dönmek isterseniz, bilgisayarınızla birlikte verilen kurtarma veya yükleme medyasını (genellikle bir DVD'dir) kullanarak eski sürümünüzü yeniden yüklemeniz gerekir. Kurtarma medyanız yoksa, (link).
  • Windows 10 Insider Preview yükledikten sonra, Windows'un eski sürümüne geri dönmek için bilgisayarınızın kurtarma bölümünü kullanamazsınız.

Sistem gereksinimleri

Temel olarak, bilgisayarınız Windows 8.1 çalıştırabiliyorsa, başlamaya hazırsınız demektir. Emin değilseniz, endişelenmeyin, Windows, ön izlemeyi yükleyip yükleyemeyeceğinizden emin olmak için sisteminizi kontrol edecektir.

• İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı
  • RAM: 1 gigabayt (GB) (32 bit) veya 2 GB (64 bit)
  • 16 GB kullanılabilir boş sabit disk alanı
  • Grafik kartı: WDDM sürücüsüne sahip Microsoft DirectX 9 grafik cihazı
  • Microsoft hesabı ve İnternet erişimi

TÜRKÇE
Sürümlerİndirme bağlantısıSHA-1 karma değeri
Windows 10 Insider Preview (x64) - Sürüm 10074 (link) (3.68 GB) EF64364F1635611B6B5F2FD6039D66FFC9ACF4D4
Windows 10 Insider Preview (x86) - Sürüm 10074 (link) (2.66 GB) E86D7D7DF4A13252AEE0DF722C0460AE543BD5D0
Diğer Diller için (link)

Yenilikler : (link)

@tekkir
Starcraft 2'yi kurup denedim. Sorunsuz çalıştı. Bir süre oynayıp kapatmak zorunda kaldım çünkü oyun beni içine çekmeye başladı. [emoji14]

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Tahir Keskin hocam Allah razı olsun :) daha dün seni düşünmüştüm, denedi mi acaba diye? Ben de bir daha yükleyeyim windows10'u o halde. Her akşam aktif takıldığım için deneyememiştim, sağ olasın.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Windows boş durmuyor maşallah, az evvel Build 10122'yi yükledim. :)

Eğer windows 8 kullanıyorsanız ve HD'nizde yer var ise bu tür son halini almamış işletim sistemlerini Hyper-V üzerine kurabilirsiniz. Böylece herhangi bir göçme durumunda işleriniz aksamaz.

Geri