Scudo Sports

Whistle bisiklet tavsiyeleri

Maxxisi bilmiyorum ama bende schwalbe maratonu duydum.Maratonu tercih edebilirsiniz ama genede daha profosyonel arkadaşlarada dayanın.Benim kendi fikrim schwalbe maratondan yana olur.fakat her iki firmada çok iyidir.

Scudo
evet facebook ve donanım haberde ilan var, satmayı düşünüyorum 20" şuanki 22" almayı düşünüyorum ama alsamda yine whistle miwok olcak, ki buda satılmıyor :) oyuzen buna upgrade yapcam.

Kardeş boy bayağı Uzun anlaşınan :) ben senin yerinde olsam önce disk frene terfi ederdim :) daha sonra kullanım koşullarıma gorede önce vites takımım daha sonra düz bir maşa jantlar ve lastikler olabilir :) ama bütçe de lazım bunlar için :)

• Beğen
Tepkiler: deniz enül
İlk olarak yürüyen aksam derim.
Jant ve lastiklerden atacağınız ağırlığın size geri dönüşü sabit ağırlığa göre çok daha fazla olacaktır. O nedenle ilk olarak onları değiştirip hafif setlere geçin derim.

Daha sonra maşa olabilir. MTB'lerde ağırlık yapan parçalardan en önemlisi maşa denilebilir.
Maşanızı da daha hafif bir modelle değiştirdikten sonra geriye en büyük parçalardan aynakol kalıyor.

Genellikle düşük model, ağır bir aynakolla geliyor bisikletler çünkü. Aynakoldan da ağırlık attıktan sonra rubleye bakabilirsiniz. Daha üst bir modele geçebilirsiniz.

Bunlardan sonra geriye bisikletin kadrosu ve uzantıları kalıyor. Karbon sele borusu, karbon gidon, karbon boğaz alınabilir fakat verilen paraya karşılık öyle çok büyük ağırlıklar atmanızı sağlamıyor bu parçalar.

arkadaslar whistle yuma man kullanmis birilerinden goruslerini alsak daha iyi olur. ben de yuma man almayi dusunuyorum, ama bundan once kullanmis olan varsa ve buraya yazarsa cok yardimci olur herkese. yuma man de ilgi cekici bir model, arastiran cok oluyordur zannimca.tesekkurler.

WHİSTLE MİWOK 1053V

http://img194.imageshack.us/img194/3566/whistlep.jpg

Kadro ALU. W8900 HYDROFORMED CUSTOM TUBING 16"-18"-20"-21.5"-23"
Maşa SUNTOUR 26"SF10XCM PM HLO 100MM KİLİTLİ
Çatal Yatağı INTEGRATED 1.1/8"
Gidon BYTE ALÜMİNYUM RISE:20
Gidon Boğazı BYTE ALÜMİNYUM AHEAD
Fren ALÜMİNYUM V-FREN SİYAH
Krank Takımı SHIMANO FC-M191 42X34X24
Arka Vites SHIMANO ACERA ARDM360SGSL
Ön Vites SHIMANO FD-C050
Vites Kolları SHIMANO ST-EF60
Arka Dişli SHIMANO CSHG30 8VİTES 11-32T
Lastik CST 26X1.95 53-559 SİYAH BYTE PLOSE
Sele Borusu ALÜMİNYUM BYTE 350 X 31.6
Sele SELLE ROYAL MACH
Jant WHISTLE ÇİFT KATLI SİYAH 4X8 32 DELİK

Şu bisikletin yeşil-beyaz renklerine hayran kaldım:) Alacağım bisiklet ile hafta içi sadece İstanbul'da şehir içinde, hafta sonu ise fırsat buldukça şehir dışı dağ bayır tepe çamur turlara çıkmak istiyorum (forumdan takip ettiğim kadarıyla belgrad, kurtdoğmuş vb..)
Sedona 711v de karar kılmış iken Whistle cazibesine kapıldım. Yukarıda belirtilen özellikler benim için uygun mudur? Parça değişimi vs. yapmam gerekli midir?

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@Batuhan Keleş

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Marathon almaya çalışacağım.

bisiklete yeni başlıyorsan ve bahsettiğin şartlardaki alanlarda sürüşte sana sorunsuz hizmet edicektir.ilerliyen dönemde ihtiyacına göre donanım değişikliği yapabileceğin bir kadroya sahip.ben 1052V kullanıyorum çokta memnunum.

Eşdeğer fiyattaki hemen hemen bütün marka ve modellere göz attım sanırım ve gözüme en güzel gelen bu oldu. Kafama takılan aslında lastikler? Henuz canlı canlı göremedim bisikleti. Bisiklete ciddi manada yeni başlıyorum diyebilirim. Uzun yıllar demir yığını denilen, marketlerde satılan tarzda amortisörsüz dağ bisiklet kullandım ve son 3-4 yıldır ayağım pedala değmedi. Dediğiniz gibi başlangıç aşamasındayım ve lastik konusunda bilgi alsam yeterli olur sanırım şu aşamada. Hafta içi araziye çıkma şansım yok.Bu yüzden yol lastiği alsam, hafta sonu araziye çıkarsam kalın lastikleri taksam zor olur mu yada bunu yapmam ne kadar gerekli/gereksiz onu merak ediyorum...

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
Ben 2010 Sedona 711 kullanıcısıyım. Gayet memnunum. Whistle da iyi ama şunu söyleyim. İkisini karşılaştırdığımda donanımı hariç, kadro bakımından Sedona 711 daha etli ve mtb kadrosunda olması gereken bir yapıya sahip. Whistle in üst ve alt çeki boruları yani arka üçgende ki boru tasarımı daha nazik tutulmuş. :) Sen bilirsin ama ben Sedona derim. :)

@Harun Sayı

Tavsiyen için teşekkürler, ilk msjda dediğim gibi düne kadar 711 alma niyetindeydim fakat whistle görünce tepetakla oldu bütün planlarım :)
Bisikletleri görünce belki fikrim değişir ama şuan öncelik whistle.

Dinçer dostum,görünüşten çok parçalara bakmalısın çünkü sağlam olsun.. görünüş tabiki önemli şahsen kendimde görünüşe önem verenlerdenim ama emin ol parçalardan daha önemli değil.. Tavsiyem biraz daha parça konusunda araştırman ve seçim yapmandan olacak.. genede tercih senin,iyi forumlar :)

• Beğen
Tepkiler: Dinçer Dinç
@Tolga Yücel
İlgin için teşekkür ederim hocam peki sağlam olsun parçalar derken beni şu aşamada tatmin etmeyecek hangi kısım olabilir? Şuan için fazla harcama yapma niyetinde değilim aslında. Yaz sonuna doğru yada bir sonraki sene için eğer mümkünse bu kadro üzerine modifyeye yönelebilirim, malzemenin sağlam olmasını tabiki isterim:)

@Mümin Zorcan

Şuan net bir fiyat bilgisine sahip değilim fakat 2010 yılına ait ilanlarda 530-550tl yada 300 euro cıvarı fiyatlar gördüm. 2011 modellerinde ciddi bir fiyat artışıda söz konusu gördüğüm kadarıyla 2010 lara yönelmek daha mantıklı geldi donanım farkı pek yok sanrım.

@Dinçer Dinç

lastikleri değiştirmene hiç gerek yok.üzerindeki lastikler bahsettiğin her iki ortamdada işini görür.yol lastikleri daha akıcıdır ama çokta gerekli değil bence.
illa değiştirmek istiyorsan ve bisikleti sıfır alıcaksan aldığın yerde lastikleri değiştirebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Dinçer Dinç
arkadaşlar bende whistle alacağım ve forumda gezdim whistle kullanan sayısı ve bilgi çok az

whistle 1163d ile 1164d arasında 50 euro fark var. teknik özelliklerden pek anlamadıgım için bu farkın tam olarak neden kaynaklandıgını anlamıs degilim. bu konuda bir acıklama yaparsanız sevinirim.

1163d: (link)
1164d: (link)

Geri