Scudo Sports

Whistle bisiklet tavsiyeleri

Scudo
@deniz enül

Döbek akışkanlığı daha fazla ayrıca göbek hafif baki krank kollarıda hafıf yukten kazanırsın ayrıca diş sayısıda ideal kullanım için tavsiye edilir.

• Beğen
Tepkiler: deniz enül
Selamlar. Bence fren sistemini çok dert etme. Yarışmayacaksan ve vıcık vıcık çamura dalmayacaksan v fren gayet yeterli. Ben bianchimde değişiklikler yapmıştım. Önce Jantları, sonra maşayı (Epicon) sonra ayna kolu (Deore LX) değiştirdim. En son lastik ve v frenleri (Avit s7) değiştirdim.Yaklaşık 2 kilo hafifledim. Bu arada kendim 8 kilo aldım bakalım nolcak:)

Hocam kendin kilo ver yağları ver kas al daha ucuz ve sağlıklı yararlı :D bende bu düşünce ile başladım alt kas üst yağ oldu tam şizofren işi mekik filan bunlarada başlamalı bir an evvel yaz geldi :25: :7:

• Beğen
Yaklaşık altı ay önce Whistle Mivok 1054V aldım.Bugüne kadar üniversite hazırlığı sebebiyle çok kullanamadım ama sınavdan sonra daha fazla kullanabileceğim.Forumda da söylendiği gibi biraz ağır bir bisiklet.Kendim de kilolu olduğum için yaklaşık 12 yıldır yoğun biçimde bisiklet sürmeme rağmen biraz ara verince sıkıntı oluyor.Bu yaz nasip olursa zayıflamayı düşünüyorum.Bunun yanında bisikleti de hafifletmek istiyorum.Hangi parçaları değiştirebileceğim,bunları tedarik edebileceğim yer gibi konularda yardımlarınızı bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
Bu konu hakkında konuşuldu sanırım dikkatinizden kaçtı ama kısaca açıklamakda fayda da var.
1.Maşa (2.600;2.800 kg.) bundan hafifini elbette bulursun
2.Aynakol deore ve üstü derim takılacaksa sonra jant seti ekonomik imkanlar dahilinde gidon, gidon boğazı, sele borusu ve sele.
Başarılı (upgrade)ler dilerim :)

arkadaşa katılıyorum maşa ve aynakolu değiştirebilirsiniz ama iyi ve hafif bir maşa örneğin epicon filan 300tl üzeri ve aynakolda yaklaşık o civarlarda yani bisikletiniz fiyatında parça değişimi gerekebilir.eger bisikletin ağırlığı sizi çok etkilemiyorsa fazla takmayın ağırlık konusunu ;)

Uzun yıllardır yapmak istediğim ama dün'e kadar yapamadığım bisiklet sporuna WHİSTLE MİWOK 1161 D ile başladım. Hem fiyat, hem teknik donanım açısından beni tatmin etmiş olmasına rağmen aklımda ilerisi için yenilemeye ne kadar cevap verir bilmiyorum. Satın aldığım yer çok fazla yenileme yapamayacağımı söyleselerde orada gördüğüm whistle'ın yeni getirdiği carbon kadroyu görünce ve satıcının eğer almayı düşünürsem eski kadromu alıp onu uygun bir fiyata (500tl civarı) verebileceğini söylemesinden sonra hem markaya hemde satıcıya güvenim arttı. Scott, marin ve whistle arasında kalmama rağmen whistle ı görünce almaya karar verdim. Marin de çok güzeldi ama fiyatı biraz pahalıydı. neyse kaptırdım özür dilerim.
Sizlere sormak istediğim konu, whistle ları modifiye etmek ne kadar zordur?, aldığım bisiklet sizce normal bir binici için iyi bir seçim mi? Teşekkür ederim.

@Mümin Zorcan

Üniversite hazırlığı sebebiyle çok araştırma yapamadım.Foruma girmek için de çok zamanım olmuyor.Bu yüzden konuyu kaçırmışım.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@Batuhan Keleş

Bundan önce Bianchi Espirit vardı.Çalındı.O bisiklet sanki daha rahat gidiyordu.Daha ağır olmasına rağmen çok zorlamıyordu.3-4 saat sürdüğümü hatırlarım.Whistle da 1 saatte yoruluyorum.Bu konuda lastiklerin önemi nedir?Lastikleri değiştirsem -yani ince lastik taksam- ne kadar faydası olur?Aynakol konusunda ise çok bilgim yok.Yani kriterlerini bilmiyorum.Zaman buldukça araştırıyorum.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

bisikletiniz çalınmasından dolayı öncelikle geçmiş olsun.Ayna kol konusunda yeterli teknik bilgim olmadığından bir yorum yapmak istemiyorum ama lastikler etkiler eger lastikleriniz arazi içinse asfaltta daha fazla güç tüketmenize yol açar bu sebeple semi-slick tarzı lastik alabilirsiniz, olumlu bir etksi olacağını düşünüyorum :)

@Batuhan Keleş

Teşekkür ederim.Lastiklerim orjinal bisiklet üzerindeki lastik.Dişli ve biraz kalın.Kalınlığını değiştirmeden sadece semi-slick mi almam gerekir.Yoksa kalınlığını da değiştireyim mi?

evet bisikleti hafifletmektense kilo vermek güzel fikir :)
maşa'yı alıcam mosso, bide lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum birazdaha ince ve düz bişey olsun istiyorum çok fazla dağ bayır doşalmıcaz gibi, lastiklerle ilgli tavsiyeleriniz neler?

:p Cst 1.15 var konforuna laf getirmiyor ama performans da fark ediyor ben şunu görüyorum ki senin içinde mtbci deil de yolcu var o yuzden yapacagın masrafı kenara at bir yol bisikletine geç derim ilk bisikletim keşke yol olsa idi :(

aslında dağeteklerinde oturuyorum fakat öyle çok kayalı engebeli yollar yok ve şehire iniyoruz genelde ama dağ bayırda tırmandığımız oluyor. genele vurursam parke ve asfalt yolda daha fazla sürüyorum sanırım, o yuzden çok tırtıklı bir lastiğe ihtiyac yok sanırım, mtb den memnunum :)

Kardeş eğer bisikletinin ayrıntılı özelliklerini ve resimlerini koyarsan hepimiz daha iyi bir şekilde yardım ederiz sana :)

• Beğen
evet haklısınız :) hemen yazıyorum;

Teknik Özellikleri:
Kadro ALU. W8900 HYDROFORMED CUSTOM TUBING
Maşa SUNTOUR SF10 XCM PM RL. 100MM GİDONDAN KİLİTLİ
Çatal Yatağı INTEGRATED 1.1/8"
Gidon BYTE ALÜMİNYUM RISE:20
Gidon Boğazı BYTE ALÜMİNYUM AHEAD
Fren SHIMANO V - FREN BR-M432
Krank Takımı SHIMANO FC-M191 42X34X24
Arka Vites SHIMANO ALIVIO RD M410
Ön Vites SHIMANO FD-M190
Vites Kolları SHIMANO ACERA STM360
Arka Dişli SHIMANO CSHG30 8VİTES 11-32T
Lastik CST 26X1.95 53-559 SİYAH BYTE PLOSE
Sele Borusu ALÜMİNYUM BYTE 350 X 31.6
Sele SELLE ROYAL MACH
Göbekler SHIMANO RM30 32 DELİK SİYAH
Jant WHISTLE ÇİFT KATLI SİYAH 4X8 32 DELİK
Pedal MTB ALÜMİNYUM

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150124525644475&set=a.220444729474.132758.711519474&type=1&theater

kardeş sen bu bisikleti satacaksan neden yükseltmeye çalışıyorsun? hatta donanımhaber de bile ilan vermişsin.

@Batuhan Keleş

Schwalbe Marathon 26x1.75 ile Maxxİs Kevlar Belt 26x1.75 forumda çok gördüğüm ve güzel oldukları söylenen lastiklerden.Hangisini tavsiye edersiniz.Ayrıca zannedersem şu anki iç lastiğim bu lastiklerde kullanılmaz.İç lastik için de tavsiyeniz nedir?

Geri