Scudo Sports

Wahoo Elemnt (ve Bolt) Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Yaptım ama
Bunun öncesinde arka bacakta tuş var ona basmam falan gerekli mi
Şimdi detaylıca baktım netten. Aynen şu şekilde yazıyor.

Telefonun bluetooth açın ve telefon bilgisayarınızı görsün. Daha sonra arka vites değiştirme tuşlarına basın, artırıcı aktif hale gelsin. Daha sonra telefonunuzda bulunan wahoo'nun app üzerinde add yada search sensor yapmanız yeterli diyor. Eğer arttırıcıyı app görmezse yeniden vites değişme tuşlarına basıp deneyin.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak ve gurkan
Şimdi detaylıca baktım netten. Aynen şu şekilde yazıyor.

Telefonun bluetooth açın ve telefon bilgisayarınızı görsün. Daha sonra arka vites değiştirme tuşlarına basın, artırıcı aktif hale gelsin. Daha sonra telefonunuzda bulunan wahoo'nun app üzerinde add yada search sensor yapmanız yeterli diyor. Eğer arttırıcıyı app görmezse yeniden vites değişme tuşlarına basıp deneyin.
Garmin'de de aynı. DI2' yu uyandırmak yeterli. Sensör aratınca direkt bulur.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Teşekkür ederim, eve geçince sonucu bildireceğim.
Peki bu tuşlar ile neler yapabilirim? Sadece ekran değiştirme falan mı?

Sayfa degistirir. Varia isik varsa onu yakar modlarini degistirir. Vites modlarini degistirir. Tabi bu garminde böyle wahooda varmi bilmiyorum.

• Beğen
(link)

Burada yazana göre fiziksel tuşları tekrarlıyor.

Garmin'de 2 tuşa , 6 farklı fonksiyon atayabiliyorsunuz. ( tek tık, çift tık, basılı tut olarak)
Bunlardan bazıları;
  • Next Page
  • Previous Page
  • Record Lap
  • Start/Stop Timer
  • Turn Backlight On
  • Show Data Screens
  • Ring Bell
  • Light Network Controls
  • Camera Controls
  • Media Controls

• Muhteşem

Her iki tuşun da 3 modu var: tek basma, çift basma, basılı tutma. Garmin'de spesifik ayarlamalar yapabiliyorsunuz ama Wahoo'da yapamıyorsunuz gibi anladım. Cihaz kendi üzerindeki butonlarla eşleştirme yapıyor. Yukarıda bahsedilen linke gidip, "Shimano Di2 - ELEMNT computer control" kısmını bir okuyun.

• Beğen
Yardımlar için teşekkür ederim.
Tanıtmayı başardım. Ekrana direkt zincir konumunu gösteren görsel geldi.
Şimdi sürüş sırasında neleri kolaylaştıracak göreceğim.

Bu tip oyuncaklar güzel olsa da belli bir süre sonra bakıyorsunuz ki hiçbir fonksiyonu aslında fazlasıyla kullanmıyorsunuz. Ben 1040 solar aldım bir sürü ekran tanımladım şimdi sürüşlerimde baktığım ekran sayısı 1. Bu hepimiz için geçerli değil elbette.

Wahoo ilk nesil cihazlar 17 Ağustos sonrasında tarih başa sarma hatası yaşıyor tüm sürüşler 2006 tarihli göstermeye başladı, GPS de sapıttı. Wahoo açıklama yaptı düzelteceğiz diye, güncelleme bekliyoruz.

(link)

(link)

• İnanılmaz
Tepkiler: Özcan
Bu tip oyuncaklar güzel olsa da belli bir süre sonra bakıyorsunuz ki hiçbir fonksiyonu aslında fazlasıyla kullanmıyorsunuz. Ben 1040 solar aldım bir sürü ekran tanımladım şimdi sürüşlerimde baktığım ekran sayısı 1. Bu hepimiz için geçerli değil elbette.
bu durum yaşla mı yoksa deneyimle mi değişiyor bilmiyorum fakat bahsettiğiniz durum gerçekten var. benim ana ekranımda nabız ve anlık hız var, çok ihtiyacım olmadığı sürece hep bu ekranda sürüyorum.

insan bir uğraşta belirli olgunluğa uğraştığında daha sade bir yol aramaya başlıyor. temel mantık sorumsuzluğu veriliyor.

bu durum yaşla mı yoksa deneyimle mi değişiyor bilmiyorum fakat bahsettiğiniz durum gerçekten var. benim ana ekranımda nabız ve anlık hız var, çok ihtiyacım olmadığı sürece hep bu ekranda sürüyorum.

insan bir uğraşta belirli olgunluğa uğraştığında daha sade bir yol aramaya başlıyor. temel mantık sorumsuzluğu veriliyor.
Garmin 540 25 bin, wahoo elemnt 22 bin magene c606 8 bin, arada tek gözümü ısıran fark climbpro/summit. Bunun için 3 kat fazla para ödenir mi? ben de 1 ay sonra, çok da ihtiyacım yokmuş buna der miyim, kendime sormaktan ürün alamadım :/
veriyle cihazla uğraşmak bile stres yapıyor tek kafa dinlemelik alanımda bile stravadan kim ne yapmış kaç km gitmiş diye veri didikliyorum. Sanırım sonunda decathlon'un km sayaçlarına gideceğim gibi duruyor.

Garmin 540 25 bin, wahoo elemnt 22 bin magene c606 8 bin, arada tek gözümü ısıran fark climbpro/summit. Bunun için 3 kat fazla para ödenir mi? ben de 1 ay sonra, çok da ihtiyacım yokmuş buna der miyim, kendime sormaktan ürün alamadım :/
veriyle cihazla uğraşmak bile stres yapıyor tek kafa dinlemelik alanımda bile stravadan kim ne yapmış kaç km gitmiş diye veri didikliyorum. Sanırım sonunda decathlon'un km sayaçlarına gideceğim gibi duruyor.
Bu cihazlar biraz popüler kültürün bize dayatttığı cihazlar. Ben kol saati olarak Garmin kullanıyorum, bisiklette de Garmin kullanıp tüm verileri ortak bir payda da harmanlıyorum. Tamamen kişisel kullanım, maddi imkan ve ihtiyaçlar ile alakalı olay. Ben bu cihazları hep yurtdışı imkanı ile aldığımdan Türkiye fiyatları ile kıyaslayıp uygun diyerek aldım. Bunları Türkiye den almak bana çok mantıklı gelmiyor açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: Mazm ve RmzBurak
Strava profiliniz olsaydı bakıp yorum yapacaktım. Bence önce kendi sporcu profilinizi çıkarın. Aynı rotada her gün gidip gelen birinin climb proya ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Ben de wahoo roam var. Strava da favoriledigim segmentleri gelmeden önce açıyor o segmentin komu kendi kişisel rekorum gibi verilerle beni yaristiriyor. Bu özellik benim icin olmazsa olmaz. Yani ya bisiklet bilgisayarım olmasın ya da bu özellik olsun. Sürekli ekrandan takip etmeyecekseniz kol saati cok rahat is görüyor. Zamanında honor vardı bi tane eğer ona sensörler baglanabiliyor olsaydı ben belki almayabilirdim. Bir de tabi bütçe meselesi. Kafanızdaki bu uğultudan kurtulmak genelde kolay olmuyor cepte para varsa al kurtul. Ama bütçe ayirmadiysan ya da para yoksa unut gitsin. Tabi bilmediğiniz rotalara gidiyorsunuzdur. 100km üstü surusleriniz vardır o zaman bu önemli bir ihtiyaç olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Mazm
diğerlerine yorum yapmak istemem fakat ben magene ye hayatta 6000 vermezdim, cihazın çeşitli yazılım sorunları var.

garmin, wahoo sevdiğim firmalar değil fakat tutup ta magene ile karşılaştırmak olmaz. sadece tırmanış uygulaması farkı yok, başka farklar da var. yeniden yönlendirme vs garip çalışıyor çin menşeli cihazlarda.

şu anda elimde garmin dahil birden fazla cihaz mevcut. çinli cihazlar uzun vadede yavaşlıyor, en azından bendekilerin çoğu öyleydi.

sadece yazılım sorunlarıyla da bitmiyor, genellikle bir şekilde verimlilikten uzak çalışıyorlar. çok saçma zamanlarda çok garip tepki veren cihazlarla karşılaştım.

bütçe cihazlarda çinlilerin çok ciddi fiyat avantajı var fakat kesinlikle orta ya da daha iyi seviye cihazlara bakıyorsam bir müddet çinli cihazlara yaklaşmam.

nasipse yakın zamanda cihaz değişimine gitmeyi düşünüyorum, belirli seviyedeki cihazlar için bütçe çıkaramazsam muhtemelen yine çin menşeli cihazlara bakacağım. orta seviye cihazlara bakarsam bu kesinlikle çin menşeli bir cihaz olmaz gibi duruyor, tabi yazılım sorunları çözülme ihtimali olan coros dura yı burada ayrı tutuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mazm
climbpro özelliği ve strava segment özellikleri son güncelleme ile magene c606 ya da geldi. Gerçi magenin sıfırı hala satılıyor mu emin değilim. Magen i wahoo garmin gibi ürünlerle doğrudan kıyaslamayı doğru bulmuyorum. Çin menşeili cihazlar donanım, tasarım ve yazılımında bile bariz farklılıkları ile, satış sonrası destek ve özgünlük bakımından hala wahoo ve garmin gibi firmalara kısa vadede yetişemeyecekler. Alınan ürün ve ödenen bedel baz alındığında daha mutlu edebilir. 4 aylık kullanımımda magene c606 ile alakalı bahsettiğinize benzer ciddi bir sorun yaşamadım. Bahsettiğiniz yavaşlama gibi sorunları zaman içerisinde umarım yaşamam.

roam v2 yi sırf climb pro yüzünden aldım.
Yokuş öncesi bilgilendirmesi benim çok hoşuma gidiyor ve nabız düzenimi sağlamam yardımcı oluyor.
Öncesinde coospo bc200 kullanıyordum. Bu cihazdan da memnundum.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
climbpro özelliği ve strava segment özellikleri son güncelleme ile magene c606 ya da geldi. Gerçi magenin sıfırı hala satılıyor mu emin değilim. Magen i wahoo garmin gibi ürünlerle doğrudan kıyaslamayı doğru bulmuyorum. Çin menşeili cihazlar donanım, tasarım ve yazılımında bile bariz farklılıkları ile, satış sonrası destek ve özgünlük bakımından hala wahoo ve garmin gibi firmalara kısa vadede yetişemeyecekler. Alınan ürün ve ödenen bedel baz alındığında daha mutlu edebilir. 4 aylık kullanımımda magene c606 ile alakalı bahsettiğinize benzer ciddi bir sorun yaşamadım. Bahsettiğiniz yavaşlama gibi sorunları zaman içerisinde umarım yaşamam.
Garmin ve Türkiye için satış sonrası destek cümlelerini birarada kullanmayın bence.

• Hahaha
Tepkiler: Özcan
Garmin ve Türkiye için satış sonrası destek cümlelerini birarada kullanmayın bence.
Tecrübe ettiğiniz kötü deneyimleriniz olabilir maalesef bu durumlara günümüz şartlarında hiç şaşırmam. Kastettiğim şey çinli cihazların doğrudan resmi satış kanalları olmadığı için fiziki hasarlarında veya yazılım tarafında muhatabı da olmuyor. Güncelleme ve destek süresinin belirsizliği, yedek parça tedarik edilememesi, yazılım sorunlarına maille bile geri bildirim alamamak başlıca negatif yönler olarak göze çarpıyor.

Tecrübe ettiğiniz kötü deneyimleriniz olabilir maalesef bu durumlara günümüz şartlarında hiç şaşırmam. Kastettiğim şey çinli cihazların doğrudan resmi satış kanalları olmadığı için fiziki hasarlarında veya yazılım tarafında muhatabı da olmuyor. Güncelleme ve destek süresinin belirsizliği, yedek parça tedarik edilememesi, yazılım sorunlarına maille bile geri bildirim alamamak başlıca negatif yönler olarak göze çarpıyor.
Cycplus radarim vardı bildiğim kadarıyla Çin malı. Destek hattına mail attım sorunu anlattım. Uygulamayı güncelleyip sorunu çözduler. Bilgi vermek istedim.

• Beğen
Tepkiler: mr.kowalsky
Geri