Scudo Sports

Vuelta a Espana

Genel Klasmanı kim alır?

• Nairo Quintana

• Alejandro Valverde

• Vincenzo Nibali

• Fabio Aru

• Richie Porte

• Simon Yates

• Adam Yates

• Daniel Martin

• Wilco Kelderman

• Rigoberto Uran Uran

• Miguel Angel Lopez

• Diğer

• Toplam katılım
    80
  • Anket kapanışı .
@a.valverde
Sanırım insanlar bu yarışları izlemiyor ve izlemedikleri için konuya girmek istemiyorlar..Ankette şu kazanır deyip,denk gelirse bazı etapların özetlerini izliyorlar..
Açıkcası izlemekte zor iş..Hem etaplar uzun,hem de günün ortasında..
Yalnız yine de kızalım:D
Niye?
Bakıyorum,içeriği çöp olan bir konuya 100 kişi girip yorum yapıyor..Biri geyik muhabbeti başlatıyor,tüm forum orada..
Böyle bir şey yok..
Gösteriş için mi kullanılıyor bu bisikletler,yoksa ''benim de bir hobim var'' demek için mi?Nedir derdiniz arkadaşlar:D
Neyse,''hamlet'' yeter bize..:harika:

Scudo
Ve yarın (25 Ağustos) güzel Malaga'nın sokaklarında 8 kmlik bireysel zamana karşı etabıyla yılın son büyük turuna başlıyoruz.

vuelta-18-etapa-1a-1.jpg

Bir etap profili ancak bu kadar berbat gösterilebilirdi.:acpsnr:

stage-1-profile.jpg

Etabın ortalarına doğru 1 kilometrelik % 5,5 luk bir yükselti geçilecek.Bu yükselti,daha iyi yokuş çıktığı bilinen Rohan Dennis'in diğer zamana karşı spesiyalisti Victor Campenaerts'e üstün gelebileceği , fark yaratabileceği yer olacaktır.
Team Sky demek zamana karşı demek , Skylıları gözden kaçırmıyoruz.Safkan zamana karşı spesiyalisti sayısı biraz az: Dennis,Campenaerts,Nelson Oliveria,Lars Boom ve Team Sky çetesi.

***** Rohan Dennis,
****Victor Campenaerts,Kwiatkowski,
***Wilco Kelderman,Richie Porte,İon İzagirre,Jonathan Castrejevo,Lars Boom,Nelson Oliveria
** de La Cruz ,Van Barle,Rigoberto Uran

Rohan Dennis, Büyük ihtimal kırmızı mayoyu alacak.

168418_8-MD-SD.jpg

@ahlaksız Eyvallah,sağolasın.Kavga ,dövüş çıkmadan götürüyoruz ya ,bu da yeter.Keşke katılım daha çok olsa, daha iyi olur.
Sizlere de ayrıca teşekkürler.:harika:

@ahlaksız

@hamlet2006

Bu mesaji okurken sanki genel klasmancilari yazdiniz diye düsünüp "Nacer Bouhanni"in burada ne isi var dedim. Sonradan basligi tekrar kontrol edince taslar oturdu... :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@hamlet2006 Sizin de sayenizde yine keyifli bir tur başlıyor. Ama 8 km biraz az olmamış mı sanki:D Daha çok sporcuların tanıtılması için düşünülmüş bir etap gibi geldi bana.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Emert20
Aslında bu etap bir çeşit ''prologue etabı'' gibi.Yani genelde 8 kilometrenin altında zamana karşı formatında ,giriş niteliğinde bir tanıtım etabı gibi düşünebiliriz.

Edit Prologue etabı olması için yeni kurallara göre 4 km altı olması gerekiyormuş.Eskiden 8 km idi.Bu etap bireysel zamana karşı etabı.

• Beğen
Tepkiler: Emert20
Shimano nötral servis araçları hazır.
(link)

Vuelta 1.etap saat 19:00 itibariyle Eurosport 1 'de
Öncesindeki yarışları da kaçırmayın.
Örneğin Tour de l'Avenir mini bir Tour de France gibidir ve geleceğin yıldızlarının parladığı yarıştır.Bu yarışı kazanabilenler ileride kesin parlar.Geçmiş senelerdeki kazananları gördüğümüzde bu tezimizin doğru olduğunu görebiliriz:Nairo Quintana,Bauke Mollema,Estaban Chavaez,Warren Barguil,Miguel Angel Lopez,Marc Soler,David Gaudu,Egan Bernal gibi:harika:

(link)

40089807_10156675448529521_1496842033036263424_n.jpg

Gerçekten de fısfıs yok :naslyany:
Thomas ile Chris sadece bu yılki Vuelta'da mı yok, yoksa genellikle mi gelmiyorlar, yoksa zaten diğer iki klasiği kazandıkları için gerek mi duymuyorlar, dinleniyorlar mı? Nedir olayın aslı o_O

@Serkan Mıstınoğlu
Froomey genelde yarış seçerek yarışır ve çoğu yarışa katılmaz.Genelde Dauphine yapıp Tour de France'a;Vuelta yapıp Dünya Şampiyonasına gider.Genel ritueli her sene hemen hemen bu şekildedir.Geçen sene Tour -Vuelta dublesi yapınca bu sene de Giro-Tour dublesi yapma sevdasına düştü.Hedefine tam olarak ulaşamasa da Giro'yu alarak Triple Crown'ı tamamlamış oldu.Tour of the Alps'te hazırlanıp Giro'da yarışıp üstüne de Tour de France yapmak doğal olarak ağır geldi.Vuelta'yı es geçip 2-9 Eylülde koşulacak Tour of Britain'de yarışacak.

Geraint Thomas ise eskiden klasikçi olduğu için genelde bazı Bahar Klasiklerine katılır üstüne Tour De France'a gelir Froomey'e süper domestiklik yapardı.Vuelta'yı es geçerdi.Bu sene farklı olarak hem Dauphine'de hem de Tour'da spektekular performans gösterdi.Şimdi Deutchland Turunda yarışıyor üstüne Tour of Britain yapacak.
Tour of Britain'in bir kısmı Galler'den geçecek ve bildiğiniz gibi Geraint bir Galler Ejderhası.Bu seneki Tour zaferinin de etkisiyle Team Sky ,Geraint'in de rüzgarından faydalanarak Britanya Turunda gövde gösterisi yapmayı planlıyor.Takımda Froomey gibi süper yıldız ve Wout Poels gibi süper domestiği de getirerek Britanya Turunu domine etmek istiyor.Sonuçta Geraint Galli olduğu için Büyük Britanyalı ve yarı anglosakson olarak görülen Froome'den bile neredeyse Britanya'da daha çok heyecan uyandırıyor.
Thomas-flag-630x475.jpg

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Beklenen oldu ve Rohan Dennis, zamana karşıdaki hünerlerini gösterdi.Kwiato ikinci,Campenaerts üçüncü.
gettyimages_533118816_670.jpg

Dld1aVSW0AEz_nd.jpg

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2.ETAP
Puncheurlara selam olsun

vuelta-18-2-1.jpg

Elimizde 3-5 tane sprinter var.Son punchy yokuşu saf sprinterlere uygun değil.Sadece Matteo Trentin için ''belki '' diyebiliriz.Ama ağır ve sert gelme ihtimali çok yüksek.Çok zor

Yokuşla başlıyoruz bu sizlere de kaçmayı deneyeceklerin olacağını anlatıyor değil mi?Kaçma sevdalılarına bakalım:Thomas De Gendt,Omar Fraile,Alessandro dE Marchi,Steve Cummings,Valerio Conti,Fabio Felline hep bu adamlar kaçmaya aşık adamlar.
Ama bu kaçanların karşısında bir takım var.Çok iyi rouleurleri ile peletonu çekmesi muhtemel bir takım var.Kırmızı mayo sahibi Rhan Dennis'in Takımı BMC değil,büyük ihtimalle Kwiatkowski'ye kırmızı mayoyu kazanması için insiyatif alacak Team Sky.Team Sky,yarışın başında olmasa bile bir yerlerde peletonu uzun yol domestikleri ile yormaya çalışacak.

Kwiatkowski kısa sert yokuşlarda patlayıcı gücü olan ve yokuş sprinti atabilen bir sporcu ve elinde çok büyük bir motivasyon var.Kırmızı mayodan sadece 6 saniye uzakta ve Rohan Dennis'in tempocu olduğundan Puncheur vasıfları olmadığını biliyoruz.
Newton 3. hareket Kanununda ''Etki ve Tepki'' den sözeder.Kwiatkowski'ye tepki elbette ezeli rakibi mega star Peter Sagan'dan gelecek.Ancak Peter Sagan'ın Tour De France kazasından sonra formsuz olduğunu da biliyoruz.
Aşağıdaki sahneyi yaşamak isteriz.Milan San Remo Sagan vs Kwiato Vs Alaphilippe
michal-kwiatkowski-win-milan-san-remo-2017-picture-credit-lapresse-dalberto-ferrari.jpg

Ama Vuelta'da Alaphilippe yok.Olsun.Onun yerine başka Puncheurlar da var.
-Reis Alajendro Valverde
-Reisin Veliahtlarından Dylan Teuns
-Tiesj Benoot
- Dan Martin

Ve Bir de Simon Yates'ten bahsedelim.O bir yokuşçu ve genel klasmancı fakat puncheur değil.Ama Giro d'Italia'da yokuş sprinti atabildiğini,Puncheur etaplarında bize patlayıcı gücü olduğunu gösterdi

Toparlayacak olursak

*****Kwiatkowski,Sagan
****Alejandro Valverde,Dan Martin,Dylan Teuns,Tiesj Benoot gibi Puncheurler
*** Simon Yates gibi yokuş sprnti atabilen genel klasmancılar
** De Gendt,Fraille,De MArchi,Cummings gibi kaçış uzmanları
*Matteo Trentin gibi bir sprinter

En büyük favorim Kwiatkowski.

Son yokuş.Bir punchy yokuşu
Son kilometre ortalama %6 ortalama eğim deniyor
stage-2-5km.jpg

@qwerty112233 yahu inanmazsiniz evin icinde bir bagiris cagiris , cok mutlu oldum. Bu adam , bunun cok daha iyilerine layikti ki siz de cok iyi bilirsiniz . sanki ben kazandim :)
bisiklet fiyatini bilmiyorum ancak Canyon kullaniyor , gecen seneki KATUSHA takim bisikletleri su an , satista ve 6500.-usd diye hatirliyorum :) kullanilmis tabii ki :) bu son etapta kazandigina gore fiyat oldu 7500.-usd :)

not: Espriyi anlamadim ben saniyorum heyecandan , af ola :)

Videonun 45.saniyesinden itibaren her zaman yaptığımız gibi ayağa kalkıp ceketimizin düğmesini ilikliyoruz.

Zira puncheurların ve bisikletçilerin kralı geliyor.
DliZdYhW0AIEWet.jpg

twitter 'da bu yaris ve sonrasi icin " valverdeasap " olarak bir konu var, bilginiz olsun. :)

bu nasıl büyük tur arkadaş alayı döküldü
adam yates 15 dk yedi
genç yetenek sky lı sivakov dedik 14 dk yedi
richie porte 15 dk yedi (bu adamdan birşey olmaz artık balon oldu,trek elinde patladı paralara yazık)
pinot aru bennett uran daha ilk hafif dağlık etapta 1 dk yediler
nario 35 saniye yedi
sagan nibali güyaa antremana gelmişler yerseniz
ama 39 luk delikanlı doplardan biri çıkıp gençlerle dalga geçiyor

kwia bell olmaz kazanabilirde şu tabloda herşey olabilir,hiç umulmadık birininde kucağına şampiyonlukta düşebilir ilginç ve sönük bir vuelta olacak

@QWEZXC
Siz bugüne kadar Arden Klasiklerinden birini hiç izlememişsiniz.

@QWEZXC
Nibali'nin derdi tasası zaten İnnsbruck.Kendisi en baştan söyledi.3.hafta form tutmaya çalışıp etaba gideceğim ve J.İzagirre takım lideri olacak diye.

Sagan da ha keza olamayacağı Dünya Şampiyonluğu peşinde.(ki İnnsbruck ona hiç uygun değil)Vuelta demek ; dünya şampiyonluğuna hazırlık demek.

@QWEZXC
1) nario değil nairo.
2) quintana 33 saniye yemedi, Uran 1 dakika yemedi, benett 1 dakika yemedi. Bunların hepsi 3 saniye arkadan grupla birlikte geldi.
3) siz bugünkü etap sonuçlarına değil, genel klasman sonuçlarına bakıyorsunuz.

Yahu yollardayız diye böyle de " Volta" atılmaz ki :koptum:...
TV karşısına geçemedik ama takip etmiyoruz sanılmasın...
Böyle bir başlangıç ile tura girdiysek, üst düzey genç bisikletçilerin parlayabilmeleri için uygun fırsatlar olacağı aşikar..
Tabi bizim için temiz, sportif açıdan şaibesiz,kıyasıya etaplar izlemek keyif verecek...Gerisi eski tüfeklerin kaç atımlık barutları olduğuna bakar...
İspanya sıcağına kimler dayanacak göreceğiz.Giro ve T.D.F. de yorgun düşenlere hak vermeli..
Bizim turumuza da buraya gelmeyenleri getirirler belki kimbilir..
Herkese keyifli etaplar olsun...

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri