Scudo Sports

Vuelta a Espana

Genel Klasmanı kim alır?

• Nairo Quintana

• Alejandro Valverde

• Vincenzo Nibali

• Fabio Aru

• Richie Porte

• Simon Yates

• Adam Yates

• Daniel Martin

• Wilco Kelderman

• Rigoberto Uran Uran

• Miguel Angel Lopez

• Diğer

• Toplam katılım
    80
  • Anket kapanışı .
@drsalihsert

Kolombiya'da Miguel Angel Lopez daha da gençken antrenman yaparken bıçaklı gaspçılar tarafından bisikleti çalınmaya çalışılmış.Miguel ,bacağından bıçaklanmasına rağmen bisikletini hırsızlardan kurtarmış tıpkı süpermen gibi.
Ayrıca bu olayı anlatan Tv yorumcusu Superman gibi dağdan uçtuğunu filan anlatınca da Miguel Angel'e ''Superman'' lakabı yapışmış kalmış.

20176271-393854-800x532.jpg

Miguel Angel Lopez, safkan yokuşçu.Kolombiyalı olduğu için yüksek irtifalı, sert eğimli, dur kalklı yokuşlarda özel bir tırmanışçı.Ben büyük tur kazanacağına inanıyorum.Ama berbat bir zamana karşısı var.Ayrıca çok sakar bir adam.Dağları denizleri geçer, düz etapta saçma sapan bir yerde düşer .O kadar garip zaafları var.

Scudo
Landa yok, sakatlığı geçmedi.

Nibali sadece antrenman olsun diye geliyorum diyor. Hedefi dünya şampiyonası.

Dolayısıyla porte, quintana, uran uran, angel lopez, aru ve simon en iddialı adaylar.

Gönül ister uran alsın. Alçakgönüllü , yardımsever, babacan bir bisikletçi. Angel için erken ama seviyorum bu arkadaşı.
Porte bu sefer nasıl kazanmamayı başaracak bilmiyorum. Ama her seferinde başarıyor.

Tabi pinot'yu unutmayalım diyeceğim ama adam podyumdan ötesini göremiyor. Zakarin yine aynı...

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
(link)
(link)
(link)
(link)

Kitap okurken denk geldim paylaşmak istedim

Sky kadrosunu açıklamış
Bir dominasyon daha geliyor

• Beğen
@QWEZXC
İyi de kimin için?:okyrm:
Sergio Henao için mi?De la Cruz için mi?
(link)

Kadroda iyi klasikçi ve rouleurlar var.
Hemen hepsi iyi tırmanabiliyor.
Genel klasman iddialısı olabilecek bir Henao var bir de De La Cruz.Onlar da ancak ilk 10 yapabilir.Sergio Henao haftalık turcu,3 haftalık tur biraz ağır gelir.De la Cruz da etaba gitmeye çalışır.
Bir de Kwiato var haftalık tur kazanmışlığı var ama 3 haftalık tur da yüksek irtifalı ,sert eğimli uzun dağlık etaplara dayanamaz.Zaten Kwiato da etap peşinde olacağını söylemişti.

Sky'in bu kadroya egan bernal'i koymamasi uzucu olmus.bu yasta bi buyuk tur zaferi gelebilirdi.tabi form durumu nasil, neden getirmediler,ileriye donuk planlari ne bilinmez.

• Beğen
İki elimiz kanda bile olsa izlememiz gereken 5 etap:

9.Etap: Talavera de la Reina - La Covatilla, 200.8km
Yokuşla başlıyoruz, kötü gün yaşayacaklara yer yok

8e055_670.jpeg

15.Etap: Ribera de Arriba - Lagos de Covadonga, 178.2km

İkonik Angliru Tırmanışının yokluğunda teselli ikramiyesi:Nefis
a619d_670.jpeg

16.Etap: Santillana del Mar - Torrelavega (Bireysel Zamana Karşı), 32km

Genel klasmancılar arasında Richie Porte ve Wilco Kelderman'ın farklarını gösterebilecekleri bir etap

ec26d_670.jpeg

17.Etap: Getxo - Monte Oiz/Balcon de Bizkaia, 157km

Bask ülkesindeki bir tırmanıştan istenen herşey var:Acı var acı

7e65d_670.jpeg

20.Etap: Escaldes-Engordany - Coll de la Gallina (Andorra), 97.3km

Vuelta'nın başı kel mi?Tour De France'daki 65 kmlik power etabı hatırladınız mı?Andorra demek yüksek irtifa kampı demektir.Alyuvarlarınıza kuvvet

3895c_670.jpeg

D
@hamlet2006

belli olmaz
ben ilk 5 te bir sky lı bekliyorum
(link) pişmesi için getirilen geleceği olan biri ilk büyük turunda şaşırtabilir,egan bernal gibi
bekleyip görelim

• Beğen
@QWEZXC

davay davay:D

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Hangisi Simon hangisi Adam?:)
İkisi aynı anda yarışırken spd ayakkabılara bakarak ayırt edebiliyoruz.
DlSy-UOW0AAL2rh.jpg large.jpg

Sakallı olan Adam Yates

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Vuelta'da ilk antrenmanlar başlamış.Peppe Martinelli takımını yollara sürmüş.
DlRbCI7WwAAnvVT.jpg

surat farkı var dikkatli bakınca birnin suratı daha derli toplu,ötekinin çökmüş
ses farkıda var
ayakkabı olarak biri scott diğeri sidi

• Beğen
ASTANA PRO TEAM
DlCL4BMXsAAVEMS.jpg

Gerçekten korkulması gereken bir takım.Dağ kadrosu sağlam:Jan Hirt,Pello Bilbao,Dario Cataldo...... İş yapar.Miguel Angel Lopez'e herşey sunulmuş.Omar Fraille de çok iyi yokuş çıkar ancak doğuştan isyankardır,kendi işine bakar.
Omar Fraille:Müthiş bir baroudeur.Thomas de Gendt ve De marchi gibi kaçış sanatçıları ile mücadelesi çok keyifli olacaktır.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
MOVISTAR
DlRWB2FXgAAbpci.jpg large.jpg

Üç başlı ejderhamızda Landa yerine Giro'da yıldızı parlayan Richard Carapaz var.
Eski şampiyonlardan Quintana ve reis Valverde daha ne olsun.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bir genel klasmancının bir puncheur'a meydan okuması
Majka vs Sagan:D
Cevap bazen Majka. bazen Sagan
DlS5RqaXsAE9Q41.jpg

Quintana , Valverde reise kırmızı mayo benim olacak diyor.
DlS3cd5XgAAiR7g.jpg

Valverde de zaten benim hadi oradan der gibi:)
DlS3cd0W4AA9id2.jpg

lafım size değil
powermetre büyük bir nimet :) kadans / güç olayını takip etmek,o kaos ortamında çok önemli,normalde tutturmanın imkanı yok pm siz
adamlar kaç eğimde ne kadar güç kadans çevireceğini biliyor ona göre en optimum seviyede tutturmaya çalışılıyor
lotto soudal lı bir yarışçı vardı, hiç kullanmıyormuş pm,o da bir klasikçi idi GK cı değil

@QWEZXC ''Wattına değil atına bakıp gidenler'' diye özlü bir bisiklet sözü var.Froome'a sataşmak için söylenmiş.

RTX1LDQZ.jpg

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@hamlet2006 , bu konuyu da acmis oldugunuz icin size tesekkur ederim , cok nefis bir tur onu bilgilendirmeleri olacak herkes icin .
Tdf'de degerli arkadaslarinda katilimlariyla , harika bir yazi dizisi olusmustu , eminim La Vuelta' da en az onun kadar harika olacaktir.
tabii ki , oyumu Valverde'ye verdim . TdF 'de bekleneni veremeyen bir Valverde var ve bu sefer daha once de kazandigi La Vuelta 'da daha iyi seyler yapacagini dusunuyorum , umarim yanilmam. Ancak , gercektende , 9ncu ve 15nci etaplari iple cekiyorum seyretmek icin. :)

@a.valverde İyi bayramlar ağabey.Öncelikle teşekkür ederim.Zaman sıkıntımdan dolayı yeteri kadar iyi hazırlanamadım.Vuelta ilerledikçe , konuya katılım arttıkça daha fazla keyif alacağız.Bu turun bizi yarışa doyuracağını düşünüyorum.Rekabetin üst düzey olmasını bekleyebiliriz.Hem etapların karekteri,hem de dağılımı fena değil.Ayrıca yarışı domine etmesi beklenen takım da yok gibi.Bu yarış çok şenlikli geçebilir.
BMC RACING TEAM

Richie Porte
Yazmayayım yazmayayım diyorum.Favori göstermeyelim nazar değmesin diyorum.Şaka gibi bir durum:
''Tazmanya Canavarı'' midesini bozmuş.:krktm:Gastro problemleri varmış:kötü:
İyi bir tırmanışçı,zamana karşısı da üstün.Tüm bunlar bir genel klasmancı için önemli özellikler.
Tamam iyi bir inişçi değil,sürüş stilinin de biraz dengesiz ve agresif olduğunu söyleyenler de var.Ama öyle bir şanssız ki dillere destan.Hep favori gösterildi;bu sefer olmalı bu sefer yarışı kazanmalı artık.:cool:
DlSyyqaXsAAe7za.jpg large.jpg

Takımda en büyük kurmayı Nicolas Roche olacak.Roche birkaç etaba da saldırmayı ihmal etmeyecektir.
Dylan Teuns; Valverde Reisin veliahtlarından birisi , puncheur etap gördünüz mü aklınızın kenarında bulunsun.
Rohan Dennis; zamana karşı etaplarının en büyük favorilerinden.
Alessandro De Marchi, tanımıyorsanız her etapta kaçarken görebilirsiniz.O bir kaçış sanatçısı yani bir baroudeur, aynı Thomas de Gendt ve Omar Fraille gibi.

De Marchi
Z0qKSPBm_400x400.jpg

@QWEZXC
Dave Brailsford, Michal Kwiatkowski için eski dünya şampiyonunun becerilerine inandığını, Vueltanın muhtemel bir genel klasmancı olarak değerli deneyim geliştirmesi ve edinmesi için bir fırsat olduğunu söylemiş. Bence sky genel klasmanda podyum yaparsa saşırtıcı olmaz.

MALAGA'DAN MADRİD'E GİDEN YOLDA BİR TESELLİ ARAYAN YILDIZLAR

La Vuelta'yı 2018 sezonundaki hayal kırıklıklarına merhem olarak gören sporcular.Gözleriniz bu adamların üzerinde olsun.

1.Rigoberto Uran Uran (EF Education First Drapac)

Ah Rigobert, ah! 2017 yılı Tour de France 'da panaşını Froomey'a göstermeliydin,tam da bütün şartlar oluşmuşken.2.liğe razı gelmeyip ne pahasına olursa olsun Froomey'i alt etmeye çalışmalıydın.Taraftarlarında ve kendinde acaba bırakmamalıydın.
Bu sene Rigoberto;Tour de France'da Roubaix meydan okumasında bütün umutlarını pavelere gömdü ve kaza sonrası 2 etap dayanabildi ve abondane oldu.
Kolombiyalı bu sezon totalde 2 etap kazandı ve nispeten sakin bir sezon geçirdi.
Rigoberto Uran'ın diğer genel klasmancılara oranla zamana karşısının daha iyi olması onu bir adım öne çıkarıyor.bettiniphoto_0344023_1_2000px.jpg

2.Simon Yates (Mitchelton Scott)

Hepimiz çok üzülmüştük.Giro'daki kazandığı 3 spektekular etap sonrası Colle Delle Finestre etabında, Reviato zamana karşısından yorgun çıkan Britanyalı jursan yaşayıp 40 dakika kaybetmişti.Gönüllerin şampiyonuydu ama tarih Froomey'i yazacak.
Simon , eğer gücünü dengeli kullanmasını öğrenirse bu Vuelta'ya damga vurabilir.Belki de Britanyalı hatalarından ders çıkarıp daha büyük bir özgüvenle Vuelta tarihine ismini yazdırabilir.
Elinde Jack Haig ve Damien Howson gibi iki müthiş dağ domestiği ve muhtemelen kendisine süper domestiklik görevi yapacak bir de kardeşi Adam var.
bettiniphoto_0336263_1_originali.jpg

3.Richie Porte (BMC Racing Team)

Sevenleri ,destekleyenleri, taraftarları sadece dua etsin.Denebilecek kelime yok, geçen seneki Tour'daki korkunç iniş kazası ve bu sene Roubaix etabındaki paveleri bile göremeden kaza geçirmesi büyük şanssızlıkları daha ne olsun.
Şartlar yeterince oluştu,Richie Porte Team Sky tedrisatından geçtiği için zamana karşısı da çok iyidir.Yaş 33:islik:
bettiniphoto_0345719_1_2000px.jpg

4.Fabio Aru (UAE Team Emirates)

Galiba hepimiz unuttuk.Daha doğrusu O unutturdu.
Aru 2015 Vuelta şampiyonu ve 2014 ve 2015 te Giro podyumu görmüş ,etap galibiyetleri olan saf bir yokuşçu.Ancak 2 seneden beri Fabi Aru ortalarda yok.Takımı verdiği paraların karşılığını görmek isteyecektir.
bettiniphoto_0335111_1_originali.jpg

5. Thibaut Pinot (FDJ)

Bu seneki Giro'daki son dağlık etapta rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı.Çok iyi götürdüğü yarıştan çekilmek zorunda kaldı.Daha sonra Tour de Pologne'da 3. olup podyuma çıktı.Fransız Alplerinde hem Vuelta hem de Vuelta için çalıştı.Podyumları var ancak bir büyük tur kazanma vakti geldi.Çalışkan ve mutevazi bir adam .Berbat zamana karşısını ve yokuş inişlerini çalışarak düzeltti.

bettiniphoto_0337975_1_originali.jpg

6.Nacer Bouhanni( Cofidis)

Kavgalardan ,çatışmalardan güç alan sporcu ahlakı yerlerde olan Bouhanni evlat olsa sevilmez ancak kötü bir sprinter kesinlikle değil.Üzerinde dönen tartışmalara rağmen bu sezon 5 etap kazandı.Bu bile bu sene Kittel'e ve Cavendish'e fark açtığını gösterir.
Kendisini ispatlaması gerekiyor nitekim takımın diğer sprinteri Christophe Laporte da yönetimden yüz bularak Bouhanni'ye savaş açmış durumda.

dfqo6zzxcauj94f.jpg

7.Nairo Quintana (Movistar )

Forumda Quintanacı arkadaş çok ,ayıp olur.:bsmagryr:

bettiniphoto_0348038_1_originali.jpg

8.Ilnur Zakarin( Katusha Alpecin)

Atak yaparlarsa saçları dağılır.:D

1021903856.jpg

yarin basliyoruz , cok guzel ve cok eglenceli olacak ve umarim Valverde kazanacak yada guzel birseyler yapacak :)

Büyük turlara forumda 3-5 kişi ilgi gösteriyor..En azından ankete katılan 40+ üye,konuya müdahil olabilir..

@ahlaksız cok dogrusunuz , bazi ustalar sayesinde ufkumuz genisliyor ve turlar daha cok zevkli hale geliyor , keske katilim cok daha fazla olsa da alacagimiz bilgi daha fazla olsa. iyi ki sizler varsiniz.

Geri