Amanita
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 734
- İsim
- Hasan
- Başlangıç
- 2003—04
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhaba,bisikletim 21 vites hoprider 300. 28 jant
aynakol 22 32 42
ruble 14-28
Şimdi şu parçaları alıp 11-34 ruble,22 32 42 aynakolluyla 24 vitese geçmek istiyorum.
shimano acera fh-3000 arka göbek
shimano cs -hg-50 8 vites 11-34 ruble
sl m 315 sağ vites kolu
2*290 mm jant teli 36 adet
uygunmudur ne dersiniz
Yanlış bilgi. Elindeki zincir attırıcı, 8s zincir ile çalışır.Almak istediğin parçalar uygun ancak arka aktarıcı ve zincir'in tam uyumlu olması gerekir. 8'li zincir, 7'li zincirden ince olduğu için uyumsuzluk olacağından dolayı arka aktarıcıyı da değiştirmelisin.
Yanlış vidayı sıkıyor olabilirsin. Fotoğrafını atar mısınST-A073 vites kollarım yarış sonrası oynamaya başladı sağa sola doğru. T alyan ile sıkmaya çalıştım ama sıkılmıyor ne yapacağım yardımcı olabilir misiniz?
Vida doğru fakat alyan ile sonuna kadar sıkmama rağmen oynamaya devam ediyor.Yanlış vidayı sıkıyor olabilirsin. Fotoğrafını atar mısın
Elinde kulaksız bir çelik iskelet var sanırım. Buna braketsiz (yani yeni tip) attırıcı takamazsın. Zaten güzel de durmaz. Klasik bisiklete klasik attırıcı takmak lazım.Elimde shimano tourney RD-TY10 arka aktarıcı var fakat paslı durumda bundan kurtulmak istiyorum kulak tipli bir bağlantısı var. Shimano tourney RD-A70-B ile değiştirmeyi düşünüyorum rublem 6 vites ön 2li. Bana uyar mı ya da bağlantı tipini değiştirme şansım var mı? Kulak tipini değiştirsem ne kullanabilirim öneri varsa süper olur. Klasik bir yarış bisiklet bu arada ufak ufak değiştirmeye çalışıyorum.
O zaman klasik aktarıcı olark ne önerirsiniz haftada 2 3 gün 1 2 saatlik kullanıyorum. Ebayda NOS vites takımları var şuan üstündeki gibiElinde kulaksız bir çelik iskelet var sanırım. Buna braketsiz (yani yeni tip) attırıcı takamazsın. Zaten güzel de durmaz. Klasik bisiklete klasik attırıcı takmak lazım.
@Murat Cömez Senin fikrin nedir abi?
>>> Elinde kulaksız bir çelik iskelet var sanırım <<< Buraya kadar ayni fikirdeydim ama tam universal kulaklar var diyecektim ki sen zaten son mesajinda var oldugunu yazmis ve linkini atmissin.Elinde kulaksız bir çelik iskelet var sanırım. Buna braketsiz (yani yeni tip) attırıcı takamazsın. Zaten güzel de durmaz. Klasik bisiklete klasik attırıcı takmak lazım.
@Murat Cömez Senin fikrin nedir abi?
Bunun ismi kadro kulağı değil mi? Emin olmak için soruyorum.Pardon ya, kulaksız bisikletlere yeni tip attırıcı takmak için sac parça var, şimdi hatırladım. Ama gümüşünü bulamadım. Klasik bisiklete gümüş renk attırıcı yakışıyor bence. Bu parçanın gümüşü olaydı iyiydi.
(link)
Yağ olarak gres mi kullanmam daha sağlıklı yoksa zincir yağı mı bu şekilde temizleme yapıcam teşekkür ediyorum.Bu attırıcı (aktarıcı değil, attırıcı. bu elemanın görevi zinciri bir çarktan diğerine atmaktır. Gücü aktarmaz)yı temizlersen işini yapar. Makaraları tutan kısmı simetrik 2 parçadan oluşur. Bu 2 parçayı birbirinden ayırıp makaraların yataklarını temizleyip 1'er damla yağ damlatıp tekrar kapatırsan bi sorun kalmaz.
Anladığım kadarıyla makara ile ilgili bir soru sormuşsun, Anladığım kadarına cevap vereyim. Eğer sorun bu değilse düzeltmeye çalışalım.Merhaba. Arka aktarıcı olarak Shimano Altus M2000, long cage kullanıyorum. Dün bisikleti yıkarken fark ettim. Alttaki makara sağa ve sola oynamıyor yerinde sabit olarak dönüyor. Fakat fotoğrafta işaretlediğim yer olan üstteki makara kendi hizasında sağa ve sola çok hafif 2-3 mm oynuyor.327971 dosyayı görüntüle
Bu bir sıkıntı olur mu? Normal mi? Arkasından alyanla sıkmaya çalıştım fakat sanki son sıkılıkta gibi duruyor. Hatta sıkmaya çalışınca arka aktarıcı katlanıyordu.
Teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla makara ile ilgili bir soru sormuşsun, Anladığım kadarına cevap vereyim. Eğer sorun bu değilse düzeltmeye çalışalım.
İşaretlediğin yerdeki tansiyon makarasıdır. Bunun sallanması demek kararsız vites geçişleri demektir. Stabilite sorunlarına yol açacağından değişmesi gerekir. Zamanla aşınan bir parça olduğu için belki de ömrünü tamamlamıştır.