Scudo Sports

Vites takımı değişikliği

lazquest

Üye
Tepki
20
İsim
Samet
Bisiklet
Bianchi
Merhabalar;

Bianchi touring 613 model bisiklet kullanmaktayım. Vites takımını komple değiştirmek istiyorum. Arka altarıcıda 10 vitesli 11-34 veya 11-32 oranlarına sahip, ön aktarıcıda max 48 diş 3 vitesli birşey olsun istiyorum. Bisikletin üzerinde gelen Altus aktarıcısından hiç memnun değilim ve yüksek hızda pedallar boşa dönüyor dişli oranları yetmiyor. Yarış bisikleti istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Bu bisiklete değer mi? Alıcaklarımı tam kestiremiyorum çünkü bu konuda bilgim zayıf. Göbek değişimi ve jant ayarı gerektirir mi bu istediklerim?

Scudo
Öncelikle şu anda bisikletinizde ne sistem var, dışlı oranları nedir, ayna kol ruble arttırıcı kısa bacak uzun bacak hepsini yazmanız lazım ki yardımcı olalım...

büyük ihtimal 3x10 a geçmek için bisikletiniz kadar masraf yapacaksınız.

Ön: Shimano fcm131 48x38x28
Arka ruble: SHIMANO CS-HG200-8 12-32T

Vitesler altus. Göbek ile ilgili bilgiye sahip değilim malesef.

@Ozan k.

Bende araştırmaya devam ediyorum bu arada uygun gördüğüm parçaları burada paylaşıcam. Sizlerin desteği ile uygun bütçeli, uyumlu ekipmanlar bulabilirsek ne ala... İlginiz için teşekkür ederim. Her türlü öneriye açığım.

Merhaba , öncelikle Ramazan bayramınızı kutlarım. 7 yaşındaki kızıma üç beş sene değiştirmeden kullanabileceği bir bisiklet almak istedim ,böyle düşününce vitesli olsun diye ,Salcano Fantasia 20 modelini aldım . Biraz demir işçiliği ile destek tekeri uygulamasını hallettim. Bisiklette arkada 6 lı dişli grubu önde ise 42 dişili tekli bir aynakol var. Bahçemizde hafif bir meyil var , git gel yapabilmesi için çıkması gereken bu meyili çıkamıyor. Şimdi ; buna 3 lü bir aynakol ve arttırıcı takarak bisikleti 18 vites yapabilirmiyim ? Veya 42 dişli aynakolu daha az dişi olan mesela 24 diş bir aynakol ile değiştirsem çocuğun meyil çıkmasını kolaylaştırabilirmiyim ? Tavsiyeleriniz ne olur? Teşekkür ederim , selamlarımla ...

@ndogru
Size daha az masraflı olacak şekilde MegaRange ruble önerebilirim. Ancak zincirin birkaç bakla uzatılması gerekli olur. Çocuğunuz vites kullanabiliyor mu?

7 yaşında bir çocuk için hiç gerek yok, ben 11 yaşıma kadar bmx kullandım, kasları alıştıktan sonra çıkar zaten o basit rampayı..

Merhaba arkadaşlar bisikletimin vites sisteminin yükseltmek istiyorum alacağım parçaları seçtim ama çalışmamasından korkuyorum parçalar şöyle
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

birde son olarak aktarıcı olarak bunu da alabilirim ama 10'lu sıkıntı olur mu
(link)

Geri