Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
Yok zaten bir süre sonra eziyete döndü,ben bisikletmi sürdüm,bisikletmi beni sürdü bilemicem :koptum: vapur seferleri bile iptal edilmiş:acpsnr:
Accuweather arada saçmalasa da (%1-3 yağış ihtimali gösterip sağanağa maruz bırakma gibi) saatlik takip yapıp sabahki planımı belirliyorum. Deprem ve selden sonra bir de fırtına çıkmasın başımıza.

yani sürüşler zaten yasak , peleton yapılıyor , bunun üzerine buradan veya başka sosyal medya mecralarından paylaşım yapılıyor. bunun gören diğer kişiler onlar çıkıyor benim neyim eksik mottosu ile dışarı çıkıyor.

IMG_20210208_173845.jpg

yani sürüşler zaten yasak , peleton yapılıyor , bunun üzerine buradan veya başka sosyal medya mecralarından paylaşım yapılıyor. bunun gören diğer kişiler onlar çıkıyor benim neyim eksik mottosu ile dışarı çıkıyor.
Haftasonu yasaklarına uyuyorum çıkmıyorum,pelaton yapacak grubumuz zaten yok,en fazla 3 kişi oluyoruz oda çok nadir denk gelirsek,ama hafta içi bisiklet kısıtlaması yok,zaten vakit çok dar iş çıkışı bir ter atmaca o kadar,hatta bu sabah jandarma anayolda yanıma yanaşıp bisiklet yolunu kullanın beyefendi dedi :) tırstım,buradan paylaşım yapılmasında bir sakınca görmüyorum şöyle ki,herkes gerekli özeni gösterirse sağlıkla ilgili bir problem yaşanmayacağı kanaatindeyim,sonuçta aklı başında insanlarız neyin zararlı zararsız olabileceğini tespit edebiliriz.Grup sürüşleri konusunda size katılıyorum mutlak riskli,hiçkimse bende hastalık yok ben iyiyim dememeli.

Ara ara soğuk olsa da kış barınamaz fazla. Kar yağsada çok hüküm sürmez. Bugünkü iş yerine sürüşüm çok rahattı ve üşümedim.Çimenler ağırdan ağır yeşillenmeye başlamış. Kış kurak geçti , bahar yağışlı olur İnşallah. Ekim ayından bu yana 1000 km anca yapabildim. Geçen kış 450-500 olan ortalamam bu yıl düştü. Tabi bunda oğlumla sürüşlerimin etkiside oldu. Vel hasıl bir önceki yılki sürüşümden çok uzaktayım. :kötü:
Gelecek hafta bugün seni bu mesajı editlemeye davet ediyorum hocam 😂
Geliyor gelmekte olan 🌨️

888 kisi yazmistir da ben de ilave edeyim ;

- hafta ici sabah saat:06:00 da , tuzla'dan marmaray ile yola cikiyorsun ve aktarma istasyonuna variyorsun
- 08:30 civarlarindaki mesai baslangici icin ikitelli deki is yerine , marmaray sonrasi , metrobus ile devam ediyrosun.
- bazi bolgeler icin de ilave olarak normal otobuse biniyorsun
- yaklasik 2:30 saat tum insanlar ile beraber bir maske uzakliginda ayni yerdesin.
- aksam 18:00 gibi is yerinden cikiyorsun ve bunun tam tersinde evinize donmeye calisiyorsunuz , diger tum emekciler gibi.
- yasaklarin aksam 21:00 de bitiyor olmasi nedeniyle trafigin allak bullak olmasi da cabasi .
- yerel semt pazarlari acik , mitingler acik , AVM'ler acik hatta spor salonlari acik.

simdi , boyle bir senaryoda , virusun sadece bir kullanimlik maskeden (ki o maskenin kac defa kullanildigini kimse bilmiyor) bulasmayacagini dusunuyor musunuz ?

Kisaca , insanlarin , haftasonuna girdigi zaman , yukaridaki mantigi dusunerek , evinde oturabilecegini dusunuyor musunuz ?
sadece , bir posetle , 10 km yuruyen ve hatta is yerinden izni olmasina ragmen , is yeri disinda baska bir sehirde olan insanlar oldugunu biliyor musunuz ?
Yollarin, hafta icinden az da olsa hallice kalabalik oldugunu sadece ben mi goruyorum. ?
Insanlarin , hem gecim derdi hem de sabah karanlik yuzunden psikolojilerinin bozuldugunu tahimn edebiliyor musunuz ?

Bunlarin isiginda , neden hafta sonu , 3-5 lisansli ve bu spora gonul vermis arkadaslar birlesip de , bisiklete binildigi zaman , Turkiye'nin gundemine oturuyor anlayamiyorum?

Bu arada insanlar asi da oluyor , bilginize .

Ekleme/Duzeltme , yanlis anlasilmamasi icin ;
Benim bu yazdiklarim kesinlikle hem disarida da aktif olarak gorsutugum dostlarima ve buradaki arkadaslarima yayilmis bir yazi degil. benim bilgilendirme yaptigim kesim su ;
isleri ve calisma saatleri uygun , esnek calisma saatleri olan ve hatta isi geregi hafta ici evinden calisan ve gelirleri biraz daha belki yuksek olan ; hafta ici gunlerde sabah yada aksamlari kosularini yapabilen , spor salonlarina aktif zaman ayirabilen ve hatta kapali havuzlari da kullanabilen kisilerin ; hafta sonunu da bisiklete ayirip , zwift uzerinden takimlar kurup sabah 10:00 - 11:00 gibi baslayip surusler yapan ve daha sonra da bunlari sosyal medyada fotograflar ile paylasip ustune de ; "yasaklar hepimiz icin , sadece kendiniz yoksunuz vs vs vs " turu yazi yazanlar icin.

Son düzenleme:
Buraya geldi sanırım. Ön, arka dondu.
Screenshot_20210208-164021_Strava.jpg

Bisikletin evin önünde ki hali,
20210208_154343.jpg

20210208_154351.jpg

Çamur değil, buz bunlar.😅 Sakalımda bile buz damlaları vardı.🤣

@Cambaz öncekini diyorsanız neredeyse bisikletle beraber almıştım. 😁

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
@Cemal Ç. O tel ne güzel olmuş öyle... Hakkını vermissin

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Cemal Ç. O tel ne güzel olmuş öyle... Hakkını vermissin
Hangi "tel"?
@Cemal Ç. Yok hangi çamurluğu almamalıyız fotoğrafı olmuş :)
Takılıyorum keyifli sürüşler :)
Almadan önce bir hafta düşündüm. Kendi kendime "la bu ne çamuru engellesin" dedim. Öne takarsam belki yüzüme gelenden korur diye düşündüm ama pek umudumda yoktu.

Haklıymışım.🤣

Düzenleme: Anladım sayın @ali önder . Soğuktan daha çözülemedim sanırım. 😅 Teşekkürler.

Son düzenleme:
Gelecek hafta bugün seni bu mesajı editlemeye davet ediyorum hocam 😂
Geliyor gelmekte olan 🌨
Abi haksız da sayılmam yani. Kasım da yada Aralık da yağan karla Şubat ve Mart da yağan karın arasında çok fark var.
Gelsin gelecek olan hem de bereketiyle. :harika: Yoksa kırılıp geçeceğiz kuraklıktan.

Geri