Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
herkesin kararına saygım var. gerçekten bisiklet kullanma izni olmayan veya çalıştıgı iş yüzünden özel izni olmayıp da yola çıkan insanları emniyet şeridinden arabayla giden insanlara benzetiyorum. kimse ceza yazmıyor ama yasak. tek süren arkadaşlar neyse bide peletonla çıkanlar var ki onlar evlere şenlik.

benim verebildiğim tek tepki ise kudos vermemek oluyor.
Hocam aslında bağlı bulunan valiliklerden lisansınız ile beraber antrenman izni alabiliyorsunuz, ben bu konuyu genelge de ki 20 yaş altı sporcular için verilen serbestliği referans göstererek hem istanbul valiliğine hem de cimere sordum. Cimer genelge de açıkça belirtilmiştir diye döndü. Yani çıkabilir miyim diye bir daha sordum yine genelge de yazmaktadır diye döndü, emin değiller .
İstanbul valiliğine telefon açtım, onlarda haklısınız gelin süreli yada belli bir süreyi kapsayan yazı veriyoruz lisansınız ile başvurabilirsiniz, bu sizin hakkınız diye döndüler.
Nihayetinde belli bir bürokrasiyi yerine getirirseniz yasak değil. Hem de daha sağlıklı bir bünye için de faydalı. Benim gibi sabah 8 akşam 7 çalışan insanların hafta içi bisiklet sürmesi çok mümkün olmuyor. İşe bisiklet ile gelmeyi bir süre denedim ama bankacıyım malum daha casual giyinmek durumundayım. Yani hafta sonu dışında şansım kendi adıma yok. Hafta sonu 2 saat antreman yapmanın emniyet şeridi magandaları ile aynı kefeye konulması bence doğru değil. Siz abarttınız belki anlaşılsın diye ama hafta sonu antrenman yapan biri olarak şunu söyleyeyim hiç emniyet şeridi kullanmadım yeltenmedim bile

Scudo
@srdrmrs Ben gerçekten performansa yönelik antreman için çıkan arkadaşlara kesinlikle birşey diyemem. Geçen İnstagram da gördüğüm şehir bisikletli, MTB li ortalama 17 olan şehir turu yapan ekibi görünce 2-3 kişi ile 2 saat ortalama ile sürülecek bir sürüşün kimseye zararı olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bahar geliyor sanırsam😎 (link)
3FBF0733-B0E0-481B-AD87-3A38E9D2890B.jpeg

Bugün bende 4 ay sonra ilk defa yol bisikletim ile sürüş yaptım. Biz boşa evlere kapanmışız gerçekten. İzmir kordon yaz kalabalığı resmen, trafik desen ona keza. :kötü: :(

(link)

Bahar geliyor sanırsam😎 (link)255576 dosyayı görüntüle
Ara ara soğuk olsa da kış barınamaz fazla. Kar yağsada çok hüküm sürmez. Bugünkü iş yerine sürüşüm çok rahattı ve üşümedim.Çimenler ağırdan ağır yeşillenmeye başlamış. Kış kurak geçti , bahar yağışlı olur İnşallah. Ekim ayından bu yana 1000 km anca yapabildim. Geçen kış 450-500 olan ortalamam bu yıl düştü. Tabi bunda oğlumla sürüşlerimin etkiside oldu. Vel hasıl bir önceki yılki sürüşümden çok uzaktayım. :kötü:

Screenshot_20210205-164639_Strava.jpg

Check out my activity on Strava: (link)

Bir ara kenara çekip içliği falan çıkarayım dedim, sonra çıkarsam nereye koyacağım dedim.
Tam eve yaklaştım beş, on bisikletli geldi karşımdan (beraber değillerdi). Hepsi kar maskeli, bazıları gocuk bile giymiş.😳 O an "tamam" dedim, sayın @srdrmrs 'a "sen üşümüyon ki diyip duruyorlar, forumun ikinci yangını da benim sanırım" dedim.🤣
Hatta 2019'da karga ikinci kahvaltısını yapmadan yola çıktık. Sayın @hamlet2006 "hava 10 dereceymiş" dedi. Bende "mükemmel hava işte" demiştim. Soğuk biraz demişti sanırım. 😅

Şehirde özellikle İstanbul, benim gibi işe gidip geliyorsanız ayna önemli ihtiyaç. Ben kask aynası kullanıyorum.

Bu hafta Çarşamba ya da Perşembe akşamıydı Unkapanı Köprüsünde aynadan fark ettim Halk Otobüsü arkamdan yardırmış geliyor. Hafif arkaya (yan) dönüp baktım ve elimle hayırdır o nasıl geliş işareti yapınca hızını normalleştirdi.

Evvelki hafta da sabah Harbiye'de dibime gelip kornaya basıp dibimden sıyıran bir İETT şöförünü ışıklarda yakaladım. Dedim hayırdır bu nasıl araç kullanmak illa şikayet mi edeyim. Nereye şikayet edersen et rahatsız herif diye hareket çekti. O sırada ışık dönünce bastı kaçtı ama iş işten geçmişti. Plakasını Beyaz Masaya bildirdim geri dönüşte geldi iyi bir silkelemişler.

Son dönemde muhtemelen pandemi kaynaklı araçlarda genel olarak bir tuhaflık var ama ben 3-5 tane maganda yüzünden yolları magandalara bırakmaya niyetim yok.

Yasak var bari uzun menzilli çıkmayayım dedim mahallede bir çember kurdum kafamda ama çoluk çocuktan geçilmiyor.
Bisiklet Carraro 328 / 38c Lastikli Şehir bisikleti hafif araziyi kaldırabiliyor, hafta içi biraz daha kırsal alanları deneyeceğim.
Screenshot_20210206-160233_Strava.jpg

Yasak var bari uzun menzilli çıkmayayım dedim mahallede bir çember kurdum kafamda ama çoluk çocuktan geçilmiyor.
Bisiklet Carraro 328 / 38c Lastikli Şehir bisikleti hafif araziyi kaldırabiliyor, hafta içi biraz daha kırsal alanları deneyeceğim.
255626 dosyayı görüntüle
Dönün dönün. 😅

Sizi hemen cimere bildireceğim. Gazetelere vereceğim. Bu nasıl bir rahatlık yahu? Salgın var diyoz, insanlar toplanıp bisiklet sürüyor yahu.

Şaka şaka.😅😅😅
Boş Yollar bi daha nasip olmaz ya sosyal mesafeli tatlı turlar . Ben sizi macron a şikayet ediyor muyum aşk olsun :)

Bugün maalesef oğlan açık ara tokatladı beni. :) 1.5 saat gibi bir sürede 20 km üzeri sadece arazi ve toplamda 2 saatte 25 km kadar yarıştık. Çocuk 10 yılın hesabını sorar gibi bastı pedala.:kötü: Baba oğul güzel bir gün geçirdik. :harika:
20210207_155444.jpg

Sizi hemen cimere bildireceğim. Gazetelere vereceğim. Bu nasıl bir rahatlık yahu? Salgın var diyoz, insanlar toplanıp bisiklet sürüyor yahu.

Şaka şaka.😅😅😅
Ekin ,arpa ve zirai kontrol yaptık geldik.:koptum:

Geri