Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
@mehmetsunu geçmiş olsun abi. Moralini bozma , biraz dinlen. Tez zamanda atlatırsın İnşallah.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Maskeyi cebimde tutuyorum kalabalık ortama girdiğimde takıyorum market vb. Yerlerde ama bisiklet üstündeyken istesem bile takamıyorum burnumdan dolayı nefesimi kesiyor tıkanıyorum

Sevgili dostlarım, sevgili arkadaşlarım, sevgili pedaldaşlarım,
Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya ayrı ayrı teşekkür ederim. Bisiklet ve doğa kardeşliğinin birer kıymetli üyesi olarak hepinizi bütün ictenliğimle selamlıyorum. Hepinize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum.
Kanuninin dediği üzere şu hayatta bir nefes sıhhatin yerini tutacak hiç bir şey yok. Bende bu prensibi, kendisine yaşam biçimi yapmış olan bisiklet camiasının bir ferdi olmaktan son derece mutluyum.
Hastalık tipik belirtilerle başladı. Bilinenin aksine bir davetsiz misafir gibi aniden geldi. Bir gün önce herşey gayet normal iken sabah ateşlenmistim. Şu anda tipik belirtileri var: vücutta kırgınlık ve halsizlik, eklem ve kas ağrıları, tat ve koku kaybı, gözde yaşarma, ağız kuruluğu.
Hayatım boyunca vücudumla hep barışık yasadım. Ona zulüm etmedim. Zararlı hiçbir alışkanlığım olmadı, on yıldır da bisikleti aktif olarak kullanmaktayım.
Evet biraz uzattım, bu yazdıklarım bir farkındalık halinin altını çizebilmek içindir. Bisikletforumun onurlu üyesi olan sizler zaten sağlıklı yaşam noktasında son derece bilinçli olan kişilersiniz. Hiç şüpheniz olmasın ki vücut denilen insana bahsedilmiş bu en değerli sermayeye yatırım yapanlar emeklerinin karşılığını mutlaka alacaklardır.
Hepinize sağlık sıhhatli günler diliyorum.

@mehmetsunu Nasıl kapmış olabileceğinizle ilgili bir tahmininiz var mı peki? (Çok kalabalık yerde gezdim, aksırıp tıksıran insanların yanından geçtim vs.) Bunu şunun için soruyorum, tipik hastalığı kapma şekillerinden hariç dikkat etmemiz gereken bir davranış şekli var mı acaba

IMG-20200910-WA0007.jpg

@Süper Dede yoluna devam ediyor. Şu an Sinopu da geçti Gerze de. Yollar da hiç rampa olmamasından ve düz bir ovada gibi sürüş yapmaktan çok sıkıldım diyor. :koptum: :ssrtcbya: Sağlığı çok iyi emin adımlarla Trabzon istikametine devam ediyor.:harika:
IMG-20200910-WA0003.jpg

Forumdan bir arkadaşla karşılaşmış. Karşı istikamete yol alıyormuş oda.

IMG-20200911-WA0004.jpg

Akşam telefonda epey muhabbet ettik. 2 olmadı 3 güne Trabzona ulaşırım diyor. Fotoğrafları karışık attım. Dedeciğim sen pedallamaya devam et. Arasıra forumdaki arkadaşlara ve dostlara bilgilendirme yaparım. Bu başlığın hakkını en çok veren bisikletçi sensin. :harika:

Elliye tamamlayım demiştim. Bugün cuma diye herkes dışarılarda. Etrafik ışıkları, araçlar rahat vermeyince elli olamadı.😅
Screenshot_20200911-223536_Strava.jpg

Virüs ilk çıktığında 20 ile giden tospayken şimdi 28,8 km/sa ortalama yapan Cancellara oldu.Bilin bakam kim?
Dönmek, yüksek kadans gerçekten bulunmaz nimetmiş.😆 Aslında dönmek daha iyi geliyor. 🤣
Yanlış anlamayın haaa. Semazen gibi, tavaf etmek gibi dönmeden sözediyorum. 🤪

Maske konusu gündeme gelmiş, bahsetmeyi unutmuştum. Konu gündeme gelmişken bahsedeyim.

Kurban bayramında (maskesiz) bisiklet kullanan bir arkadaşa ceza kesildi. Ama ceza sebebi maskesiz kullanım değil, otobanda sürmesi.

Dedi otobandaydım polis çevirdi bu yüzden ceza yazdı. Dedim ne yaptım hadi D100 tamam yasak değilde, otoban gibi yerler yasak.

@mehmetsunu geçmiş olsun. umarım her şey yoluna girer.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Cemal Ç. acaba bizim @hamlet2006 bu sefer sana nasıl tepki verecek. Kesin Türkiye ye geldiğinde "Yeter artık gına getirdin" deyip tependen aşağı kurşun dökecek. :ssrtcbya:

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
@Süper Dede Mümtaz Ağabey bugün 177 km kadar yol aldı. Forumda takip eden arkadaşlar var ve merak buyuruyorlar dedim. Aslında bir iki paylaşım yapacaktı ama yorgun düştü sanırım. Şu an Terme de kamp attı. Sabah Trabzona doğru pedal çevirmeye devam edecek. Tura başladık başlayalı 1000 km yi devirdi. Fırsat bulursa kendisi de paylaşım yapar diye düşünüyorum.

IMG-20200912-WA0002.jpg

IMG-20200912-WA0003.jpg

IMG-20200912-WA0004.jpg

Uşağım aklını alırım der gibi poz vermiş. :koptum:

IMG-20200912-WA0005.jpg

Maşallah diyelim.:harika: Tur bittikten sonra sakalını dualayıp seni hacca gönderelim bari.

Geri