Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
@alitekn07 Siz baya araştırdınız eski turları vs..Ben zaten binicisiniz gibi algılamıştım...🙂
Bugün 15 km gibi Çorum trafiğinde dolaştım...İlginç şekilde araçlar saygılıydılar...Arada "dat, kaybol, yokol trafikten" kafasında cahil illaki olacak, ama tedirgin olmadım trafikte..

Scudo
Yarım saat daha Maltepe Sahildeyim, yakın olan varsa uğrarsa tanışırız 😀
IMG_20200725_225035.jpg

Akşam üzeri yokuş aşağı inerken, ilerdeki virajı hız ve araç yüzünden alamayıp, eski buğday pazarı içine dalmak zorunda kaldım. Epey karanlık tabi... Önüme iki yol bisikletli düştü daha doğrusu ben onların ardına düştüm. Neyse, yirmili yaşlarda iki genç; yeni hareket ediyorlar. Ayakları yerden kesilir kesilmez gençlerden birisi 105'lere aniden bir yüklendi (abandı) anlatamam. Çatır çatır çatır sesler (Genelde mtblerde olur, eminim çoğu kişi biliyordur). İçim cız etti; alet büyük ihtimal yeni kurulmuş yani sıfır. O abanmayla bisikletin anasınııııııı ... ağlattı. Sıfırdan yüze kalkıyor sanki pe...rişanın evladı. Neyse, tek çıkış yerinden yani arkalarından gittim, ilerde durdular. Yanlarına varınca hem tanışma, hemde biraz şaka yollu "öyle yüklenirsen, böyle olur" dedim. Çocuk dönüp bana küstahça "senin bana akıl vermen gerekmez, ben yılların bisikletçisiyim" demez mi? (Akıl konusunda haklı).

Yılların bisikletcisinin toplam yaşı, benim "bisikletsiz" geçirdiğim yıldan daha az olduğuna bahse varım. Çocuk hem cahil, hem küstah... Dedim ki, akıl vermek olarak düşünme ama alet pahalı (Carraro Race 062) yazık". Aslında yaptığı eşekliğin o denli farkındaki, klasik tavırlarla bozuntuya vermemeye, arkadaşına ve bana rezil olmamaya çalışıyor. Utanmasa, beni biraz seme görse, ben bilerek öyle çatırdattım diyecek, o derece yani).

O birkaç dakikada kibir, şımarıklık, züppelik!, küstahlık hepsini tek kişide görmek herkese nasip olmaz. 40 yaşındayım ve hayattan ders almayı seven biriyim çünkü o zamanlar kendimi henüz büyümemiş çocuk gibi hissediyorum. Bu da bana ders oldu 😊

@Voltaire Ağzına çalıverseydin şımarığın diyesim geldi..😁😆..Şaka tabi..Ama çocuktan laf yemek koyuyor..Dövsen dövülmez, sövmek zaten olamaz...Yutar geçersin..😃

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: seko35.50 ve MakRo
@alitekn07 Siz baya araştırdınız eski turları vs..Ben zaten binicisiniz gibi algılamıştım...🙂
Bugün 15 km gibi Çorum trafiğinde dolaştım...İlginç şekilde araçlar saygılıydılar...Arada "dat, kaybol, yokol trafikten" kafasında cahil illaki olacak, ama tedirgin olmadım trafikte..
Ara ara kullanmışlığım var ancak tam anlamıyla bisikletim olmadı maalesef, kısmetse bu ay alacağım, inşallah engelim kalkarsa bir konu açıp sizlerle paylaşmak istiyorum hangi bisikleti alacağımı 😊

@Voltaire Biz zamanında büyüklerimizin sözünü dinler hımm haklısın abi,doğru söylüyorsun yada nasıl yapmalıyım sence derdik.Şimdi yetişen nesil o kadar şımarık ne oldum budalası ve küstah ki cevap bile vermiyorum hatta bakmıyorum bile yanlarından geçerken.

Dün sabah 40km lik bir sürüşte ben yaptım ama turun yarısında talihsizlik yaşayarak Sirkeci de tramvay rayına tekeri sıkıştırdım ve yüz üstü düştüm. Bu haftayı da böylece kapattık :kötü:
IMG_20200725_104916_140.jpg

@Tui Lui Atlantis AVM'den devam ederek Fatih Sultan Mehmet Bulvarına çıktık. Gazi Mahallesi sapağına kadar oradan pedalladık. Pazar sabahı sakin oluyor yollar.

• Beğen
Tepkiler: Olgunn
@Tui Lui
(link) Bu yolladığım güzergahtaki şekilde gittik, Ostim'e uğramadık. Batıkent Atlantis avmden başlayıp Adnan Kahveci Parkına kadar düz gittik oradan sola dönüp o yolu yaklaşık 2 km takip ederek İstanbul yoluna çıktık ardından Anadolu bulvarına bağlandık sonrasında Anadolu bulvarıyla yaklaşık 1 kmlik sürüşten sonra Ankara bulvarına indik zaten ilerleyince Gazi Mahallesi tabelası var orda ordan girince bu kokoreççilerin olduğu yerler de geçilince ilerisi Gazi Mahallesi.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
@Tui Lui
(link) Bu yolladığım güzergahtaki şekilde gittik, Ostim'e uğramadık. Batıkent Atlantis avmden başlayıp Adnan Kahveci Parkına kadar düz gittik oradan sola dönüp o yolu yaklaşık 2 km takip ederek İstanbul yoluna çıktık ardından Anadolu bulvarına bağlandık sonrasında Anadolu bulvarıyla yaklaşık 1 kmlik sürüşten sonra Ankara bulvarına indik zaten ilerleyince Gazi Mahallesi tabelası var orda ordan girince bu kokoreççilerin olduğu yerler de geçilince ilerisi Gazi Mahallesi.
Teşekkürler 👍

Aslında şimdi yazacağım sadece bu başlığa değil bir kaç farklı başlık altına da yazılabilecek bir mesaj.

En son bir işim için Küçükçekmece tarafına gittim, bir ara yolda kenarda duran ufak cins bir köpek "Tosun Paşa Filmindeki Küçük Enişte gibi" hav hav hav üstüme doğru koştu, la bir yürü git diye bastım fırçayı geri gitti.

Küçük eniştenin birden fırlaması süperdi hala gülmekten ölüyorum.

@DeaKeN geçmiş olsun dostum.

Geri