Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
@Cemal Ç. Asla ve kat'a..😁..Sizdeki muhabbeti dış mihraklar bozamaz sayın @Cemal Ç. ..Maşallah.👁️
@Süper Dede ağabey, sen hep kadans diyorsun..Peki sürekli yüksek kadans mı çeviriyorsun..yokuşta bile mesela ortalaman 75 civarı sanırım, bu civardamı çıkıyorsun, benim 1.5 günde yaptığımı sen aynı gün ve kısa sürede yapıyorsun ..Bacağına fazla yüklendiğin olmuyor değil mi sanki..kadansla hemen herzaman aynı torku yakalıyorsun?

@HakanAydn Düz yolda 85-95 rpm kadans ortalamasıyla çeviriyorum. Bazı günlerde ve özellikle karşıdan sert rüzgar varsa torklu çevirmeye geçiyorum. Bacaklarımın en sevdiği bir dişli oranında kalıp devam ediyorum. Benim rublem 16 dan 36 ya ihtiyar rublesi. 16,17,18,20,22,24,28,32,36 şeklinde sıralanıyor. Ön 50x34 standart aynakol, 172,5 kol uzunluğu. Bacağa fazla yüklenmek, kontrollu olarak interval antrenmanda oluyor. Yoksa 200 km lik bir sürüşte sürekli yüklenerek çeviremezsin zaten, mümkün değil.

@HakanAydn Düz yolda 85-95 rpm kadans ortalamasıyla çeviriyorum. Bazı günlerde ve özellikle karşıdan sert rüzgar varsa torklu çevirmeye geçiyorum. Bacaklarımın en sevdiği bir dişli oranında kalıp devam ediyorum. Benim rublem 16 dan 36 ya ihtiyar rublesi. 16,17,18,20,22,24,28,32,36 şeklinde sıralanıyor. Ön 50x34 standart aynakol, 172,5 kol uzunluğu. Bacağa fazla yüklenmek, kontrollu olarak interval antrenmanda oluyor. Yoksa 200 km lik bir sürüşte sürekli yüklenerek çeviremezsin zaten, mümkün değil.
Ben ilk uzun yoluma dağ bisikleti ile çıktım. Uyuya kaldığım için çıkar çıkmaz yüklenmeye başladım. Yolum 150 km idi. Sırtımda 10-15 kg bulan çanta ile 80 km dayanabildi dizim. Sonra paydos etti.
Ben etmedim yanlız. :D Hedef 150 km'ydi ama gün sonunda 170 km'yi gördüm.:hhhhhh:
Sonra ki bir hafta düzelemedim ama ben o yolu gittim.:hhhhhh:

Antrenman biliminde doğru antrenman, yüklenme ile dinlenmenin uyumu ve yüklenme dozajı ile sıklığı olarak ifade edilir. Geliştirmek istenilen hangi özellik ise ona göre bir program uygulanır. Bazılarının yaptığı gibi bir antrenman örneği bulunca balıklama dalınmaz. En önemlisi kişinin ihtiyacı olan antrenmanı doğru biçimde, doğru zamanda ve doğru dinlenme aralıklarıyla uygulamaktır. Tabii bu çok derin bir konu, eşeledikçe bir şeyler çıkar. Antrenman bireyseldir ve uzaktan kumanda ile olmaz..nokta.
Unutmadan, aşırı yüklenmek, tamiri mümkün olmayan sakatlıklara davetiye çıkarır. Arabaya fazla yük vurursan amortisörler patlar, insanın amortisörleri dizleridir, ilk onlar sakatlanır...

@Süper Dede Ağabey bendeki durum şu, 80 gibi oturdu kadans ama sorunum çok boş basmayı sevmiyor bacaklar yani yüklenince daha rahatım, kaslar kasılmak ister gibi, ne zamanki yük azalıyor o daha yorucu oluyor..İlk kadansım 74 tü şuan 81 gibi..Eskiden diretirdim, yok en büyük dişliyle olmaz, yokuş çok dikte olsa 32 diş benim için bir sınırdı (ön 26) ..Şimdi bunu boşverdim zira yükte var (extra su yiyecekle 20 kg ye yakındır artık..) En az, daha doğrusu vücudun sevdiği tork hangisiyse onunla pedallıyorum..Arada istemsiz yüklenmeler yaşıyorum hala. Tempo yapıyorum, güzel giderken bir bakıyorum asılmaya başlamışım..Bu ilginç bir şekilde uygulamada tam oturmadı. Tabi asılınca ufak kesilmeler yaşanıyor, tekrar adaptasyon için bazen 1-2 dk gerekiyor..Ama işi kadans anlamında baya bir aşamaya getirdim..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Screenshot_20200723_143256.jpg

Acayip rüzgar ve kapkara bulutlar eşliğinde, adeta korku filmi havasında :
87.02 km
3 saat 25' 34"
25.46 km ort
73 rpm kadans ort.
107 hr ort nabız
980 m kazanım...

104.39 km
3saat 50'
27.23 km ort
76 rpm kadans ort...
114 hr ort
1085 m kazanım
İlk 52 km karşıdan 15 km hızda rüzgar...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Aslında salgın sebebiyle bisiklete çıkma süresi artmalı diye düşünüyorum ama bilemiyorum. Bende istatistik bu şekilde

Dosyalar

• 399170AF-9222-4693-8451-6A552AA1B4A7.jpeg
    399170AF-9222-4693-8451-6A552AA1B4A7.jpeg
    60,4 KB · Okunma: 52
Ben bisiklet hacısı oldum sayın @hamlet2006 .
Bu defa caymadım 13 defa döndüm velodrome'da. :ssrtcbya: Hatta 6. dönüşümün bitmesine az kala, tam o dönemeçten çıkarken teker bir kaydı, iki-üç takla attım. Yattım velodrome'a, başladım gülmeye. Hafif yağmura yakalandım, ıslak diye virajlarda yukarı çıkmıyordum. Nasıl kaydım anlamadım.:naslyany:
Dümen yamuldu, dizim, bacağım, baldırım, omzum yandı. Kaskın faydası işte, kafayıda vurdum ama kask korudu.
Bisiklet sağlam, ufak tefek çizikler ve ayarsızlık dışında. :aglyrmngaa:
Yav bu yol bisikletinden düşmek çok kötü. Düşüyorsun ama durmuyorsun. Yerde sürüne sürüne gitmeye devam.:snzdglsn:
Dağ bisikleti öyle mi?:koptum: Tamam tamam, düşününce o daha kötü ama en azından asfalt yanığı yok.:ssrtcbya:
200 olmadı, geldim evde de 3 defa döndüm. :koptum:
Screenshot_20200725-191149_Strava.jpg

@Cemal Ç.
Acı, kan, ter ve gözyaşını Roubaix'in efsanevi Velodromuna bıraktın. Artık sen de Tom Boonen, Cancellara, Sagan, Gilbert gibi efsanelerin inlettiği Roubaixde düşerek ritüeli tamamladın.Gazan mübarek olsun, gerçek bir bisiklet hacısı oldun. Darısı benim gibi Roubaix sevdalısı yarış manyaklarının başına.
Keşke Roubaixinin ihtişamı altında yere düştüğünün fotolarını da paylaşsaydın. Ben Roubaixinin Velodromuna fukara sümüğü gibi yapışmaya bile razıyım.

@hamlet2006 anladım ki bilmediğin yollarda gidiyorsan ortalama falan düşünmeyeceksin. Özellikle köy yollarında.
Yalnız bir köy yolundan geçtim. Sıcak asfalt, beş metre falan genişliği var. Otoyol asfaltı gibiydi yav.:komik:

@hamlet2006 anladım ki bilmediğin yollarda gidiyorsan ortalama falan düşünmeyeceksin. Özellikle köy yollarında.
Yalnız bir köy yolundan geçtim. Sıcak asfalt, beş metre falan genişliği var. Otoyol asfaltı gibiydi yav.:komik:
Bisiklet romantizmi yaşayalım iki dakika şurada dedik. Benim gibi yarış manyağı, gelenekselci, bisikletin romantik tarafında olan adama diye diye asfalt dedin, romantikliğimin içine ettin. :tskler: He mösyö hacı he, yol yaptılar:snzdglsn:

Bisiklet romantizmi yaşayalım iki dakika şurada dedik. Benim gibi yarış manyağı, gelenekselci, bisikletin romantik tarafında olan adama diye diye asfalt dedin, romantikliğimin içine ettin. :tskler: He mösyö hacı he, yol yaptılar:snzdglsn:
Ben o yoldan geçerken pek romantik anlar yaşadım. Etrafta köy manzarası, ormanlar, sararmış otlar, güzel yol bg. bg. bg. :D

Yakın zamanda inşallah ilk bisikletim olacak umarım doğru tercih yaparım :)

• Beğen
Tepkiler: msb
Geri