Sürülmesi yasak olan, piknik ve mesire alanları, sahil bandı gibi yerlerde yada toplu sürüş yapılıp sosyal mesafe ihlalinde , sokağa çıkmanın yasak olduğu günlerde(büyükşehirler ve zonguldak ili) uygulama hala devam ediyor 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için.
Ha izin verilirse sürülmesi yasak yerlere ve sosyal mesafe olayına yine dikkat edilecektir. Sokağa çıkma yasağı 20 yaş altı ve 65 üstüne nasıl uygulanıyorsa diğer vatandaşlarada yaş kısıtlamasına bakılmaksızın devam ediyor.
Başka bir husus ise bağlı bulunduğunuz ilçe ve il kararı ile sokağa çıkma yada sportif faaliyetleri geçici süre ile sınırlandırabilir. Bunu da göz ardı etmemek lazım.
Bisiklet federasyonunun lisanslı sporcular için almış olduğu bir karar var 5 mayıs itibarı ile. Fakat yasaklı alanlara girerseniz yine cezai müeyyide uygulanır.
Nerede ve nasıl sürdüğün çok önemli. Nasıl sürüş derken , caddede sürerken yada sokak arasında artistik bir sürüşün çoluk çocuk yada bisiklet severleri sokağa çıkmaya teşvik gibi algılanıp yine cezai müeyyide uygulanmasına sebep olabilir. Yani şaka yoluyla bir çocuğa gel iki turda sen at desen, yaptığın yanlış ispatlanırsa bunuda devletin memuru suça teşvik olarak algılar ve ceza keser.
Olağandışı bir zamanda olduğumuz için Devlet olağanüstü kararlar alabiliyor. Böyle zamanlarda çokta kararlarını sorgulatmaz.
Önemli olan alınan kararların devlet refleksi olarak ve dünyanın bir çok ülkesinde alındığını kavramak. Yanlış doğru tartışması olsa ne olmasa ne. Alınmış hukuki kararlara bakmak lazım.
Ben şu an yaşadığım şehirde hergün düzenli sürüyorum. Kolluk güçleri olayın farkında izliyorlar. Yasaklanmış olsa bende süremeyeceğim ve bu yasağa uymak zorunda kalacağım.Yanlış bir tutum ve davranışta eminim ceza keserler. Önemli olan bu zor zamanlarda devlete yük olmamak ve topluma kötü örnek teşkil etmemek. Haketmediğin bir yaptırımla karşılaşabilirmisin evet mümkün .
@Yigitozt lütfen yanlış anlama ben 44 yaşındayım sen ise 19 yaşındasın galiba. Biraz daha sabırlı ol ceza yeme diye epey bir şey yazdım. Yanlış ve eksik bilgi vermiş olabilirim. Diğer arkadaşlarda tamamlarlar eksik kaldığım yerleri diye düşünüyorum. Biraz daha sabırlı olun yasaklar hafiften hafiften kaldırılacak.
Şimdi bu başlık altında çoğu gülecek bana yaw arkadaş sürmediğin bir gün bile yoktu diye. Bu kadar yazmışsın laf ebeliği yapmışsın. Ben yasaklara rağmen sürüş yapmadım lütfen bunu kaçırmayalım. Yaşadığım şehirde bisiklet yasağı uygulaması yapılmadı. Ha virüse rağmen sürdünmü , evet virüse rağmen sürdüm .
Saygılar dilerim.