Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
@hamlet2006 Cemal en son gördüğümde Büyük Usta Büyük Fare Master Sprinter a senmi beni geçersin benmi seni geçerim diye kafa tutuyordu.
Ne yapsın baktı gerçek dünyada jandarmalar nefes aldırmıyor. Çizgi alemi, animasyon alemi demiyor iftar vaktini bekliyor.

Cemal aman gardaşım Masterlarla uğraşma mübarek gün kan şekerin düşer. Hem bilmezmisin animasyon dünyasında yorulmak yok. Kaldı ki biz gerçek dünyada habire tokatlanıyoruz. :D

Baksana Süper Dedeme 72 yapmış, vermiş ayarı, garip Necmeddin de şimdi çıkacak 30 yapıyım diye uğraşacak.:kötü:

Baksana Süper Dedeme 72 yapmış, vermiş ayarı, garip Necmeddin de şimdi çıkacak 30 yapıyım diye uğraşacak.

Sen bakma O'na.Biz hepimiz @Süper Dede nin çekirgeleriyiz. Anlaşıldı mı çekirge @necmeddin ;)

50684142_111962909910945_1473319829159740754_n.jpg

61. Sayfaymış ne güzel bir sayfa , ne uğurlu bir sayfa. Şampiyon oluruz inşallah evet günü 1 saat 45 dakika ve hafif tempo bir sürüşle 34 km ile tamamladım yeter Allah bereket versin " gezen balık yatan aslandan evladır " . Bizde yaşlandık Ata olduk evlatta var. Bir Atasözü üretmişik çokmu. :koptum:

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Acaba 20 yaş altına verilen izinde bisiklet sürme durumunda ceza yazma gibi bir durum olur mu grupta eğer bilen kişi varsa yardımcı olursa aşırı sevinirim

Sürülmesi yasak olan, piknik ve mesire alanları, sahil bandı gibi yerlerde yada toplu sürüş yapılıp sosyal mesafe ihlalinde , sokağa çıkmanın yasak olduğu günlerde(büyükşehirler ve zonguldak ili) uygulama hala devam ediyor 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için.

Ha izin verilirse sürülmesi yasak yerlere ve sosyal mesafe olayına yine dikkat edilecektir. Sokağa çıkma yasağı 20 yaş altı ve 65 üstüne nasıl uygulanıyorsa diğer vatandaşlarada yaş kısıtlamasına bakılmaksızın devam ediyor.

Başka bir husus ise bağlı bulunduğunuz ilçe ve il kararı ile sokağa çıkma yada sportif faaliyetleri geçici süre ile sınırlandırabilir. Bunu da göz ardı etmemek lazım.
Bisiklet federasyonunun lisanslı sporcular için almış olduğu bir karar var 5 mayıs itibarı ile. Fakat yasaklı alanlara girerseniz yine cezai müeyyide uygulanır.

Nerede ve nasıl sürdüğün çok önemli. Nasıl sürüş derken , caddede sürerken yada sokak arasında artistik bir sürüşün çoluk çocuk yada bisiklet severleri sokağa çıkmaya teşvik gibi algılanıp yine cezai müeyyide uygulanmasına sebep olabilir. Yani şaka yoluyla bir çocuğa gel iki turda sen at desen, yaptığın yanlış ispatlanırsa bunuda devletin memuru suça teşvik olarak algılar ve ceza keser.

Olağandışı bir zamanda olduğumuz için Devlet olağanüstü kararlar alabiliyor. Böyle zamanlarda çokta kararlarını sorgulatmaz.

Önemli olan alınan kararların devlet refleksi olarak ve dünyanın bir çok ülkesinde alındığını kavramak. Yanlış doğru tartışması olsa ne olmasa ne. Alınmış hukuki kararlara bakmak lazım.

Ben şu an yaşadığım şehirde hergün düzenli sürüyorum. Kolluk güçleri olayın farkında izliyorlar. Yasaklanmış olsa bende süremeyeceğim ve bu yasağa uymak zorunda kalacağım.Yanlış bir tutum ve davranışta eminim ceza keserler. Önemli olan bu zor zamanlarda devlete yük olmamak ve topluma kötü örnek teşkil etmemek. Haketmediğin bir yaptırımla karşılaşabilirmisin evet mümkün .

@Yigitozt lütfen yanlış anlama ben 44 yaşındayım sen ise 19 yaşındasın galiba. Biraz daha sabırlı ol ceza yeme diye epey bir şey yazdım. Yanlış ve eksik bilgi vermiş olabilirim. Diğer arkadaşlarda tamamlarlar eksik kaldığım yerleri diye düşünüyorum. Biraz daha sabırlı olun yasaklar hafiften hafiften kaldırılacak.

Şimdi bu başlık altında çoğu gülecek bana yaw arkadaş sürmediğin bir gün bile yoktu diye. Bu kadar yazmışsın laf ebeliği yapmışsın. Ben yasaklara rağmen sürüş yapmadım lütfen bunu kaçırmayalım. Yaşadığım şehirde bisiklet yasağı uygulaması yapılmadı. Ha virüse rağmen sürdünmü , evet virüse rağmen sürdüm .

Saygılar dilerim.

Dün saat 10:00 gibi bir uyandım, daha da uyumadım.🤪 Yeni girdim eve, bir yıkanıp kendime geleyim de biraz yatayım.
Bu gezi size gelsin sayın @hamlet2006 .🤣

Dön be baba dönelim #ramazan 4 😉
20200505_065702.jpg

İşaretlediğim yerlerde durup sağa, sola bakmazsam gözümü tahtalı köyde açarım. Ne zorluklarla dönüyorum işte.😅
Bugünden itibaren iftardan sonra bir şey yemiyorum. İki ay önce aldığım, jilet gibi olan mayo göbek yaptı. Tamam tamam, çok pis göbek yaptım.🤣

Son düzenleme:
@necmeddin öncelikle evet haklısınız hem devletimizin hem milletimizin içinde bulunduğu duruma bir de ben zorluk çıkartmasam iyi olacak ancak 2 aydır evimde bekliyorum ve aşırı sıkıldım babama roller veya trainer olayından bahsetmiştim bunları yaşamamak için sanırım anlamak istemedi ve gereksiz bir şey olarak gördü dedim bari ben de izin verilen saatlerde kartal-kadıköy arası sahil yolunun asfalt kısmından tek başıma git gel yapayım ama buna da ceza konusunda emin olamadım en iyisi ben genelge çıktığı zaman ilgili birimi arayıp bilgi alayım bu kadar yazmışsınız size de teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Cemal Ç. iftardan önce yersen orucun bozulur 🤦‍♂️

• Hahaha
Tepkiler: MakRo
@Yigitozt çıkma hocam. Sahil bandında bulunmak bisiklet sürmek yasak..Ki pazardan geliyordum. Yukarı larda başıma geleni yazmıştım. Dün de cezasi geldi... 789 TL cikkkk. Ahacik bu da makbuz... Cezayı ödedikten sonra sulh ceza hakimligine başvuracağım...
IMG_20200505_170118.jpg

@HakanAydn sulh ceza mahkemesine dilekçe ve nüfus cüzdanın fotokopisi ile başvuruyormussun. Haraç yatirmiyorsun. Bisiklet fotoları var. Hakimin insiyatifine kalmis. Sonuç ne çıkarsa çıksın paylairim

Hava yağışlı ve dolu yağdı bu gün... :eek: Bir saat öncesinde güneşliydi az kalsın bisiklete binecektim, direkten döndüm...:D
Neyse yine trainer yaptık...
1 saat 100 rpm ort
110 hr ort (bu gün biraz sert sürdüm).
20 km.

@necmeddin öncelikle evet haklısınız hem devletimizin hem milletimizin içinde bulunduğu duruma bir de ben zorluk çıkartmasam iyi olacak ancak 2 aydır evimde bekliyorum ve aşırı sıkıldım babama roller veya trainer olayından bahsetmiştim bunları yaşamamak için sanırım anlamak istemedi ve gereksiz bir şey olarak gördü dedim bari ben de izin verilen saatlerde kartal-kadıköy arası sahil yolunun asfalt kısmından tek başıma git gel yapayım ama buna da ceza konusunda emin olamadım en iyisi ben genelge çıktığı zaman ilgili birimi arayıp bilgi alayım bu kadar yazmışsınız size de teşekkür ederim

Yigitoz kardesim sanırım senin olayında 2 sıkıntı var biri yaşın küçük sokağa çıkmaman lazım diğeri de sahil yoluna bisiklet ile çıkmak, yaş ile ilgili değil herkese yasak. Hiç kaçışın yok :(

@Yigitozt çıkma hocam. Sahil bandında bulunmak bisiklet sürmek yasak..Ki pazardan geliyordum. Yukarı larda başıma geleni yazmıştım. Dün de cezasi geldi... 789 TL cikkkk. Ahacik bu da makbuz... Cezayı ödedikten sonra sulh ceza hakimligine başvuracağım... 225447 dosyayı görüntüle
Bu kadar ceza yazıyorlar, yazıyorlar da çoğu ilk zamanlar gezen gençlere yazdıkları 3000 küsurluk ceza sanırım. Bu çocuklar ne ile ödeyecek bu cezaları? Ülkenin iç...... neyse.😒 Geçmiş olsun.
-------------
Beni de sabah ki sürüş kesmedi, mağaza diye çıktım 15 km kadar daha dolandım. Amcalar görmesin diye araziye (tarla yolları yani 😋) girdim dağ bisikleti ile. Eve 500 mt kala iki takım (ekip) amca gördüm.😅 Ava çıkmışlar ellaham.🤣

Maske satışı yasağı çok doğru bir karardı. Yasağın kalkması daha doğru oldu. Tekrar yasaklanırsa bence bu da çok doğru olur.

Geri