Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Düz maşa arazide işkencedir kardeşim benim... :)
Ah be abi dün söyleseydin olmazmıy dı, bugün bisiklet üzerindeki hareketlerimi görseydiniz gülmekten kopardınız. Rahmetli Azer Bülbül gibi titremekten dermanım kalmadı. :koptum:

Scudo
@ali önder yalan söylüyorsunuz demedim zaten 😊. Benim öyle bir hakkım yoktu dedim. Çünkü taytlı, mayolu falan görüldüğüm anda "spor yapıyorum" anlamını çocuk bile çıkarırdı 😅.
Dostum ne yapıp edip ‘full inkar’ 🤣

Devam🤙🏻 İş yorgunluğunun üzerine iyi geldi diyebilirim😁 BFE6D1FB-2D71-4C98-9567-6A978E747CC5.png793F4AF8-C5C9-4714-9794-4DB842348045.png

Sevgili arkadaşlar yakında bu gidişle sahil şeritlerinde ana yoldan veya sokaktan gidenlere de yasak gelmesin? Benim korkum bu yönde. Çember git gide daralıyor. Almanya'da toplu taşıma yerine devlet insanları bu ara bisiklet binmeye teşvik etti. Orada vaka sayısı da azalmaya başladı ama bu teşvik çok önceden yapıldı. Bizde olan yine gariban bisikletçiye oldu. Benimde hayata tutunduğum dallardan biriydi ancak bu hale gelmesini aşırı içselleştirmiş durumdayım ve anlam veremiyorum. Neden bisiklete başka ülkelerdeki gibi bir yaklaşımı tam olarak yakalayamıyoruz? Bisikleti yasaklamak yerine toplu binişi yasaklamak daha mantıklı değil mi? Bu kararın özünde karar vericilerin çocukluk döneminden bisiklet ögesiyle ilgili aşamadıkları sorunları olduğunu düşünmeye başladım. Akıl ve mantığa sığmıyor çünkü. Tahminimce oltayla balık tutanlardan oraya bisikletle geliyor diye bütün bisikletçileri yaktılar. Bende biraz olsun düşüncemi ve üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim. Bunları yazarken birilerinin hoşuna gitmediyse şimdiden affedin.

Sevgili arkadaşlar : Bisiklet yolu olmayan yerlerde karayolunun sağ şeridinden ve diğer araçlarla aynı sorumlulukta sürme hakkımız var. Tek başınıza sürerseniz size ceza yazmaya hakları yok. Kaldırıma veya bisiklet yoluna bu günlerde girmeyin, sorarlarsa kargom var onu almaya gidiyorum, ulaşım için kullanıyorum dersiniz, nokta...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Sevgili arkadaşlar yakında bu gidişle sahil şeritlerinde ana yoldan veya sokaktan gidenlere de yasak gelmesin? Benim korkum bu yönde. Çember git gide daralıyor. Almanya'da toplu taşıma yerine devlet insanları bu ara bisiklet binmeye teşvik etti. Orada vaka sayısı da azalmaya başladı ama bu teşvik çok önceden yapıldı. Bizde olan yine gariban bisikletçiye oldu. Benimde hayata tutunduğum dallardan biriydi ancak bu hale gelmesini aşırı içselleştirmiş durumdayım ve anlam veremiyorum. Neden bisiklete başka ülkelerdeki gibi bir yaklaşımı tam olarak yakalayamıyoruz? Bisikleti yasaklamak yerine toplu binişi yasaklamak daha mantıklı değil mi? Bu kararın özünde karar vericilerin çocukluk döneminden bisiklet ögesiyle ilgili aşamadıkları sorunları olduğunu düşünmeye başladım. Akıl ve mantığa sığmıyor çünkü. Tahminimce oltayla balık tutanlardan oraya bisikletle geliyor diye bütün bisikletçileri yaktılar. Bende biraz olsun düşüncemi ve üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim. Bunları yazarken birilerinin hoşuna gitmediyse şimdiden affedin.
Hocam 10 numara bir yorum paylaşmışsınız, lütfen yanlış anlamayın. Bisiklet sürmek nasıl rahatlatıyorsa , balık tutmak ta o kadar rahatlatıyor.
Kamışlar arabada yetim gibi bekliyor tatlı suda turna ve alabalık sezonu açıldı daha siftahım yok. Gerçekten zor. Evde çocuklar baba sen yine oynamaya gidiyorsun biz hep evdeyiz diyorlar. (Hergün 2 olmadı 3 saat bisiklet sürmeme oyun gözüyle bakıyor keratalar) . Aslında benim en büyük oyuncağım balık tutmaktı. Fakat yasak olduğu için ya nasip deyip olta savurmadım.

Bisiklet sürmeye de yasak diyorlar fakat bizim buralarda bir şey diyen yok henüz. Ha birde şu var bisiklet sürerken ceza yazarlarsa , mangalı ve semaveri alıp balık tutmaya gidecem. :koptum: Tırlatmaya çok az kaldı vesselam.

@necmeddin bisiklet sürmeye yasak demiyorlar. Sahil bandında, mesire alanlarında, parklarda.,spor amaçlı koşu ve yürüyüş yapma, bisiklet surme, banklarda oturma, alkol alma piknik yapma ve balık tutma yasaktitir DIYOR.BUNA GÖRE DAĞDA BİSİKLET SURULEBLIR. YUKARIDA YAZDIKLARIM DIŞINDA KALAN.YOLDA BİSİKLET SÜRÜLEBİLİR. TRAIL KOŞU YAPILABİLİR. Yani kısacası sosyal alanlardan uzak duracağız.. Ama balık avlama😉😉😉

Aşırı saçma, ben o pislik yuvası bunun üstüne yolcu kapasitesi azalmış metroya(ya da herhangi bir toplu taşımaya) binmemek bir noktada sağlığımı korkumak için bisiklet aldım ve işe bisikletle gidip geliyorum. Eğer bir ceza yazarlarsa bunu çalıştığım yere ödeticem ha yok ödemeyiz derlerse de işten çıkıcam artık daraldım çünkü.
Son bir kaç aydır spor yapacak kadar refaha yükselmiş bir hayat yaşamıyorum haftada 84 saat çalışır oldum.... Üstüne bir de ceza ha? Bekliyorum bakalım.

Çünkü türkiye cumhuriyeti hükümetleri,kurumları bakanlıkları yasak koymayı çok seviyor. Kültür olarak yasak koymayı çok seviyoruz. Mantıklı veya mantıksız olması da birşeyi değiştirmiyor. Askerden hatırlıyorum banka, tuvalete, tanka,ağaca bile ceza veren yasak koyan bir zihniyetten bahsediyoruz.malesef kurumlarımız haddinden fazla totaliter.

ingiltere avustralya iranda hükümet yetkililerinden virüse yakalanan varken sokağa çıkma yasağına neden dahil edilmediklerini anlamış değilim

Geri