Sevgili arkadaşlar yakında bu gidişle sahil şeritlerinde ana yoldan veya sokaktan gidenlere de yasak gelmesin? Benim korkum bu yönde. Çember git gide daralıyor. Almanya'da toplu taşıma yerine devlet insanları bu ara bisiklet binmeye teşvik etti. Orada vaka sayısı da azalmaya başladı ama bu teşvik çok önceden yapıldı. Bizde olan yine gariban bisikletçiye oldu. Benimde hayata tutunduğum dallardan biriydi ancak bu hale gelmesini aşırı içselleştirmiş durumdayım ve anlam veremiyorum. Neden bisiklete başka ülkelerdeki gibi bir yaklaşımı tam olarak yakalayamıyoruz? Bisikleti yasaklamak yerine toplu binişi yasaklamak daha mantıklı değil mi? Bu kararın özünde karar vericilerin çocukluk döneminden bisiklet ögesiyle ilgili aşamadıkları sorunları olduğunu düşünmeye başladım. Akıl ve mantığa sığmıyor çünkü. Tahminimce oltayla balık tutanlardan oraya bisikletle geliyor diye bütün bisikletçileri yaktılar. Bende biraz olsun düşüncemi ve üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim. Bunları yazarken birilerinin hoşuna gitmediyse şimdiden affedin.