Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Bende yarın Garipçe istikametine sürmeyi planlıyorum bi pürüz çıkmazsa, hayırlısı

Scudo
İlk defa bu başlığın ortadan kaybolduğunu gördüm. E bu normal değil , birazdan virüse rağmen sürenler gelir dökülür tüm yapılan sürüşler ve km ler. Siz yokken bende arama tuşundan aramayın diye başlığı hazır edem dedim size Canlar. :harika:

okuyucuoptik
her ne kadar insanın az olduğu yerleri tercih etsekte,buff konusunda haklısınız hocam illa soğuk havada kullanmamak lazım,hele böyle bir zamanda.geçirgenliği çok sağlıklı değil muhakkak ama önlem önlemdir.ha keza gözlük aynı şekilde,ayrıca sinek toz toprak gibi şeyler içinde önlem olur.

İstanbul'da Menekşe-Florya-Bakırköy-Zeytinburnu-Samatya hattını kullanan var mı? sahilller yasak ama ana yolda sanırsam sürebiliriz.

Birşey sorayım şu izole günleri için ; ben bisikleti çalınmaması için her defasında yukarı çıkarıyorum , evin içindeki 1 odadan geçirip balkona koyuyorum ve burası aynı zamanda depo/çamaşır asma yeri olarak da kullanılıyor. Sürüş yaptıktan sonra ne yapmamı tavsiye edersiniz tam olarak temizlenip içeri soksam ? Kapı önünde bol kolonya/dezenfektan sıkıp kuru bezle üzerinden mi geçeyim ? Fikirler alınır... :)

Birşey sorayım şu izole günleri için ; ben bisikleti çalınmaması için her defasında yukarı çıkarıyorum , evin içindeki 1 odadan geçirip balkona koyuyorum ve burası aynı zamanda depo/çamaşır asma yeri olarak da kullanılıyor. Sürüş yaptıktan sonra ne yapmamı tavsiye edersiniz tam olarak temizlenip içeri soksam ? Kapı önünde bol kolonya/dezenfektan sıkıp kuru bezle üzerinden mi geçeyim ? Fikirler alınır... :)

Ben genelde öyle yapıyorum. Sabunlu ıslak bezle tekerler dahil siliyorum, sonra kuruluyorum. En son içeri alıyorum fakat dün yapamadım ama içim hiç rahat etmedi; kesinlikle bir daha öyle yapmam.

Ben genelde öyle yapıyorum. Sabunlu ıslak bezle tekerler dahil siliyorum, sonra kuruluyorum. En son içeri alıyorum fakat dün yapamadım ama içim hiç rahat etmedi; kesinlikle bir daha öyle yapmam.
iyi fikir , tek sorun o kadar km teptikten sonraki yorgunlukla bunu yapabilmek :)

IMG_20200417_132553.jpg
Sahil bandına her halükarda çıkmak yasak. Yürümek bile.. Sadece polis arkadaşın insiyatifine kalmis. Bugün pazar dönüşü en güvenli yerden bisiklet yolundan evime dönerken.normalde o yola spor yapmak amacıyla bile girmem. Cantalar olunca da giri ermiş bulunduk. Sordum yanındaki yoldan gidebilir miyim. Hayır. Trafikci arkadaşlar ceza yazabilir..

Dosyalar

• IMG_20200417_141635.jpg
    IMG_20200417_141635.jpg
    649,4 KB · Okunma: 85
@brstrmn düzenli olarak menekşe hattını değilde Havalimanı kavşağı - Sirkeci Sahil anayolu kullanıyorum,şu ana kadar en ufak bir sıkıntı problem yaşamadım.. yaşandı ise dahi bana denk gelmedi

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
223645 dosyayı görüntüleSahil bandına her halükarda çıkmak yasak. Yürümek bile.. Sadece polis arkadaşın insiyatifine kalmis. Bugün pazar dönüşü en güvenli yerden bisiklet yolundan evime dönerken.normalde o yola spor yapmak amacıyla bile girmem. Cantalar olunca da giri ermiş bulunduk. Sordum yanındaki yoldan gidebilir miyim. Hayır. Trafikci arkadaşlar ceza yazabilir..
Geçmiş olsun ceza için . Yalnız spor amaçlı bisiklet sürdüğünüz yazıyor, bunu nasıl anladılar?. O sırada ulaşım amaçlı sürüyor olamaz mıydınız ??;)

@SEL PER çantayı görüyorsun, onlar da görüyordu. Eve en güvenli ulaşım ve yumurtaları kırmamak için bu yolu kullaniyorum dememe rağmen.. Altındaki yolu bile kullanmam da sıkıntı olabileceğini söyledi.. Ne diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
Dön be baba dönelim 6

Screenshot_20200417-155159_Strava.jpg

Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncüde cezayı yer diyorum 😅. İkinci defa durdurdular ve "bisiklete spor amacıyla binmek yasak" dediler. Spor yapmıyorum demek gibi bir şansım yoktu 😅. İş, market ve ya ulaşım için serbestmiş. Bu sefer bir bekçi iki jandarma vardı 😁.
Bir saat çıkışta yürümek içinmiş. Yönetici kafası işte 😒.

@ali önder yalan söylüyorsunuz demedim zaten 😊. Benim öyle bir hakkım yoktu dedim. Çünkü taytlı, mayolu falan görüldüğüm anda "spor yapıyorum" anlamını çocuk bile çıkarırdı 😅.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@ali önder hocam çok geçmiş olsun , bir yorumda bulunmayacağım sizinkisi yazılamaz, yazılamamalı, yazılmamalı türünden olan bir ceza herkesin sütüne vicdanına. Pazara ha pazar arabası ile ha normal vasıta ha da bisikletle gitmişsin. Tamamıyle işgüzarlık devletin vermiş olduğu yetkiyi art niyetle kullanmaktan başka birşey değil.

Keşke tutanağı imzalamasaydınız. En fazla " imzadan imtina etmiştir " ibaresini yazardı görevli arkadaş olay adli merciye kadar giderdi.

Hani bu başlık altında lütfen arkadaşlar bisiklet sürmeyelim , evde kalalım , çıkmayalım diyen Ülke menfaatlerini önde tutan nadir vatandaşlardan birisiniz. Tüm samimiyetimle söylüyorum gerçekten üzüldüm.

Bisiklet sürmeye uygulanan bu yasağı hiç anlamamıştım. Doğru değildi çünkü. Bu şekilde haksız uygulamalara uğrayabilme ihtimalimiz vardı. Nitekim olduda. Alışverişe o zaman vasıta ve pazar arabasıyla gidenlerede ceza uygulanmalı .Yoksa bu iş çok yanlış yorumlara gidecek.

Canınız saolsun hocam. Kalbinizi asla bozmayın. Bize bir çok konuda faydalı bilgiler veren forumdaki kıymetli insanlardan birisiniz. Tekrar çok geçmiş olsun.

İtiraf ediyorum ben de dayanamadım.Bisikletimin yanına gittim. Hoodlarından tutunca içime bir ürperti geldi. Sanki corona bana "luppomu yedim bekliyorum" der gibi geldi. Ne yalan söyleyeyim tostumu yedim bekliyorum deseydi binerdim ama bu manken değil Corona idi :krktm:

İster çelik olsun ister alüminyum, böyle zamanlarda insana bisikleti karbon gibi geliyor. Hem de Finlandiya karbonu:p

@Süper Dede maşallah dedeciğim 63 basmışın tokatı uzun bir aradan sonra :D ben bugün 3 saatlik bir sürüşü 32 km ile anca tamamlayabildim. Bu iş böyle olmayacak , sürdüğüm yerin fotoğrafını atayım yoksa bana acemi muamelesi atacaklar. Hem düz maşa öldürdü beni.:acpsnr:
20200417_151432.jpg

Geri