Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Israrla dışarıda sürmeye devam eden 10 kişi falan varız galiba forumda. Bi içtima mi alsak😀
Yol bisikleti kullanmıyorum artık. Nerede insan yok, orada ben varım. Ben de insandım değil mi 🤪?

Scudo
Yol bisikleti kullanmıyorum artık. Nerede insan yok, orada ben varım. Ben de insandım değil mi 🤪?

Sırf insansız ortamda sürebilmek için MTB masrafına girmeyi düşünüyorum ... Yapmayın gaz vermeyin :)

İşe gidip geliyoruz sayılır mı 😅

İçişlerinin genelgesiyle ilgili şu yazıyor:
... virüsle mücadele sağlanıncaya kadar hafta sonlarında, il ve ilçelerde vatandaşların sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş vb. faaliyette bulunmak yasaklanacak. İl ve ilçelerin durumuna göre bu tedbirler hafta içi günlerine de yaygınlaştırılabilecek. ...
MTB sürerken bu alanlardan geçmediğimizi nereden bileceğiz ben anlayamadım doğrusu. Biri hayrına bana OGM sitesindeki(link)haritayı deşifre edebilir mi? Neresi piknik alanı, mesire alanı vs. nasıl bileceğiz?

Özellikle de Orman Genel Müdürlüğü sitesindeki duyuruya göre yasak daha da geniş kapsamlı:
Ormanlık Alanlar İle İlgili Duyuru

Koronavirüs’le mücadelede Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda hayata geçirilen yeni tedbirler kapsamında; “Piknik alanları, ormanlar gibi alanlar hafta sonları kapalı olacak, hafta içi de buralarda hiçbir şekilde toplu olarak bir arada bulunulmayacaktır.
Kamuoyuna önemle duyurulur.

Daha çok insanları MTB'den uzaklaştırıp şehir içinde yol bisikleti kullanmaya iten kararlar verilmiş gibi.

Ben bu gün 45 km sürdüm, jandarma ile karşılaştık, "en iyisini sen yapıyorsun " dedi...Polisle karşılaştık hiç bir şey demediler, selamlaştık geçip gittim...

Süper Dede
bende meskun mahal dışında jandarmaya denk geldim,tam yanımdan geçerken sireni bi kere kısa öttürdü,ödüm b..kuma karıştı:( yanıma yanaştı,bisiklet yolundan niye gitmiyosun neden ana yoldan gidiyosun dedi,abi dedim şişe kırmışlar cam parçaları var yol daha temiz,ama önemli değil hemen çıkayım mavi yola dedim:komik: öylece mutlu mesut ayrıldık

Ben bu gün 45 km sürdüm, jandarma ile karşılaştık, "en iyisini sen yapıyorsun " dedi...Polisle karşılaştık hiç bir şey demediler, selamlaştık geçip gittim...
Düz yolda bisiklet sürmek kadar zor birşey yokmuş bunu bugün anladım, kendimi dövülmüş gibi hissediyorum, gerçi rüzgar hareketi çok kötüydü, arazide yaptığım km yi yapamadım, dün 20 km yi 2 saatte yaptım arazide ve çok keyifli idi , bugün düz yolda 1 saatte 16.5 km yi yaptım, fakat çok yoruldum. Arazide şıkır şıkır dönen teker asfaltta mendeburluk yaptı. Arazi işini askıya alıp asfaltta sürmeye yoğunluk vereceğim.

Dedecigim bu işi bana nasıl izah edersin. Düz yolda bisiklet sürmenin bir hilesi var mı? :D

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
Düz yolda bisiklet sürmek kadar zor birşey yokmuş bunu bugün anladım, kendimi dövülmüş gibi hissediyorum, gerçi rüzgar hareketi çok kötüydü, arazide yaptığım km yi yapamadım, dün 20 km yi 2 saatte yaptım arazide ve çok keyifli idi , bugün düz yolda 1 saatte 16.5 km yi yaptım, fakat çok yoruldum. Arazide şıkır şıkır dönen teker asfaltta mendeburluk yaptı. Arazi işini askıya alıp asfaltta sürmeye yoğunluk vereceğim.

Dedecigim bu işi bana nasıl izah edersin. Düz yolda bisiklet sürmenin bir hilesi var mı? :D
Olabildiğince ince ve dişsiz teker takın 😅.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Cemal Ç. İnce tekeri takmak bir şey değil de arazide zorlanacağım. Eyvallah Cemal ağa her türlü alternatife bakacağız.
:harika:

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Hem cam kenarı olsun, hem servis iyi olsun, hem ucuz olsun. Böyle bir dünya yok sevgili kardeşim. MTB arazide ve konfor için, yol bisikleti her yönüyle performans odaklı. Konfor yok, denge zor, jant daha büyük, aynakol dış sayısı olarak daha fazla. Alışırsın, ama çok sürüş yapmalısın. Yavaş ve uzun sürüşler.

Bugün yanımdan hem Jandarma aracı hem de Jandarma Trafik aracı usulca geçti, bir şey demediler. Muhtemelen 65 yaş üstü avına çıkmışlardı. Burada köpeklerine mama götüren bir amcayı durdurup 3000 lira ceza kesmişler.

Geri