Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
Ara sokaklardan inilmiş, bitki örtüsü ile kamufle olunmuş. Jandarma dan mı kaçıyorsunuz 😱
Jandarma bölgesine kaçiyorum. Polis sıkı tutuyor. Derenin bir tarafı polis diğer tarafi jandarma. Normalde bile kimse denize girmez buralarda. 😉 ıssız ada gibidir.

Alemin gerizekalısı benim. Bugün sattığım bisikleti elden teslim etmek için 7km civarı dolaştım. Dönüşte yine 7km yaya yürüdüm. Hem yolda hem kaldırımda trafik akıyor. Boşa evde oturuyorum, boşa endişe ediyorum.

En büyük endişem ceza yemek değil. Biri bana ceza yazma girişiminde bulunursa yaşanacak diyaloglar. O olay ceza yememle kesinlikle bitmez...

Kısıtlama kısıtlama, kapanma kapanma diyenler iyi baksınlar. Özellikle iki gündür yaşanan olaylara. Biraz da şurama kapanma! Kapanma bahane, şeriat şahane! Sen marketten ped alama, alkol alama, bayram kutlayama, tek başına bisiklrt süreme, yürüyüşe çıkama, her türlü kurala uy; senin yurttaşların gidip camileri doldursun, ne idüğü belirsiz ligin şampiyonluğunu kutlasın, İsrail yuhalasın. Size yuh! Çok doluyum.

Istanbul Besiktas - Istinye sahil yolunda polislerin tutumu nasil, tecrubesi olan yazarsa sevinirim. Kiziltoprak - Pendik arasi 6-7 surus yaptim ve hic sorun yasamadim, bilginize.

Son düzenleme:
Son "kapanma"(!)dan önce bireysel lisans çıkarmıştım ve CİMER üzerinden kaymakamlığa yazıp kısıtlama günlerinde bisiklet sürüp süremeyeceğimi sormuş, "lisansınızı ibraz ederseniz sorun olmaz" (o sırada ikamet ettiğim Bodrum Kaymakamlığı'nın) cevabını lisansım ile yanıma alıp Pazar günleri bayağı bir yol yapmıştım, hiç durdurmamışlardı ancak beni koruyan bir yazı/lisansın varlığı rahat hissettiriyordu. Bu defa, yanılmıyorsam ferdi lisans yeterli olmuyor, üstelik Antalya'ya taşındım ve Bodrum Kaymakamlık yazısı pek bir anlam ifade etmiyor. Buranın güvenlik güçlerinin yaklaşımı hakkında da hiçbir fikrim yok. Ferdi lisans ile kısıtlamada bisiklet sürme konusundaki fikriniz, bu yörede oturanlar için Antalya polisinin yaklaşımı ve sürüş için önerebileceğiniz rotalar/parkurlar?

Son "kapanma"(!)dan önce bireysel lisans çıkarmıştım ve CİMER üzerinden kaymakamlığa yazıp kısıtlama günlerinde bisiklet sürüp süremeyeceğimi sormuş, "lisansınızı ibraz ederseniz sorun olmaz" (o sırada ikamet ettiğim Bodrum Kaymakamlığı'nın) cevabını lisansım ile yanıma alıp Pazar günleri bayağı bir yol yapmıştım, hiç durdurmamışlardı ancak beni koruyan bir yazı/lisansın varlığı rahat hissettiriyordu. Bu defa, yanılmıyorsam ferdi lisans yeterli olmuyor, üstelik Antalya'ya taşındım ve Bodrum Kaymakamlık yazısı pek bir anlam ifade etmiyor. Buranın güvenlik güçlerinin yaklaşımı hakkında da hiçbir fikrim yok. Ferdi lisans ile kısıtlamada bisiklet sürme konusundaki fikriniz, bu yörede oturanlar için Antalya polisinin yaklaşımı ve sürüş için önerebileceğiniz rotalar/parkurlar?

Merhaba , Antalya ‘ya hoşgeldiniz öncelikle. Ben yasaklarda ferdi lisansımla dolaşıyor antrenman/turlarımı yapıyorum. Şimdiye kadar geçtiğim bir sürü kontrol noktasında hiç durdurulmadım. Sürdüğüm bölge ; Lara-Kundu-Belek arasındaki yollar. Bazen Kundu üzerinden, bazen de çevreyolunda sürüyorum.

Ancak başka bölgelerde farklı uygulamalar olabilir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Sağolasın. :) Aslında sağlam bir MTB parkuru yapmak lazım. Düşmek iyi geldi. Şimdilerde canım yansada ruhen çok iyiyim. Arada bir uçmak lazım.
Havada takla atmayı ve yerde yuvarlanmayı bilmiyorsanız, bir an önce öğrenin.:koptum:
Bende triban 100 ile tek el dönmeye çalışınca üstelik ilk defa yol bisikleti sürerken bir güzel düşmüştüm sağ olsun doblocu dayının birisi yıllardır bu anı gözlemiş olacak ki "açılın ben doblocuyum" edasıyla koştura koştura geldi elindeki ilk yardım çantasıyla pansuman yapmıştı,her şey bir yana daha kötüsü Triban 100 ün ilk günü olmasıydı !

Istanbul Besiktas - Istinye sahil yolunda polislerin tutumu nasil, tecrubesi olan yazarsa sevinirim. Kiziltoprak - Pendik arasi 6-7 surus yaptim ve hic sorun yasamadim, bilginize.

Hic sorun yasamadim, Avrupa yakasi sahil yolu suruse uygun.

Son düzenleme:
Bugünkü planım, evden çıkıp Beykoz'daki eski petrol dolum tesislerinde bir kaç fotoğraf çekmekti. Bilenler vardır belki, tesisin girişi ile arabalı feribotun girişi aynı yerde. Dolum tesisinin kapısında güvenlik vardı, ben de girmek için hiç bir şey demedim. Tam oradan dönecekken, arabalı feribot gişesindeki arkadaş "abi bineceksen acele et, kalkmak üzere" diyince hadi bari bineyim diyip atladım feribota. Koca feribotta benim Atılgan'dan başka hiç bir araç yoktu. 😀 Bizim rota da haliyle Kadıköy - Beykoz - İstinye - Beşiktaş - Kadıköy oldu 😀
IMG_20210513_190108.png

Geri