Scudo Sports

Veloturk Gran Fondo

Scudo
Uzun turun son tırmanış feci

http://erciyesbisikletfestivali.com/Upload/Etkinlikler/Uzun%20.jpg

@celilcetiner feci dediginiz evet, egimin baslarinda % olarak cok degisim var yer yer 12leri geçiyor. Ama son kisim sabit gibi görünüyor. Gercekten oyleyse hiç sorun cikarmaz. Ama atiyorum 5 km boyunca habire %10 egim varsa hakikaten adamin canini alir :) biz gocbeyli taraglarinda 2.5km %10 egimde zorlanıyoruz oralarda perisan olmayalim :)

Son yokuşun eğimine kağıt üstünde bakıp zor veya kolay demek pek doğru değil, oraya kadar nasıl geldiğin,ne yeyip içtiğin,o günkü metabolizman,tutunduğun gurubun atakları belirleyici.Bazen %3 lük eğim bile ızdırap olabilir.Bi akşam rota çizip trainerle geçeyim son yokuşu,strava kaydı koyarım eğim grafiğini incelersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
@Ozan k.

Uzun etabı soruyorsan 4. istasyondan sonraki sektörde en düşük eğim % 5 diyebilirim. Yaklaşık 1300 1350 metrelerden başlıyor ve erciyes-tekir bitişe 2250 metreye kadar yaklaşık bir 16 km aralıksız tırmanışa geçiliyor. bunun 10 km si sağlam tırmanış, eğim % 7 ve üzeri. bu arada soluklanmayı beklemeyin. Geçen yıl gran fondo erciyes tırmanışına göre daha kısa mesafede daha sert eğimler sizi bekliyor.

(link)

bol fotolu bir analizi 10 gün içinde yaparım.

3 boyutlu eğim grafiği gösteren harita vardı. Öyle bir şey olsa daha anlaşılır olurdu. cycleroute.org da iyiydi. Ama o da çalışmıyor artık. Bu sene ki etap da şuna dikkat edilmiş; soğuk asfalt olmayan daha iyi zemin fakat daha sert yokuşlu bir etap seçilmiş. Yine asfalttan adam kazıyacaklar :)

Merhaba eskişehir de yarışa birlikte hazırlanmak isteyenler var mı. Ekip olarak hazırlanıp ekip olarak girmeyi düşünüyorum yardımcı olacak varsa

@Kazuya Yazdıklarınızdan sonra amatör olarak kısa tura başvurmak için can atıyorum. Daha yol bisikletimi dahi almadım, alacağım ve 1 aylık bir antereman fırsatım olacak

@Groims vesile olduysam ne mutlu. Bir de sevindireceğiniz çocuklar var, en başta söylemem gereken en sona kaldı. Tüm gelir veloturk tarafından çocuklara bisiklet alınmak için kullanılıyor.
antrenmanı herhangi bir bisikletle ya da bisikletiniz yoksa koşarak bile yapabilirsiniz amaç bitirmekse.
Zaman sınırı oluyor kağıt üstünde ama geçen sene herkesin bitirmesi beklendi.
Ve herkes madalya aldı;)

• Beğen
Tepkiler: ziyainal ve Groims
@Groims
hocam ben yol bisikleti ile bile katılmayacağım şehir - tur bisikleti ile katılacağım beraber arkalarda bitiririz yarışı :) amaç güzel destek verelim bide kayseri havası alalım

• Beğen
Tepkiler: Groims
@ziyainal @Kazuya başvurumu yaptım. Çok heyecanlı bir iş. Pozitif enerjiniz için ikinize de teşekkür edeirm.

Kredi kartı tamam. sağlık belgesi, muvafakat belgesi çalışmalarını yaparım Ağustos ayı gibi.

• Beğen
Tepkiler: ziyainal ve Kazuya
Evet aslında yarıştan filan bahsederken konunun özünü kaçırmamak lazım. Bu, adı üzerinde '2000 çocuğa 2000 bisiklet' projesi. Katılmaya değer mi değmez mi diye sorgularken kendi performans durumumuzdan önce bunu hatırlamak gerekir. Bu büyük çaplı yardımın ötesinde bir-iki günlüğüne de olsa bir yerde bisiklet festivali olacak. Kent bisiklet severleri tanıyacak. O 'çocuk oyuncağı' dediği şeye önem veren ne çok insan olduğunu görecek. Sadece ülkemizden değil ülke dışından da insanlar gelecek. Ayrıca bu kadar bisiklet severle bir araya gelmek kolay değil, tüm muhabbetler yarışlar ve bisikletler üzerine olacak. Ben geçen yıl neredeyse tanıdığım tüm bisikletçileri Kapadokya'da birarada gördüm. İstesem başaramazdım. Unutmayın sadece yol yarışları değil aynı zamanda downhill Türkiye şampiyonası ve bir de Olimpik dağ bisikleti yarışı var.

@Bahadır Gürel

aynen katılıyorum hem yarış hem sosyal sorumluluk hem eğlence hem de gezi gözüyle bakarsak süper bir 2 gün geçirmiş oluruz

• Beğen
Tepkiler: Groims
Etabı beraber inceleyelim. 2015 Veloturk GF ve diğer girdiğim yarış tecrübelerime göre, naçizane kendi fikirlerimdir.

https://i.hizliresim.com/AJADGQ.jpg
Strava linki: (link)

- Yükselti profilinden de bakacak olursak, 7. kilometrenin sonunda performansı düşük olanlar ayrılmaya başlayacaklardır. Helef Hoca Caddesi'nde katılımın %20-25'i geride kalmaya başlayabilir.

https://i.hizliresim.com/1dY6Aj.jpg

- 2. ayrım ise daha büyük bir kıyım olmasını bekliyorum. 30'lu km'lerde artık ön grubun 40-50 kişiye kadar düşeceğini tahmin ediyorum. Bunu yükselti grafiğinden ve katılımcı profillerinden tahmin ediyorum.

Kayseri-Malatya D300 yolunda ön grupta düzenli antrenman yapan bisikletçilerin kalacağını düşünüyorum.

https://i.hizliresim.com/r9g5bm.jpg

- 30 ile 100. km'ler arasında bu ön grupta kaçanlar olacaktır. Çeşitli oyunlar oynanabilir. Antrenmanları eksik olanlar burada tek tek düşebilirler.
- Ve en son tırmanış başlangıcında tırmanışı iyi olanlar öne çıkmaya başlayacaklardır. Ama Erciyes'i yenebilmek için ya 100km gücün korunmuş olması ya da iyi bir tırmanışçı olmanız gerek. Erciyes tırmanış segmenti yaklaşık 16,5km mesafede ortalama eğim %5,3 sanırım.

https://i.hizliresim.com/o7AXLQ.png

Veloviewer'da sert eğimler çıkmış. Bunlar yanlış olmuş. Korkmaya gerek yok. :)

Tırmanış ve interval antrenmanları GF'nun anahtarı durumunda.

Tabii hatırlatmakta yarar var; bu bir yarıştır, tıpkı bir futbol karşılaşması gibi. Hesaplanan kitaplanan şekilde de olaylar gelişmeyebilir.

Ayrıca Velocity216 Bisiklet Takımı olarak bizler de Erciyes'te olacağız. Katılan herkese başarılar. :harika:

@evrenozbilen bu paylaşımınzla uzun parkurla ilgili aklımda soru kalmadı, bekle beni kısa parkur:)
geçen sene kısa parkur 37km koşulmuştu, bu sene 65 olacak bu da benim için bir yukarı basamak olacak. İnşallah seneye de uzun parkurda yarışacağım. Şu an katılsam heralde şu 100.km den sonra geri dönüp başladığım yerde bitiririm:confused:

bu organizasyonda 50 yaş ve üstü diye seçme yarış olacak ve ayrı koşulacak ise ,açıkça düşünürümde,
ödüller ne olacak onada bakmam lazım ,deysin onca tere,ayrıca 50 yaş üstü yarışa 49 yaş alınmayacak tamamı ile 50-65 yaş arası olacak 65 'lik feridun tezbaşaran gelir ise aneyyyyy yandım gitti :eek::eek::eek::eek:kesin birinci olur.ilk 10 'a girmeye çalışırım,başka sorunda hayatta hiç sevmem otobüs yolculuğunu ve otobüse bisiklet koymayı,valla ali sporta bir teklif götürmeyi düşünüyorum minibüsü var,eski taç sporda koştu yarın uğrayayım bakayım ne diyecek.....

http://erciyesbisikletfestivali.com/Upload/Etkinlikler/Uzun%20.jpg

etap sıkı,116 km,kartepede 100 km üstüne 15 km eğim, başlarda ortalama 17 eğim ,1300 rakım idi,ama mola yapıyor idim,burada tamamı ile pedal kesmeden gideceğiz, 116 km ,bu etap kartepeden zor ,
42 km boyunca eğimler ortalama 4-5 'de kalırken 58 km 'de eğim yok idi sadece gölcükte az bi tırmanış.
denemeye değerde, koşullar bana uygun olur ise,birde koca türkiyeden kaç tane 50-65 yaş arası bu etapta koşacak orasıda muamma.

@Kudret Kurtcebe

kudret bey umarım katılırsınız da sizinle tanışma fırsatı buluruz

@Kudret Kurtcebe Yaş kategorisi mastırlarda üç bölüme ayrılmış. Bundan öteside olmaz zaten. Yapıldı diyelim, senin dediğin gibi 50+ kaç kişi katılır muamma.
Otobüsle bisiklet taşımayı ben de sevmiyorum ama "yan yattı, çamura battı, lastik patladı" yok.

Kambersiz düğün olmaz abi. Çık gel

• Beğen
Tepkiler: Murat A ve taner07
Geri