Scudo Sports

Veloturk Gran Fondo

Scudo
ve sanırım bu sene geçen sene çıkılan yokuştan çıkılmayacak yani dağın diğer tarafından tırmanılacak

@Oğuzhan Y.

Maalesef öyle. Yarış başlar başlamaz çoğu yarışçı kalabalığın gazına geldi ve üstesinden gelemeyeceği tempoyla yokuşlara abandı. Altın kural kendini bilmek ve kendi limitlerine göre sürmek olmalıydı. Benim laktat eşik nabzım 170'ti. Bu benim için altın kuraldı. Ne olursa olsun 170'in altına çok düşmeyeceğim üstüne de çok çıkmayacağım dedim. Hatta yarışın ilk 10 km'sinde çoğu kişi beni hızla geçti. Sonuncu da olsam yapacağım en iyi tempoyla bitirmem lazım diyordum. Ki keza 15. km'den sonra o hızlı kaçan arkadaşların tükendiğini gördüm ve tek tek geçtim. Çünkü benim nabzım bu yarışın sonuna kadar en iyi performansımla bitirebileceğim bir nabızdı, önemli olan paniklemeden, moral kaybı yaşamadan yarışmaktı. Zaten tek beceremediğim şey bir grup oluşturup gidememek oldu, yarışın sonuna kadar tek kaldım. Aslında benimle aynı güçte olan birçok arkadaş erkenden depoları tükettiği için ileride bana eşlik edemedi. Onlar da kendi eşik değerlerine göre yarışsalardı beraber çalışır ve daha iyi derece yapardık.

@Bahadır Gürel bu sene eşik çok daha önemli olacak gibi zira geçen sene yaklaşık bir saat süren kısa yarış bu sene yaklaşık 2 saat olacak, yarışın başında sınırını çok geçen birinin bitirmesi baya zor olacaktır. Antrenmanın yanında kafa olarak kendini kontrol edebilmek de önemli olacak gibi :D

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Nasi ya? Siz duz yolda baslangic ile birlikte 170le basliyorsunuz sonuna kadar 170le mi gidiyorsunuz?

Valla ben %10 ve uzeri uzun egimleri 34 ayna kol 32 ruble ile bile 170'i gecmeden çıkamıyorum. Dolayisiyla duzluklerde kalp 155 ile falan atiyor yokuslarda 175e cikiyor. (Daha da artmiyor)

Ben daha duzlukte 170 ile baslasam yokusta direkt cakilirim herhalde...
Duz yolda grup ile gidiliyorsa zaten 40la bile gidilse kalp yine 155i pek gecmiyor bende. Sadece grubu cekerken yukseliyor o da maks 165 falan.

Ben su anda 180km falan surup o mesafede 2500metre tirmandigimiz etapları gecebiliyorum. Kisa mi uzun parkur mu tavsiye edersiniz?

En basit şekilde strateji;son tırmanışa kadar bir arada 30-35km hızda kalmakr.Yarış psikolojisi ile bu ortalama rahat tutturulur.Yeter ki 25-30 kişilik bir grup bir arada sürülsün.Tabi bunun için antrenman yapmak çok önemli.haftalık en az 4 sürüş yapmalı.@Bahadır Gürel vermiş olduğu program veya benzer internal antrenmanlar uygulanırsa başarı gelir.

• Beğen
@Ozan k. nabız kişiden kişiye değişir, sayılara takılmamak lazım sizin eşik değeriniz daha düşüktür :)

• Beğen
şu an yarışacak olsanız, kısa parkuru tahmini kaç saatte bitirebilirsiniz?
bu arada o yollar illaki geçilir ama hız sınırı olacak yani ortalama bir sürat belirlenecek ve sporcu toplama aracının arkasında kalınırsa yarış dışı olunacak. ben bu sene ilk defa katılacağım bir tecrübem yok sadece festival sayfasındaki kurallara göre yazıyorum.

uzun turda temposunu ayarlayamayıp 5. istasyonu göremeyen çok bisikletçi olacaktır. arkadaşlarla pazar gezıntısı yapalım dıye başladığımız turların bır anda zamana karşı yarışlara dönüştüğünü düşünürsek :)

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
Ali Demir'e takılırım ana tırmanışa kadar :)))(adam tam bi klasikci,uzun yol rulorü) orda herkes tek başına zaten,tırmanışım da fena değil geçen sene genel klasmanda 14. tırmanmışım ana segmenti (kilom hafif olduğu için tabiki ;güç yok)

Strava'dan bir rota oluşturdum baktim da som tırmanış bayagi uzun ama egim cok uysal. Baslarda ara ara %10 oluyor ama hep dinlendiriyor, arada 4lere dusuyor. Son 10 km falan ise hep%4.7 . Acaba strava mi sacmaladi yoksa gercekten son 10 km o kadar sabit bir egime mi sahip?
Neyse uzun halini gozum kesti. Ucak isini halledersem gelmeyi dusunuyorum :)

• Beğen
Tepkiler: ahmetaldag
@Murat A iyi bir derece önemli değil benim için, 40km ortalama ile son 20ye gidilirse orda biteriz zaten. Şahsım adına söylüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Murat A
@Ozan k.

Tırmanış çok zor değil dediğiniz gibi ama yarış heyecanıyla tırmanışa gelmeden tüm enerjiyi bitirmemek lazım.

@Bahadır Gürel

Evet hocam aynen dediğiniz gibi oldu. Yarış aracının beceriksizliği de bunda biraz etken oldu. Daha hiç ısınamadan araç 25-30km hızlara çıktı ve hemen başlangıçtaki yokuşta yarış adrenalini ile tempo yapıldı. Tırmanışa başlamadan yarışa devam edemeyecek derecede kramplarla boğuştum ve bir durakta oturup bir süre dinlendim. Kramplar yüzünden yokuşu 150 nabızla çıktım oysa ki laktat eşiği nabzım 178.

Bu sefer ilk 30km'de sadece kısa sürelerde Z3 aralığının dışına çıkacağım kendimi tutabilirsem. Tabii iş birliği olursa ara ara öne gelinip çalışılabilir.

Ben samsunda okuyorum.kayseride yasiyorum.yazin uzun parkuru deneyecegim.bakalim antrenmandan verim alirsam katilabilirim yarisa.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
son 20 km deki 900 mt tırmanış zorlar gibi.

Vay anasını millet ÖSS ye hazırlanır gibi grandepuntoya hazırlanıyor. Bu kadar ciddiye alınacak ne var anlayamadım. İşte sonunda sevgi ve barışın kazanacağı, tüm bisikletçilerin kardeş olduğu, herkesin yardımlaşma ve dayanışma ülküsü içerisinde bir diğerini kollayacağı basit sıradan bir tur işte. Bu fani bisiklet dünyasında hırs ve hız yapmakta niye...
İş ses: Tirat işe yarasa bari. Gerisinide hayvanca bir hırs yapıp hallederim artık...

3 arkadaş katılacaktık da büyük tur bol gelir galiba bize. :)

@anıl şentürkk

evet dağın güneyinden tırmanılacak gördüğüm kadarıyla. eğimi biraz daha insani. :) yokuşun ilk yarısı biraz daha yıpratıcı, eğim inip çıkıyor. ikinci yarısında %5 sabit eğim gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
Geri