Scudo Sports

Vegan beslenme

Scudo
@iksis Saygısız değildim. Sadece tepki verdim. Aksine sizin konuşma şeklinizi saygısız bulduğum için bu tepkiyi verdim.

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
@orcun oguzhan Neden ayrkırı olsun yeterince biliyor musunuz evrimin mekanizmasını ve basamaklarını? Misal ben biyoloji mezunuyum en büyük araştırma konularımdan birisi evrim olmasına rağmen sizin gibi net konuşamıyorum. Nereden geliyor acaba bu bilgi birikimi, eğer cidden doluysa altı oturup tartışalım yanlışlarımızı, doğrularımızı uygun olur mu sizin için?

@Onur Ali İmren Daha önceki gönderimde bahsettiğim gibi olay b12 nin sadece bitki köklerinde bulunan bir bakteri aktivitesi ile oluşması, dolayısıyla eğer toprak dediğiniz gibi kirlenmemişse o toprağa değen sudan tabii ki b12 almak mümkün olabilir. Ayrıca diğer kişilerin yazdığı mesajlara çok takılmamak lazım zira insan bilmediği şeyden korkar, koktuklarından da kaçar alabildiğince eğer yüzleşmek istemiyorsa korkunun sonunda karşılaşacağı manzara ile.

Vegan değilim olmayı da asla düşünmüyorum. Ama endüstriyel hayvancılık konusunda müslüman kesimin harekete geçmesi lazım. Helal et sadece dua ve kesim yöntemi ile olmuyor. Minik yavruların sütünü sen içersen o hayvan sana sütünü nasıl helal etsin. Hayatlarını kapalı ahırlarda geçiren, mutlu olmayan bir hayvan etini sana nasıl helal etsin.

• Beğen
Tepkiler: cool mehmet
@.Ormancı.
Zaten hayvanlar öldürülürken size herhangi bir şey helal edeceklerini zannetmiyorum :acpsnr:

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Aynı durum sizin peşinden koştuğunuz tarımsal besinler için de geçerli. Tarım için telef edilen ormanlarda yaşayan bir çok canlı var. Dünyamızı sadece endüstriyel hayvancılık değil endüstriyel tarım da vuruyor. Bu yüzden yediğiniz bitkisel ürünlere de dikkat etmeniz gerekmekte helal mi değil mi? Maalesef insanların kurduğu sistem yanlış. Veganların da öyle. Eğer herkes vegan olursa dünyanın hayvansal tür olarak kaybedeceği çok şey var.

Şahsen mevcut durumun en acı ve en gerçekçi degerlendirilmesi, üstünün ortulmemesi taraftarıyım . Ama geleceğe doğru yapılacaklar hakkında ümitsizliğe kapılmanın da bir anlamı yok. Illaki elden ne geliyorsa yapılmalı. Yoksa napalim ölelim mi ? Çare nuke mu yani ?

Pahalı dedim diye yaşını başını almış insanlar laf sokma derdine girmiş. Yazdığım uzun şeyden cümle seçecekseniz nelere pahalı dediğimi düşünün önce.Gerçi bu zor gelmiş belli ki. Yazılan yorumlar bile ego kokuyor! Aferin vegan oldunuz, farklısınız, özelsiniz.Diğer insanlar hayvan yiyor.Ne kadar da cahiller.:( Ben de bunlara gülüyorum.Hayattaki tek başarıları vegan olmak olsa gerek.:D Bir başka BEYEFENDİ de başka yazılanlara hala hayret ediyormuş, komik buluyormuş dediklerimi.Burası çöplük olmuş, daha da bir şey yazmayayım. Benim yazdıklarıma laf sokan kişi kendini biliyor diye düşünüyorum, herkes alınmasın. Büyüğüne saygı göster, gelsin dediklerine dalga geçsin.Büyükmüş...:acpsnr:

@I am the Uptown R. Keşke yazdıklarınızı adres belirterek yazmış olsaydınız kimin hangi cümlesini "ego" olarak algıladığınızı anlamış olur ona göre gerekiyorsa cevaplar, bir yanlış anlaşılma varsa giderme yoluna gidebilirdi yazan kişi. Tekrar tekrar okudum yazılanları ve sizin yazdığınız şu son yazıyı, insanlar genel anlamda elinden geldiğince açıklayıcı ve bilgilendirmeye yönelik şeyler paylaşmışlar, fakat sizin yazdığınız yazı bu konuların çok çok uzağında. Bilmeden yazdığınız "vegan ürünler pahalı" konusunda bildiklerimizi, tecrübelerimizi paylaştık, bunu neden laf sokma olarak algıladınız ben de onu anlayamadım. Lütfen biraz daha bilgi paylaşımına önem verelim, burada kimse kimseye laf sokmak derdinde değil, hepimiz bilgilenmeye çalışıyor ve bildiklerimizi paylaşmaya çalışıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
@Pureal Bana doğrudan, yazdıklarımı komik bulduğunuzu, hala böyle tipler var mı gibisinden şeyler dediğinizi söylemişsiniz.Yazdıklarımın hepsinin direkt hedefi sizsiniz, hiçbir başka kişi değil.Siz hedef belirtmeden benimle dalga geçmişsiniz, benim yazdığım düzgün şeylere rağmen, ben de hedef belirtmeden misilleme yaptım.Bilgi veriyor olabilirsiniz, ancak ben şahsen doğru üslup sahibi olduğunuzu düşünmüyorum.Yazdıklarınız doğrudan benim yazdıklarıma karşı olmamış olsa bile, beni de kapsar bir şekilde alaycı dille yazılmış.İngilizce öğretmenliği okuyorum, aşağı yukarı, kime, nasıl gönderme yapıldığını görebiliyorum.Eğer diyorsanız ki ben hiçbir şekilde sizi kastetmedim, bu durumda benim tüm sözlerim geridir.

@I am the Uptown R. Benim hiçbir mesajımda kimseye komik dediğimi bulamazsınız zira böyle bir üsluba sahip değilim. Hayret ettiğimi söyledim ki oradaki söylemim de size değil, araştırmadan etmeden din vb. kisvesi altında hayvanlar bizim için yaratıldı diyen kişiler içindi. Sizin veganlığı denemiş olmanız direkt olarak sizi bu grubun dışında bırakıyor. Fiyatlarla ilgili de eksiklerinizin olduğunu düşündüğüm için düzeltme yapmaya çalıştım ve cümlelerimde kırıcı herhangi bir kelime kullandığımı düşünmüyorum. Ben bisikleti karbon bisikletlerden ibaret biliyor olsam ve bu bisiklet sporu çok pahalı desem siz de gelip bana "olay sadece karbondan ibaret değil, hatta eğer yarışlara katılma gibi bir durumunuz yok ise şu şu çeşitleri özellikle öneriyorum" demenizden farklı bir öneri değildi, sadece tecrübe paylaşımı olarak cevap verdim size yanlış anlaşılmayacağımı ümit ederek.

@iksis hayvansal protein tüketmeyenler tahtalı köyü boyluyor demişsin, hayvansal protein tüketenler hakkın rahmetine mi kavuşuyor?

bu kadar bölücülük yapma, şimdi sakin ol ve ölesiye sevdiğin hamburgerinden bir diş daha al..

İnsanların ne yiyeceğine de karışacak değilsin ya? (Ne vejeteryanım, ne de vegan. Beslenmenin ahlaki bir boyutu olduğunu düşünen birisiyim o kadar)

@Serrchi Vegan vegeterian kelimeleri ile bölücük yapan sensin isteyen istediğini yer ama ortada bir soğuk savaş ürünü var ve millette saf gibi saldırıyor.

Hoş Milletin %51 i nin neye karar verdiği ortada daha ben ne diyeyim.

Milliyetçiyim demeye bile korkar olmuşken milletin yediğine içtiğinemi karışacak takatimizmi kaldı sence?

CNN'i açın, şu an ilginç şeyler konusuluyor veganlık vs ile ilgili

@Pureal Sizi yanlış anlamışım sanırım bu durumda.Biraz da durduk yere alınmışım, kişisel algılamışım.Saygısızlık ettiysem özür dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak

İnsanoğlu yapı olarak etçil midir? otçul mudur? - Dr. Murat Kınıkoğlu Sağlıkta Doğrular.
Videoyu tavsiye ederim...

Bence insan egosundan dolayı, tüm türlerin en iyisi olduğunu ve et yemesi gerektiğini düşünüyor. Tüm dünya bizim için yaratılmış, hayvanların duyguları yok, biz de et yemeliyiz. Bizi o ineklerin arasına koysalar ellerimizle onu öldürüp dişlerimizi boynuna geçirebilir miyiz? :) Eti kıyma yaparsan onu herkes yer. Ama tahılları da yiyemiyoruz pişirmeden değil mi?

Aslında ufak çiftliğinde kendi için üreten, 10 tavuk 2 keçi 1 ineği olan adamın sorması gereken şeyler değil, adam zaten ayda yılda bir et yiyecek. Şimdilerde öyle bir hayvansal protein manyaklığı var ki efendim vücut ağırlığının 1.5 katı 2 katı protein alacaksın, mesela ben 140 gram protein almalıyım ki sağlıklı olayım. E kardeşim kim dedi sana bunu neye göre 2 kat hangi testler yapılmış bu konuda, kaldı ki parayı basan laboratuar açar sağlık ahkamı keser.

Vegan değilim ama herşeyi sorgulamayı severim, bence biz etobur değiliz, zekamızla hayvanı kesmek için aletler ürettik, sonra tadına bakalım derken iş buralara geldi. Artık öyle kötü şartlarda bir üretim yapılıyor ki hayvanlar acınacak halde ve sağlıksız, ölü mü diri mi belli olmayan bir tavuğu yesek ne olacak ?

Peki bitkisel beslenelim tamam, gdo su var ilaçları var, toprak görmeden yetişen bitkiler, e bunlar ne kadar gerçek yiyecek?

:(

konu dağılmaması için mesajı değiştirdim, saygılar..

Dosyalar

• upload_2017-8-6_22-58-47.png
    upload_2017-8-6_22-58-47.png
    23,6 KB · Okunma: 79
Geri