İnsanoğlu yapı olarak etçil midir? otçul mudur? - Dr. Murat Kınıkoğlu Sağlıkta Doğrular.
Videoyu tavsiye ederim...
Bence insan egosundan dolayı, tüm türlerin en iyisi olduğunu ve et yemesi gerektiğini düşünüyor. Tüm dünya bizim için yaratılmış, hayvanların duyguları yok, biz de et yemeliyiz. Bizi o ineklerin arasına koysalar ellerimizle onu öldürüp dişlerimizi boynuna geçirebilir miyiz?

Eti kıyma yaparsan onu herkes yer. Ama tahılları da yiyemiyoruz pişirmeden değil mi?
Aslında ufak çiftliğinde kendi için üreten, 10 tavuk 2 keçi 1 ineği olan adamın sorması gereken şeyler değil, adam zaten ayda yılda bir et yiyecek. Şimdilerde öyle bir hayvansal protein manyaklığı var ki efendim vücut ağırlığının 1.5 katı 2 katı protein alacaksın, mesela ben 140 gram protein almalıyım ki sağlıklı olayım. E kardeşim kim dedi sana bunu neye göre 2 kat hangi testler yapılmış bu konuda, kaldı ki parayı basan laboratuar açar sağlık ahkamı keser.
Vegan değilim ama herşeyi sorgulamayı severim, bence biz etobur değiliz, zekamızla hayvanı kesmek için aletler ürettik, sonra tadına bakalım derken iş buralara geldi. Artık öyle kötü şartlarda bir üretim yapılıyor ki hayvanlar acınacak halde ve sağlıksız, ölü mü diri mi belli olmayan bir tavuğu yesek ne olacak ?
Peki bitkisel beslenelim tamam, gdo su var ilaçları var, toprak görmeden yetişen bitkiler, e bunlar ne kadar gerçek yiyecek?