Scudo Sports

Vegan beslenme

Köylüler menfaat sağlayamadıkları hiçbir hayvanı sevmez.Yaşam haklarına saygı bile duymaz çoğu.
İtiraz etmeyin, istisnai durumlar kaideyi bozmaz.
Bu nasıl bir önyargı hocam? sizden duyduğuma üzüldüm doğrusu.

Scudo
Bu nasıl bir önyargı hocam? sizden duyduğuma üzüldüm doğrusu.
Genelleme yapmak çok doğru değil haklısınız. Bir söz var ya "böyle olduğuna yemin ederim ama ispatlayamam" işte biraz buna benziyor.

Ayrıca et gibi temel besin öğesinden mahrum kalmak için mantıklı bir sebep bulamadım.
"Hayvan öldürmeden yaşayabiliyorsak, bunu neden yapmıyoruz?" fikri olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Özhan Akgöğ
Hayvanları çok seviyorum özellikle Antrikot ve kuzu sırt :D ha bir de küşleme

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Fiziksel ve kimyasal denge yasaları der ki
Doğada gerçekleşen her olayda enerji düşürme, düzensiz olma eğilimi vardır.

Bu durumu herşeye uygulayabilirsiniz. Düzensiz olma eğilimi dediğimiz şey işin kolayına kaçma kısmıdır. Mesela difüzyon gibi.
Vegan olmamak da işin kolayıdır. Niye, vegan olmayan insan marketten alır iki yumurta biraz tereyağı kavururur yer.Vegan insan bu konuda bile zoru seçtiğinden protein kaynağı araştırır, yemek çeşidi bile kolay bulamaz.
Vegan insana pek saygı felan duyulmadığından hatta dalga geçildiğinden bir de ekstradan kendilerini anlatma mecburiyeti hissederler. Bu bile ekstra enerji gerektirir. Minimum enerjiye, maksimum düzensizliğe karşı çaba gerektirir.
Vegan olmayan insan için dalga geçmek de kolaydır.
Uzar gider.

Sırf bundan dolayı bile veganlara saygı duyarım.

Şu ‘inekler sütünü kendi yavrusu için üretiyor’ fikrine karşı bir fikrim var, ki günümüzde hanesinde doğum yapmış bir kadın görmüş herkes bu karşı fikre sahiptir diye tahmin ediyorum. Anneler yavrusunun ihtiyacından fazla süt üretebiliyor, dolayısıyla hayvanlarda bu fazla üretilen sütün ticari bir ürün haline gelmiş olması bana anormal gelmiyor. Sonuçta süt ineklerinin yavruları da sağlıklı bir şekilde yetiştiriliyor. Ben burda ahlaki bi uygunsuzluk görmüyorum, aksine fazla sütün memede kalmasının o canlı için daha başka sağlık sorunları oluşturması ve fazla sütün sağılmadıkça üretilen süt miktarı ve kalitesinin düşmesi de söz konusu. Sütü sağıp toprağa mı boşaltmak gerekiyor yani?

Şu ‘inekler sütünü kendi yavrusu için üretiyor’ fikrine karşı bir fikrim var, ki günümüzde hanesinde doğum yapmış bir kadın görmüş herkes bu karşı fikre sahiptir diye tahmin ediyorum. Anneler yavrusunun ihtiyacından fazla süt üretebiliyor, dolayısıyla hayvanlarda bu fazla üretilen sütün ticari bir ürün haline gelmiş olması bana anormal gelmiyor. Sonuçta süt ineklerinin yavruları da sağlıklı bir şekilde yetiştiriliyor. Ben burda ahlaki bi uygunsuzluk görmüyorum, aksine fazla sütün memede kalmasının o canlı için daha başka sağlık sorunları oluşturması ve fazla sütün sağılmadıkça üretilen süt miktarı ve kalitesinin düşmesi de söz konusu. Sütü sağıp toprağa mı boşaltmak gerekiyor yani?
İşin ahlaksızlık kısmı hemen hemen tüm sektörün yamyamların elinde olması.

Küçücük civcivlere bile öyle eziyetler ediliyor ki aklınız durur. Özellikle kanatlı hayvanlara çok ciddi eziyet ediliyor yetiştirilme aşamalarında.

Küçücük danalar, kuzular vs kesiliyor. Ben belli olgunluğa ulaşmamış hayvanları yemiyorum.

Ben helal olan yetişkin hayvanları hiç ayırt etmem. Güncel olarak çok fazla et yememe sebebim sadece etiktir.

Ne bileyim, eskiden kasaptan tavuk eti falan alırdım. tavukların kanatlarında vs darbe izleri olurdu ki bu hayvanların az çok şiddet gördüğünü gösteriyor.

o günlerden sonra eskisine göre çok daha hassasım. kendimi suçlu gibi hissediyorum, özellikle tezgahlarda morluklarla dolu tavuk etleri görünce.

Zulüme ortak olmak benim dinimde yok, bu yüzden kanatlı hayvan konusuna oldukça özen gösteriyorum.

Tam olarak öyle olmuyor aslında.
İneğin süt verebilmesi için yavrulaması gerekiyor.Bunun için de zırt pırt yapay döllenme yapılıyor. Ayrıca daha fazla süt versin diye dayıyorlar hormonu. Böyle olunca 20 30 sene yaşayabilecek hayvancağızın ömrü düşüyor, yarısına
Sonra da ürettiği süt miktarı belli bir yıpranıklıktan sonra düşüyor ve maliyeti kurtarmıyor diye doğru kesimhaneye. Ömrü düşüyor, 3 te birine. Daha fazla süt elde etmek için yavrusunu yanından erken alıyorlar, buzağının ağzına annesini ememesin diye aparat bile takıyorlar.

Çoğunun yaşam koşulları çok kötü, daracık yerde, bokun içinde. Hayvan doğru düzgün yatamıyor bile

--------------------
Ben bir vegan değilim. Ama veganların bu kadar hassas ince düşünebildiğini bildiğim için onlara saygı duyuyorum.

Vegan düşünce yapısını ben de anlıyor ve saygı duyuyorum. Sadece geliştirdiğim fikirler doğrultusunda bir beyin fırtınası yapmak amacındayım. Yaşam koşullarının kötü olması konusuna katılıyorum abi ama insan ister istemez bizim yaşam koşullarımız ne kadar iyi ki zaten diye de düşünmeden edemiyor. En azından milka inekleri, gezen tavuklar falan gününü gün ediyor da bi nebze olsun içimiz ferahlıyor :)

• Hahaha
Tepkiler: mcanerg
Geri