Scudo Sports

Vegan beslenme

@can_celik Peki hocam sizsiniz.
Bebek de vegan ailesi yüzünden ölmedi.
Veganlık mükemmel kimsenin verebilecek cevabı yok yüksek veganlık güruhuna.
Hem vegan iseniz insanlara senli benli hitap da edebilirsiniz. Saçmalayabilir ve pişkin pişkin '' Cevabın yok işte'' diyebilirsiniz.

Scudo
(link)

Mercimek lobisi failed.

Bazılarında brokoliye sürülecek akıl yok. Bunların bir de evcil hayvanını vegan yapmaya çalışan versiyonları da var. Sanırım sürekli sebze yemekten bir süre sonra kayışta çatlaklar oluşuyor.

(link)

1656942156970.png

herhalde sütün zararları ile ilgili en bilimsel dayanak bu. gülmemek için kendimi zor tutuyorum
bir bardak sütte ne vardır?
"hiçbir şeyde bulamayacağınız kadar zulüm"
çok bilimsel bir veri çok
bu arada buzağı için de hiç üzülmeyin. güzel bir iskender yapılırsa illa o sütten yapılan yoğurt ile buluşur belki. kahretsin canım da çekti ama neyse :D
diğer videoyu henüz izlemedim ama bu videodaki ile aynı motivasyonda yapılan hiçbir videoyu ciddiye almam.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@noyanyan
Bebek de vegan ailesi yüzünden ölmedi.
O zaman neden diğer vegan ailelerin çocukları gayet sağlıklı, gelişimleri yerinde büyüyorlar? Haberde açlık ve susuzluktan bahsediyor, tabi sen bu kısmı görmezden geliyorsun. İşlenen suçlarla ilgili yerel haber sitesinde çocuğun otopsisi sonucunda savcı çocuğun son 1 haftasında hiç bir şey yemediğini söylemiş. Tabi kadın bunu inkar etmiş. Aşağıya linki bırakıyorum.

Veganlık mükemmel kimsenin verebilecek cevabı yok yüksek veganlık güruhuna.
Verebileceğin cevap varsa ver, seni tutan yok...

Hem vegan iseniz insanlara senli benli hitap da edebilirsiniz. Saçmalayabilir ve pişkin pişkin '' Cevabın yok işte'' diyebilirsiniz.
Sizli-senli konuşmaya o kadar bi anlam biçmiyorum. Sen demek samimi olmak veya saygısızlık demek değil benim için. Sizli konuşmak da saygı duymak anlamına gelmiyor. Çok takıksan içeriği değiştirmeden sizli olarak kabul et yukarıdaki ve bu dediklerimi. Saçmaladığım kısmı da açıklarsan sevinirim.

@Darth Sidious Çocuğu yetersiz besle ölümüne sebep ol, ama anne-baba vegan olunca "Veganlar çocuğunu öldürdü!". Kedinin-köpeğin doğasına aykırı olarak bitkiyle beslemeye çalışanlar olsun, "bu veganlar hep böyle!". Ne güzel işmiş. 1 tane yanlış örnek buldun mu tamam, diğerlerini de bu şekilde karalarsın.

@benkrennic Böyle olmadı ama. Diğer videoyu niye izlemedin? O süt endüstrisinin barındırdığı zulümlerden değil de süt içeriğinin insana zararlarından bahsediyor. Gerçi "vegan lobisi sallamaları" olarak yorumlaman olası. Buzağıdan iskender yapmaktan bahsedince veganizmin yanlışlığını göstermiş olmuyorsun, sadece ucuzluğa kaçmış oluyorsun.

Veganlık tamamen kişinin kendisini bağlayan bir tercih iken (çocuğu vegan büyütmenin bir zorlama olduğunu, etik olmadığını söylemiştim), veganlığa karşı olan hazımsızlık dikkat çekici. Doğru yoldayız demek ki :harika:

(link)
(link)

Buzağıdan iskender yapmaktan bahsedince veganizmin yanlışlığını göstermiş olmuyorsun, sadece ucuzluğa kaçmış oluyorsun.
gerçek ucuzluk "bir bardak sütte çok fazla zulüm var" demek bence. et fiyatları zaten malum. insanlar ete hasret. bir tarafta insanların çektiği açlık, gıdasızlıktan ölen zavallı çocuklar, karnını nişasta ile "doldurmak" zorunda kalan halk kitleleri bir tarafta da "peynir yerine badem yiyin yulaf yiyin aynısı" diyen insanlar.

bahsettiğiniz diğer videoda da gelmişler yine 15 dakika boyunca ilk izlediğim videodakine benzer tonda konuştular. çözümleri de şaşırtmadı. "yulaf"
yulaf sağlıklı ama peynir-yoğurt-et sağlıksız. bilimsel dayanakları ne? bir makale var mı örnek verdikleri? yok!!
çok merak ediyorum mesela yulaf-peynir değerlendirmesi yapan ve yulafı daha sağlıklı bulan kaç kurum var?

kimse hayvanların eziyet görmesini istemez. kimse bir ineğin acı içinde kapalı bir alanda ömrünü geçirmesini istemez. şartlarının iyileştirilmesini hepimiz isteriz ama işi tek insanlar aç kalsın ama et yenmesin peynir yenmesin e bağlamak çok sağlıksız bana göre. siz yemeyin saygı duyar herkes ama bunun propagandasını "et yiyen herkes cahil, barbar ve tecavüz destekcisidir" şeklinde yapmanız etik değil

• Beğen
@Darth Sidious Çocuğu yetersiz besle ölümüne sebep ol, ama anne-baba vegan olunca "Veganlar çocuğunu öldürdü!". Kedinin-köpeğin doğasına aykırı olarak bitkiyle beslemeye çalışanlar olsun, "bu veganlar hep böyle!". Ne güzel işmiş. 1 tane yanlış örnek buldun mu tamam, diğerlerini de bu şekilde karalarsın.

Vegan kadının bebeğini yetersiz beslediğini kabul ediyorsun yani? Yanlış örneğin bir tane olduğuna eminiz yani. Evet bu veganlar hep böyle, hepsi popüler kültürün döngüsüne kapılmış gidiyor. Özentilik veya farklı olmaktan başka bir şey değil veganlık. Kendinize vegan dediğiniz zaman önemli biriymiş gibi hissediyorsunuz. Benim gözümde veganların, düz dünyacı ve aşı karşıtı tiplerden bir farkı yok. Hepsi aynı çuvalın içinde bulunan bir grup özenti.

Evrim teorisi gibi bir şey artık bitkisel beslenmenin kronik rahatsızlıklara yakalanma riskini azalttığı ve her türlü spor vs için yeterli olduğu. Tartışmanın manası yok gidin pubmed.org'tan falan çalışma okuyun biraz ama çalışmayı finanse eden et, süt, yumurta endüstrileri olmasın😄

Şunu bi anlamak lazım: vegan değilsin ve çocuğun var, sen bu çocuğu yeteri kadar beslemedin ve çocuk öldü. Aynısı vegan olduğunda da geçerli sadece gidip mango ve muz verirsen çocuk ölür.

Sıkıntı YETERİ KADAR beslememek.
Dünya'da milyonlarca vegan, vejetaryen yaşayan var bu insanlar nasıl yaşıyor?
Milyarlarca dolarlık vitamin-mineral, takviye sektörü veganlar için değil.

@benkrennic Damak tadın ağır basıyor, peynirsiz yoğurtsuz sütsüz yaşayamam diyorsun, ve yaslandığın hiç bir bilimsel veri olmadan "utanır insan" gibi iddialı ifadelere başvuruyorsun. İzlediğin video muhtemelen Murat Kınıkoğlu'nundur. O videolarında senin gibi sırf kendi aldığı hazlara dayanarak "iyidir/kötüdür" olarak yorumlamıyor. Tarafsız bilimsel çalışmaları baz alıyor. Ayrıca, bu konuda süt üreticilerinin dezenformasyonları giderek büyüyor. İnsanlar vegan olmasa bile sütün gerçek yüzünü anlatan çatlak sesleri duymaya başladılar çünkü.

Peynire bir şey diyemem fakat süt hakkında zararlıdır diyebilmek için yeterince araştırma ve veri yok. Günlük 1-1.5 litre süt tüketiminin(aşırı tüketim) kanser riskini artırabileceğine dair çalışmalar var. Bunun dışında günlük 125ml ile 250ml sütun yararı var. Süt tüm yararlarını bir kenara bıraksak bile günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamak için güzel bir alternatif. Bunun dışında soya sütü dışında diğer bitkisel sütler hayvansal sütler ile karşılaştırılabilecek düzeyde değil. Aşağıya genel olarak tarafsız olduğunu düşündüğüm yazılar ve bir video bırakıyorum.

Yazılar:
(link)

(link)

Video:

• Beğen
Tepkiler: benkrennic
Peynire bir şey diyemem fakat süt hakkında zararlıdır diyebilmek için yeterince araştırma ve veri yok. Günlük 1-1.5 litre süt tüketiminin(aşırı tüketim) kanser riskini artırabileceğine dair çalışmalar var. Bunun dışında günlük 125ml ile 250ml sütun yararı var. Süt tüm yararlarını bir kenara bıraksak bile günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamak için güzel bir alternatif. Bunun dışında soya sütü dışında diğer bitkisel sütler hayvansal sütler ile karşılaştırılabilecek düzeyde değil. Aşağıya genel olarak tarafsız olduğunu düşündüğüm yazılar ve bir video bırakıyorum.

Yazılar:
(link)

Video:

Kurzgesagt – In a Nutshell harika bir kanal. özellikle dinazorlar ile ilgili videolarını izlediğimde tüylerim diken diken olmuştu

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Kurzgesagt – In a Nutshell harika bir kanal. özellikle dinazorlar ile ilgili videolarını izlediğimde tüylerim diken diken olmuştu
Katılıyorum 👍 Ben uzay hakkındaki videoları daha fazla seviyorum. Hatta bazı videolarından yararlanarak fizik projemi hazırlamıştım.

@can_celik Kimse seninle senli benli olmak zorunda değil. Haddini bil önce sonra veganizm misyonunu yürüt. Güdülen şey kesinlikle tek başına sağlık değil. Boş boş kafa ütülemeyin.
Bir de bırak da insanlar vegan yemek tarifi paylaşsınlar burada. Senin seviyesiz üslubuna ve cevap vermek zorunda kalan benim daha az itici üslubuma maruz kalmak zorunda değiller. :koptum:

Bir kaç farklı sosyal çevreden vegan tanıdığım olmuştu. Bence 2 gruba ayrılıyorlar.

Maalesef birincisi; görünüş itibariyle genelde fazla besili olup her ortamda her muhabbette araya vegan olmasıyla alakalı bir anektod sokuşturmaya çalışıp et yiyenleri "ceset" yiyenler olarak nitelendirenler. Aynı zamanda da sürekli kendi yediklerini "bak bu satır köftenin aynısı", "bak bu bildiğin dana antrikot", "bak bunun tadı aynı tam yağlı bol tuzlu ezine peyniri" gibi pazarlamaya çalışıp aslında damaklarında kalan tadı sürekli birşeylerde aradıklarını düşündürüyorlar insana, ne acıdır ki bir kaç sene içinde istisnasız hepsinin instagram minstagram gibi mecralarda 1,5 yoğurtlu iskenderi gömerken paylaşımlarını gördüm.

İkincisiyse yediklerini içtiklerini gördüğünüzde "ulan ne güzel sağlıklı besleniyor" diye iç geçirdiğiniz, dışarıda yemek yemeyi teklif ettiğinizde "ben herşeye uyarım" diyip et restoranında "ben salata alayım" diyerek bir kenarda paşa paşa salatasını yiyenler. Neden böyle bişey yaptığını sorup öğrenmeye çalıştığınızda da genelde öyle bir şekilde kendilerini ifade ediyorlar ki yediğiniz içtiğiniz şeylerden, insanlığınızdan utanıyorsunuz. Fizikleri düzgün, sağlıklı ve spor seven insanlar olduklarını da söylemeden geçemeyeceğim.

Fazla genellemeli bir içerik oldu farkındayım ve sadece kendi çevremdeki insanlara bakarak edindiğim izlenimlerden yola çıktığımın tekrar altını çizmek istiyorum. Veganlığa saygı duyuyorum, ben kesinlikle vegan olamam orası ayrı. Ek olarak da veganlığın sadece bir beslenme rejimi farklılığı değil; dünya görüşü, inanç, yaşam tarzı çeşitliliği olduğunu düşünüyorum. Vegan olun, etçil olun, gözünüzü seveyim yobaz olmayın.

@noyanyan
- "Haddini bil"... Uuuu. Sakin ol küçük Polat Alemdar. Yanına 2 tane saz arkadaşı gelince bi özgüven geldi galiba :huhuu:
- "Veganizm misyonunu yürütmek"? Normalde elimi bile sürmüyorum bu başlığa. Forum dışında bir aktivistlik yaptığım falan da olmadı şimdiye kadar. Ama senin gibi, vegan olmamasına rağmen buraya salça olan, içi boş şekilde sataşanlar oluyor, o zaman yazıyorum sadece. Cevap veremeyip "bana senli konuşma"dan öte gidememek kötü tabi.
- Başlığın ilk mesajına bakılırsa, bu başlık sadece yemek tarifi için bir başlık değil. Daha forumun çalışma mantığını anlamamışsın. Et yemek algıyı yükseltiyor demiştin ama pek öyle gözükmüyor sana bakılırsa :agla:

@benkrennic
- Ülkenin ekonomik durumunun konuyla alakası nedir? Enflasyon hızından yüksek hızla artan et fiyatları için de veganlara değil hükümete yakarmalısın.
- "Badem yiyin yulaf yiyin aynısı" değil. Daha iyisi. Çünkü bunlar peynir gibi zararlı bileşenler içermiyorlar.
- Takmışsın bi yulaf... Yazdığını okuyan veganların sabah akşam at gibi yulaf yediğini düşünür. "Is oat healthy" diye aratabilirsin. Türkçe yazı da bolca var.
- Rakamlarla konuşan videoyu aşağıya koyuyorum.
- Hayvanlar acı çekmesin... Buna "na-vegan (yani vegan olmayan) polyannacılığı" diye bir isim verilse güzel olur. Metaya dönüştürülen, üretilen satılan her şey ucunda kirli bir endüstri yaratır. Şirketler arası rekabet ve kar maksimizasyonu var işin içinde. Çin'de kullandığın telefonu yapan fabrikada çalışan işçinin karın tokluğuna çalıştırılması ile, dişi tavukların bir an önce kesilecek ağırlığa gelmeleri için kısa ömürleri boyunca hareket etmelerini engelleyecek kadar küçük kafeslerde tutulmaları aynı sebeptendir mesela. Buna "vahşi kapitalizm" denmesinin sebebi de bu. Karı yükseltmek için bütün ahlaki durumları hiçe saymak.
- "insanlar aç kalsın ama et yenmesin peynir yenmesin e bağlamak çok sağlıksız bana göre. ":
İnsanlar aç kalsın falan diyen yok. En sonda "bana göre" demişsin. Bilim ne diyorsa odur, bunun bana sana göresi olmaz.
- "siz yemeyin saygı duyar herkes ama bunun propagandasını "et yiyen herkes cahil, barbar ve tecavüz destekcisidir" şeklinde yapmanız etik değil ":
Et yiyene direkt "cahil, barbar" diyemem, "damak zevki uğruna, bitki gibi ilkel yaşam formları varken, bir insan gibi canına kıymet veren, anne olan, bir annenin yavrusu olan, özgürlük ihtiyacı olan, tehlike sezgisi olan, ölüm korkusu olan, tek farkımızın "zekasal gelişmişlik" olduğu hayvanların canını almayı meşru görebilen" derim. Can almak da bir tecavüzdür en nihayetinde. Tecavüz sadece cinsii olarak olmaz.

@Darth Sidious
- "Vegan kadının bebeğini yetersiz beslediğini kabul ediyorsun yani?":
Yukarıda şöyle yazmışım : "Çocuğu yetersiz besle ölümüne sebep ol, ama anne-baba vegan olunca "Veganlar çocuğunu öldürdü!" ". Bundan vakanın, düz şekilde "yetersiz besleme" olduğunu, anne-babanın veganlığıyla alakasının olmadığını söylediğimi anlamalıydın. Olayla ilgili yerli ve yabancı sitelerde, "Doktorlar, Ezra Eylül 2019'da öldüğünde, çocuğun bir haftadır beslenmediğini tespit etmişti. " yazmasına rağmen olayı anne-babanın veganlığına yorma gayretiniz göz yaşartıyor.
- "Özentilik veya farklı olmaktan başka bir şey değil veganlık. Kendinize vegan dediğiniz zaman önemli biriymiş gibi hissediyorsunuz." :
Başkasını bilemem, ben çocukluğumdan beri "kediyi köpeği severken, danaları tavukları yiyoruz" dedim hep. Sonra bi gün gördüm ki bu fikrin bir adı bile varmış, "veganlık". Sonunda bi gün buna daha fazla ortak olmayacağıma karar verdim. Veganlığın verdiği "farklılık" ile ne sağlayabilirim kendime? Ne avantajım olacak bundan? Veganlık ortaklığında oluşumlara topluluklara katılmışlığım bu şekilde bir sosyalleşme falan da olmadı. Vegan kız arkadaş mı bulacağım? Böyle kişiler var diye komple bütün fikir akımını karalamakta çok kararlısın. Merak ediyorum bir ideolojinin, gerçekten bir ideoloji mi yoksa özentilik akımı mı olduğunu hangi kriterlere göre belirliyosun?

@Umur Bora 2. grubun "Fizikleri düzgün, sağlıklı ve spor seven insanlar" olduğu o kadar kesin değil :) Sağlığımı önemseyen biri değilim pek, veganlığı da daha sağlıklı olayım kafasıyla seçmedim. Her gece kola cips götüren biriyim. Benim gibi sağlığına düşkün olmayan çokça vegan da gördüm. Çıkış noktası, "daha sağlıklı/fit olayım" değil çünkü. Özetle, bir "üst tür" olarak konumlanıp diğer hayvan türlerine tahakküm hakkımızın olmadığını düşünmek.

Buna "vahşi kapitalizm" denmesinin sebebi de bu. Karı yükseltmek için bütün ahlaki durumları hiçe saymak.
Veganlığın en büyük varlık sebebi kapitalizm. yoksa bu at yemlerini kime satacaklar. iyi ki sizin gibiler var. kapitalizm sizi seviyor.

Daha iyisi. Çünkü bunlar peynir gibi zararlı bileşenler içermiyorlar.
peynir zararlı diyorsunuz buna siz de inanmıyorsunuz eminim. tek motivasyon kaynağınız buzağılara acımanız kabul edin. gerisi işi kılıfına uydurma.
Eminim sizin gibiler yumurta yiyenleri de zavallı anne tavukları doğmamış çocuklarından ayıran caniler olarak görüyorduhjkfhjkfhjf ah neyse gülmemeliyim.

gönderdiğiniz videoyu izledim. o kadar eğilip bükülmüş o kadar taraflı çalışmalar oldukları belli ki! vegan şövalyelerden başka kimse süt zararlıdır dememiş nedense. üstelik sütün xx faydası vardır ama.... diyip cımbızla cümle çekmek de garip. o çekilen cümlelerde çoklukla saçma yerlere bağlanıyor. hatta bir yerde ağzından kaçırdı konuşan vagan şövalye;
"sütün xxx zararları da sütten değil üretim esnasında hayvanın maruz kaldığı kimyasallardan geliyor"
ama bunu alıp tüm süt ve süt ürünlerine etiket gibi yapıştırdı videoda. benzer bir etiketi ben de "ıspanak üretilirken kullanılan xx kimyasal kalp rahatsızlıklarına sebep olur. o halde ıspanak zararlıdır" diye sunabilirim size.

üstelik kanalın diğer videolarına baktığımda şok oldum.
1657019564273.png

"vegan anne ve çocuklar"
iradesi olmayan bir canlıya zorla vegan beslenme uygulamak. düşünmek istemiyorum bunun gerçekliğini.

En sonda "bana göre" demişsin
o bana göre beslenmenin sağlıksızlığı değil, bu argümanları savunanların düşüncelerinin "sağlıksızlığı".

Rakamlarla konuşan videoyu aşağıya koyuyorum.
ben videoda vegan şövalyeliğinden başka bir şey göremedim! size yukarıda da paylaşılan
videoyu izlemenizi öneriyorum.

bu arada
"doğru sadece benim dediğimdir siz ne anlarsınız ben biliyorum gerçekleri" kafası 20. yy'ın en büyük zorbası stalin'i hatırlattı bana.

• Beğen
Tepkiler: Kangaroo
@benkrennic
Veganlığın en büyük varlık sebebi kapitalizm. yoksa bu at yemlerini kime satacaklar. iyi ki sizin gibiler var. kapitalizm sizi seviyor.
İlk başta kırmızı et, tavuk, peynir endüstrisinin ticari hacmini bi araştır, sonra yulaf veya diğer tahılların üretiminin ticari hacmini araştır. Ondan sonra gel burada "kapitalizm" i ağzına al. "At yemi" derken? Atın yediği şeyi yemek ağırına mı gider? Aşağılık bir durum mu bu? O zaman "bu yemeğin üstüne soğuk bi karpuz güzel gider" dememen lazım bundan sonra. Onu da atlar, eşekler, koyunlar yiyo çünkü :koptum:

peynir zararlı diyorsunuz buna siz de inanmıyorsunuz eminim. tek motivasyon kaynağınız buzağılara acımanız kabul edin. gerisi işi kılıfına uydurma.
"İnanmak" başkadır, "bilmek" başkadır. Ben peynirin zararlı içeriği olduğuna inanmıyorum, zararlı içeriği olduğunu biliyorum. Vicdani sebeplerle değil de, daha sağlıklı bir beslenme için hayvansallardan uzak beslenen yığınla insan var. Bunlar "vegan lobisinin kandırdığı" insanlar oluyor o zaman size göre. Bu da çok mantıklı :harika:

Eminim sizin gibiler yumurta yiyenleri de zavallı anne tavukları doğmamış çocuklarından ayıran caniler olarak görüyorduhjkfhjkfhjf ah neyse gülmemeliyim.
Yumurtanın dişi tavuğun "regli" olduğunu, satılan ticari yumurtaların "regl yumurta" olduğunu, "üreme yumurtası" olmadığını bilmeyecek kadar cahil değiliz. Burda da patladın... "aksdjkajskdjkajksdj" ucuzluğu elinde patladı :agla:

hatta bir yerde ağzından kaçırdı konuşan vagan şövalye;
"sütün xxx zararları da sütten değil üretim esnasında hayvanın maruz kaldığı kimyasallardan geliyor"
ama bunu alıp tüm süt ve süt ürünlerine etiket gibi yapıştırdı videoda. benzer bir etiketi ben de "ıspanak üretilirken kullanılan xx kimyasal kalp rahatsızlıklarına sebep olur. o halde ıspanak zararlıdır" diye sunabilirim size.

Biz sizin gibi eğip bükmüyoruz ki. Neyse onu demiş adam. O kimyasallar hayvanın maruz kalması "mecburi" kimyasallar. "Oooh şundan da verelim de sütüne de geçsin" mantığıyla verilmiyorlar. Ispanak yetiştirmede o kimyasal gerekliyse, "ıspanak zararlıdır" denilebilir. Çünkü o kimyasalsız üretilmiyor.

"vegan anne ve çocuklar" - iradesi olmayan bir canlıya zorla vegan beslenme uygulamak. düşünmek istemiyorum bunun gerçekliğini.
Homosapiens'in doğasında et yeme güdüsü olduğunu düşündüğümü söylemiştim. Daha halen neyi yazıyosun? İstiyosan bu "vegan şövalye" kişiye yazabilirsin video altına.

ben videoda vegan şövalyeliğinden başka bir şey göremedim! size yukarıda da paylaşılan videoyu izlemenizi öneriyorum
"Bilimsel çalışma", "makale" gibi kelimeler kullanan sen, sütün zararlarından bahsetmeyen, bir çalışmaya atıfta bulunmayan, oldu bittiye getiren bu videoyu çok sevmişsin bakıyorum?

bu arada "doğru sadece benim dediğimdir siz ne anlarsınız ben biliyorum gerçekleri" kafası 20. yy'ın en büyük zorbası stalin'i hatırlattı bana.
Bi-polar kişilik bozukluğu falan yoksa, bi kişi bir "siyah", bir "beyaz" demez. Doğru bildiği neyse onu söyler. Ya siyah der, ya beyaz. Yukarıdaki cümleyi ben de kurabilirim senin için. Aramızda bir fark yok yani. Stalin'e, karşıt görüşteki kitleyi cezalandırmak, hatta ölümle cezalandırmaktan dolayı diktatör deniyordu. Veganların yaptığı en fazla Burger King önünde toplanıp slogan atmak gördüğüm kadarıyla. Elinizden Double Whopper'ınızı alan falan görmedim ben şimdiye kadar.

İlk başta kırmızı et, tavuk, peynir endüstrisinin ticari hacmini bi araştır, sonra yulaf veya diğer tahılların üretiminin ticari hacmini araştır. Ondan sonra gel burada "kapitalizm" i ağzına al
insanların neyi konuşup neyi konuşmayacağına da siz karar veriyorsunuz anlaşılan. vegan faşizmi lafını hep duyardım ama ilk kez bu kadar yakından görüyorum. stalinvari düşünceleriniz ve cümlelerinizle, kapitalizmin soya soslu yaşamınızda, yulaflı ve tabii reglsiz günler dilerim. kusura bakmayın size ve garip düşüncelerinize daha fazla vakit ayırmaya lüzum görmüyorum

biraz et yeseniz ne demek istediğimi anlardınız.
sağlıkla kalın tabii ne kadar mümkün olursa.

• Beğen
ben vegan değilim ama vegan olup gayet sağlıklı bir şekilde yaşayan birçok tanıdığım var, kolestrolleri, kiloları, kan değerleri son derece normal insanlar.

olay özünde bir tercih meselesi, çok ilginç tip gördüm ki hayvan hakları aktivisti ama eylemden sonra gidip lahmacun yiyiyor. daha ne yaptığının farkında bile değil.

bu bir tercih meselesidir, kimse daha sağlıklılıdır diye vegan olmuyor, hayvanların kötü şartlarda beslenip öldürülmesinden, etinden, sütünden faydalanılmasından rahatsızlık duyduğu için bunu tercih ediyor. evde iki kedisi ve bir köpeği olan ben için bu son derece saygı duyulması gereken bir tercih.

fakat bizim insanımız gökten koyun indiğine, hz.süleyman’ın uçarak diyar diyar gezdiğine inanıp buna saygı duyulmasını beklerken aynı saygıyı son derece tutarlı bir tercih yapmış insana karşı gösterme nezaketinde bulunamıyor.

@benkrennic Aldığın sakız bile bir sermayedarın kurduğu tesisin ürünü. Kapitalizm her yerde yani. Et-süt endüstrisi ile yanında nokta kadar kalan yulaf endüstrisini karşılaştırıp, üstüne "kapitalizm'e hizmet ediyorsunuz" dersen, komik duruma düşersin. "Vakit ayırmaya lüzum görmüyorum" değil, ayıramazsın zaten. Veya cevap vericem derken saçmalarsın. Market yumurtaları annelerinden ayrılmasa içinden civciv çıkacağını düşünen birisin sen.

Kapitalizmden uzak bir insan olarak, bir alüminyum yatağı bulup, sonra metalurjik tesis kurup onu saflaştırıp, sonra yine kendi yaptığın alet edevatla onlardan profil çekip birbirine kaynaklayıp bir bisiklet üretmiş olmalısın. Nasıl bir bisiklet fotosunu atsana bi?
"Market yumurtaları annelerinden ayrılmasa içinden civciv çıkacağını düşünen birisin sen."
ama neden saf numarası yapıyorsun bu kadar balım? civciv cikacağını ben değil sen düşünüyorsun ahh kıyamam yok ki fosfor. bir bardak sütte çok fazla zulüm var diyen kafa sizin kafa

burda herkesin hemfikir olduğu şey senin saçmaladığın. senin herkese saldırdığın. hababam sınıfında bi öğretmen vardı yazık o geldi aklıma.
1657027005807.png

resim1.a: süt içen masum bir çocuk gören vegan

1657027005807.png

medeniyeti kuran şey tarım ve hayvancılık. sen ise bunlara düşmansın. kapitalizme düşman olan sensin. süt ürünlerini vahşi kapitalizm yüzünden eleştirdin hatırlasana. ama güya vahşi kapitalizme cephe alırken yine onun kucağına düştün lakin farkında değilsin.

ve ne alüminyum yatağı ben direkt uzay madenciliği ile hallediyorum o işleri. lütfen küçük düşünme bu kadar ;))

• Beğen
Tepkiler: Kangaroo
@benkrennic
ama neden saf numarası yapıyorsun bu kadar balım? civciv cikacağını ben değil sen düşünüyorsun ahh kıyamam yok ki fosfor. bir bardak sütte çok fazla zulüm var diyen kafa sizin kafa
Demin "ve tabii reglsiz günler dilerim" diyen sen değil misin? Market yumurtalarının "regl yumurta" olduğunu bilmiyordun ki böyle kendince bir dalga geçmeye gittin. Şimdi de çevir kazı yanmasın...

burda herkesin hemfikir olduğu şey senin saçmaladığın. senin herkese saldırdığın. hababam sınıfında bi öğretmen vardı yazık o geldi aklıma.
"Herkes"? Vegan olmayanlar veganlıkla ilgili bir başlığa gelip kendilerince veganlığa sataşıyorlar, ama "saldıran" onlar değil de ben oluyorum öyle mi? Bu da iyiymiş. "Yazık" kelimesini acınası durumda olan kişilere kullanırım. Vegan başlığına gelip sataşan na-veganları değil de, cevap yazanı "saldıran" olarak görmeyi daha acınası görüyorum muhakeme yönünden.

medeniyeti kuran şey tarım ve hayvancılık. sen ise bunlara düşmansın. kapitalizme düşman olan sensin. süt ürünlerini vahşi kapitalizm yüzünden eleştirdin hatırlasana. ama güya vahşi kapitalizme cephe alırken yine onun kucağına düştün lakin farkında değilsin.
Haydaaa, hem vakit ayırmıycam diyosun hem yeni konular açıyosun. Olsun fikir telakkisi iyidir iyi :koptum: İnsanoğlunun hayvanları bir alanı çitle çevirerek zaptetmesi ve eti pişirerek yemeye başlaması bitki yapraklarından alınamayacak kalori miktarını almasını sağladı ve evrimsel gelişmede hızlandırıcı etkisi oldu bunu inkar etmem. Ama artık bu çağda hayvansal tüketmeye ihtiyacımız yok. Benim zaten dediğim şeyi, bana söyleyip sanki bana saplamış gibi tavırlar takınmanı ne olarak yorumlamalıyım acaba? Şu anki ekonomik düzende, içtiğin su gibi en hayati ihtiyacın bile bir kapitalizm yani sermayecilik ürünü. Ben bunu zaten söylüyorum?

Not: Bundan önceki mesajım "Forum kurallarını ihlal" diye silindi.

Geri