Scudo Sports

V tipi Fren Almayı Düşünüyorum

pcgamer

Üye
Tepki
3
Merhaba,

Amörtisörlü bir maşaya geçtiğim için V tipi fren almayı düşünüyorum.Kendi bulduğum bir fren var yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum sizce 28 TL ye değermi.

(link)

Scudo
Değer tabi, zaten fiyatı daha aşağı olan iyi bir v-fren modeli yok sanırım. Bence tam size göre, çünkü daha önceki mesajlarınızı görmüştüm, aradığınız budur...

@dgt97

Öncelikle teşekkür ederim abi.Aldım ürünü montajı yaptık.Gerçekten çok sağlam duruyor fakat frenlerden bir taraf takılı kalıyor yani tekerden uzaklaşmıyor.Nasıl düzeltebilirim acaba?

@pcgamer

Alyanla o frenleri ayarlamadılar mı?
Bir de 20 TL daha para koy,Baradine pabuç alıcam de.Sonra da arkana bakmadan 3-4 sene kullan.

• Beğen
Tepkiler: pcgamer
fren ayaklarının yanlarında vida var.Hangi ayak janta yakınsa o ayağın yanındaki vidayı sık.

• Beğen
@Önder Tarım

Öncelikle Merhaba,

Kendim taktım gayette güzel telleri bağlamadan önce çok sert bir yay sistemi var zaten fakat teli taktıktan sonra takılı kalıyor :S

@yunus koç

Merhaba,

Evet sıktım abi ama olmuyo.Bir taraf hareket ediyor diğer taraf sabit :( İzmir Y.yurt ta bisikletçi yok malesef :(

O zaman boş olduğunda Çankaya'ya doğru sallan,dönüşte bisikletle de çıkarsan yokuş antremanı gibi olur tabiki baştan kendini çok zorlaman iyi olmaz.

@Önder Tarım

Mecburen öyle yapıcağız sanırım.Ön freni sıkınca maşanın direksiyona bağlı olduğu yerden oynama yapıyor.Tam takılmamış galiba yada boşluk var.Aldığım yere götüreyim en iyisi.Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
İyi bir montaj ve ayar sorununuzu çözecektir, usta bir ele teslim etmekde yara var...

• Beğen
@Hakan Yazman

Tamam abi sözü dinliycem ilk işim bisikleti çankayaya götürmek olucak :) Çok teşekkür ederim.

Bisikletçiyi izleyerek sorunu nasıl çözdüğünü öğrenmeni tavsiye ederim.bi dahakine kendin halledebilesin diye.

• Beğen
@yunus koç

Ya zaten fren ayarlama montaj konusunda daha önce hiç sıkıntı çekmedim.Hatta özellikle bana ayarlatan arkadaşlarım bile var.Soft ve sanki rotardör varmış gibi fren yapmayı çok seven biriyim o yüzden sert fren ayarlamam.İlk defa böyle bir şey başıma geliyor.Boştayken kolları zorla janta deydırıyorum elimle.Ama teli bağlayınca hem sadece sağ tarafı çekiyor hemde diğer taraf kendini ileri çekmiyor :S

Fren bacaklarının yanında ayar vidaları vardır, hareket eden tarafın vidasını gevşetip, hareket etmeyeni sıkarsan düzelir. Ama pabuçların konumu düzgün ayarlanmamışsa lastiğe sürtme yapıyor da olabilir. Oraya takılıyordur belki. Kurcalarsan çözersin, çok ciddi bir problem değil.
Bu arada fren kablosu çok uzunsa, belli bir yerde kıvrılıp kalmışsa, fren bacaklarının hareket etmesini önlüyor olabilir. Ona da dikkat et bence...

@dgt97

Öncelikle Teşekkür ederim abi.Yarın o vidaları daha hassas ayarlıyarak tekrar şansımı deniycem.Bilgilerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim.

Rica ederim, ama 2 şeyi daha belirtmeliyim:
1, Fren kablosu uzunsa problem yaratabilir demişim, dış kabloyu kastediyorum tabii ki,
2, Jantınız yamulmuşsa sağa sola sürtme yaratabilir. Veya jantın yamuk olan kısmından dolayı hareketsizlik oluşmuş olabilir. Yukarı aşağı şekilde deformasyon olmuşsa jantta, fren pabucu belli yerlerde lastiğe temas ediyor olabilir.

Jant akordunun çok az bozulmuş olması bile v-fren kullanımında sorunlar yaratabiliyor maalesef...

@dgt97

Yok abi onu kontrol ettik biz ters çevirip bisikleti gayet güzel jant ayarı.Ama şöyle bir şey var arkadaki dişli sanırım adı aynakol onun olduğu taraf diğer tarafa göre janttan daha uzak.2 parmak fark var nerdeyse.Acaba o yüzdenmi yapıyor.Sol taraf daha yakın sağ taraf daha uzak? Yapabilimi bu yüzden? Çaresi varmıdır? Teşekkür ederim.

Dediğini tam anladığımı söyleyemem, ama anladığım kadarıyla tekerlek takılırken tam ortalanmamış. Bağlantı yerlerinden tekerleği söküp, ortalayarak kadroya tekrar takman gerek. Sonra fren ayarını yaparsın, düzelir. Bu arada fren pabuçlarını tekrar ayarlayıp, ince ayarı da o yandaki vidalardan yapıp işini bitirirsin.

@dgt97

Dediğini yaptım abi.Vidaları dengeli ayarladım düzeldi.Arka tekerde az biraz yamukluk varmış onu farkettim.Onuda düzelttiricem.Ama tekeri ortalama gibi bi şansım yokmuş sanırım.

Geri