Scudo Sports

V Frenlere Ani sıkı fren yapıldığında Kazıklamayı engelleyen aparat var mı?

semih59

Forum Bağımlısı
Tepki
1.407
İsim
Semih Saygın
Bisiklet
Scott
Hepimizin bildiği gibi v frenli Bisiklet kullanır iken mtb veya yol bisikleti dengeli bir şekilde ön ve arka frenleri sıkarak duruyoruz.Fakat önümüze ani çıkan bir araç veya elimizde sürüş anında fotoğraf makinası var iken ani durmak istediğimizde yanlış fren yaparak tehlike arz edecek şekilde durmaya çalışıyoruz.Veya ön freni fazla sıkıp yahut arka freni sıkıp düşüyoruz veya kayıyoruz.Duyduğum kadarı ile fren teline takılan aparat varmış fren papuçlarını kumanda edilen tele takılıyormuş. Ani sıkıldığında jantı kilitlemiyormuş. satılan yer veya kullanan var mı? Ben şahsen araştırıyorum eğer bulursam bu sayfada sitede paylaşacağım.Sevgiler saygılar.

Scudo
O aparat tekerin kilitlenmesini engellemez, takla atma durumuna kadar sıkarsanız yine takla attırır malesef. Shimano'nun 3 çeşidi bulunuyor MTB, City, Race olarak bildiğim kadarıyla. Hangisnin nekadar güç emdiğini bilmiyorum ama atıyorum, MTB olanı biz şehir kullanıcıları ? kullanırsak belki faydasını görebiliriz ?

• Beğen
Tepkiler: semih59
Aradığınız parçanın adı:(link)...

• Beğen
@SedatT

Teşekkür ederim.

@Ertuğrul Mengi

Doğrudur ben pratikte test etmedim, linkte ve Shimano'nun ürün kataloğunda yazdığı üzere, içinde bulunan yay sayesinde belli bir noktaya kadar papuçlara iletilen gücü düşürüyor, yayın mesafesi bitinceye kadar sıkmaya devam ederseniz lastiklerin kilitlenme noktasına geliyorsunuz, çok ani bir güç değişimi oluyor yani.
Grafikte görebilirsiniz.
(link)

• Beğen
Konuyu hortlatmak mı olur bilmiyorum ama cidden merak ettiğim bir konu,bende de bu aparattan var fakat pek faydasını görmedim.Başlarda abs gibi bir görevi var sanıyordum fakat ön frene abandığımda takla atmamı engelleyen şey sadece ön süspansiyon,birde yol da 25-30 ile giderken 2 frene aniden asılmıştım bun da da sadece kayarak hedefe çarptım.

• Beğen
Geri