Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

V freni disk frene çevirmek

Scudo
Ben hidrolik fren kullanıyorum. Çok rahat ve parmaklarımı yormuyor. Öyle aman amanda bir bakımı yok!. Disklere yada balatalara yağ ve benzeri birşey bulaştırmadığın sürece bir talebi olmuyor. Uzun vadeli bakıma ihtiyac duymayan bir sistem. Ama bunun yanında V fren bakımı, onarımı, kullanımı kolay ve her yerde ayarlayabiliyorsunuz.. Rahatlık mı yoksa kolaylık mı arasındaki seçim farkı...[emoji106][emoji41]

rampada icecekseniz Disk uludağ gibi mesela bayramda uludağ a çıktık 35 km rampa inerken Disk frenlerimi nasıl kıskandılar bilemezsiniz v fren uzun İnişlerde pek iyi değilmiş cok ses yapıyor ben çok rahat indim frenlerimi seviyorum ne kadar yağ değişimine 70 tl vermiş olsamda

Şehir dışı turlar yapacak isen v fren al. Bisikletçiye mümkün olduğunca gitmek istemiyenlerden ise v fren al.

Şehir içinde kullanacam. Kolay kolay bozulmaz zaten bozulursada bisikletçide hallettiririm ve hidrolik fren hoşuna gidiyor ise hidrolik fren al. Şehirdışı turu çıkmayanlar için hangisini almışın o kadar önemli değil.

Fren tipinden daha çok kullanacağın yere göre bisiklet almak almak daha önemli.

Şehiriçi kullanacaksın downhill almışsın. V fren olsa ne olur hidrolik fren olsa ne olur?

Muhtemelen sen dağda kullanacaksın sanırım. Hidrolik vites çok iyi oluyor diyorlar. Kullanacağın yere göre eksisi artısı nedir bence daha çok onları araştırır. Sonrasını kendin karar ver. Fanboyları dinleyipte sonra pişman olma.

Uzun yıllar V kullandım. 6 aydır hidrolik kullanıyorum. Bir daha V frene dönmeyi hayal bile edemiyorum. Hiç de duymadım dönen.

Bu dorunun net bir cevabi kesinlikle yok. Bende hidrolik kullaniyorum gayet memnunum.

V fren icin kafamdaki tek sorun yagmurlu havalardaki islevi

Kadroma yeni parçalar alıyorum tamamen sıfırlıyorum. Mevcut frenim v fren ben hidrolik disk fren istiyorum sizce olur mu olursa kaç tl'ye mâl olur. Teşekkür ederim...

kadronuzun marka modeli nedir? Fotografı var mı?

Bununla ilgili ek aparatlar mevcut ama;

1. Güvenlik açısından çok tehlikeli
2. Kadroya zarar verme olasılığı çok yüksek
3. Kadro o teknolojiye göre tasarlanmamış
4. Entegre edilebilse dahi randıman verme olasılığı çok düşük..
5. Kesinlikle tavsiye etmem..

(link)

Böyle bir konu görmüşken yeni konu açmak istemedim, Benim orbis plus luca 3 bisikletim var aynı modelin disk frenli halide var ama benimki v fren. Acaba freni değiştirebilir miyim uyumlu mudur ? mekanik diskli modelide olduğu için uyumludur diye düşündüm

@safaernam V-fren her türlü Mekanik diskten iyidir,kolaydır,basittir ve güçlüdür.

Disk değişimi yapmak pahalıya gelir. Sen hele bir kaç sene zevkle kullan daha sonra düşünürsün yada ilkbahara çok temiz kulan, ilkbaharda satar disk frenli alırsın.

Disk fren yapabilmeniz için kadro, maşa ve jant göbeklerinizin disk fren uyumu olması lazım. Tanımadığım bir bisiklet olduğu için bir şey diyemiyorum. Mekanik olacaksa da zaten disk fren olayına girmeyin. V fren çok daha sağlıklı. @safaernam

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
çok istemiyordum zaten de bir sorayım dedim

doğrusu istiyordum da diyemem çok bilmediğim için :D

Öncelikle biiskletim carraro sportive 124 hidrolik fren için için uyumlumudur ve 450 tl bütçe için en iyisi hangisidir sizce? Teşekkürler.

hidrolik V fren diye bişey duymuştum bu forumda kullanan var mı hiç?

Şurada Rim Brakes ürünlerine bakabilirsiniz

(link)

Merhaba arkadaşlar eski bisikletimin arka janti duruyordu bunu yeni bisikletime yedek olarak kullanmak istiyorum resimdeki gibi acaba göbek kısmını degiştirmeden herhangi bir aparatla baglam şansım varmı teşekkürler hayırlı forumlar

Dosyalar

• 17408308_10206949521775209_495751900_o.jpg
    17408308_10206949521775209_495751900_o.jpg
    107,6 KB · Okunma: 24
  • 17430829_10206949521855211_1099924371_o.jpg
    17430829_10206949521855211_1099924371_o.jpg
    115,6 KB · Okunma: 20
Geri