Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

V freni disk frene çevirmek

@Pisiklet Süren Adam
sadece maşada ya da kadroda delik olması yetmiyor ne yazıkki rotoru nereye takacak? göbeklerin de centerlock uyumlu olması lazım

Scudo
@Desert Fox
Doğrudur hocam arkadaş bu işte kararlıysa ya uyumlu jant seti alacak yada göbek ve tel alıp örücek yada ördürecek. Diğer arkadaşların dediği gibi disk frenli bisiklet alması daha kolay ve hesaplı gibi gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bunlara takılır mı beyler cevap verirseniz sevinirim

Dosyalar

• 1F275533-0DFA-4400-8890-06572EE75F22.jpeg
    1F275533-0DFA-4400-8890-06572EE75F22.jpeg
    922,6 KB · Okunma: 53
  • B5F824EB-30E7-4827-B323-A460EFC39C9F.jpeg
    B5F824EB-30E7-4827-B323-A460EFC39C9F.jpeg
    1,1 MB · Okunma: 54
Aynı soruyu bende soracağım. Benim bisikletim Salcano Nova 26 Jant V fren. Disk fren takmak istiyorum. Takabilir miyim?

İşlem kadro maşa uyumlu ise daha kolay ama epey külfetli. Bir kere ön ve arka teker göbekleri disk fren uyumlu olmalı. Ya disk uyumlu göbek alıp mevcut jantlarınızla ördürmeniz gerekecek. Bu ise sanırım 2019 da set olarak 150 lira işçilik demek. Göbekler 500 den az olmaz. Rotorlar 200 lira. 850 lira ile tekerleri hallettik diyelim. Ya da indirimden bir adet disk uyumlu jant seti alırsınız ama rotorlar fiyata dahil değildir.

Merhabalar uzun zaman sonra bu hobiye/spora tekrardan Astro 270sv ile dönüş yaptım,forumda arama yaptığımda kadro disk frene uyumsuz denmiş fakat benim bisikletim de bulunan yere yeni nesil Salcano bisikletlerde baktığımda o yere hidrolik disk fren takılı olduğunu gördüm.Forumda ise arka çatalda yatay şeklinde olan daha makul görünüyor montaj için fakat benim aklımı kurcalayan bu deliklerin disk fren montajı için mi yoksa arka bagaj için mi olduğunu çözemem oldu.Eğer kadrom uyumlu ise göbeklerimi değiştirip HD fren sistemine geçebilir miyim ?

Dosyalar

• IMG_5884-1.JPG
    IMG_5884-1.JPG
    1,1 MB · Okunma: 69
Merhabalar uzun zaman sonra bu hobiye/spora tekrardan Astro 270sv ile dönüş yaptım,forumda arama yaptığımda kadro disk frene uyumsuz denmiş fakat benim bisikletim de bulunan yere yeni nesil Salcano bisikletlerde baktığımda o yere hidrolik disk fren takılı olduğunu gördüm.Forumda ise arka çatalda yatay şeklinde olan daha makul görünüyor montaj için fakat benim aklımı kurcalayan bu deliklerin disk fren montajı için mi yoksa arka bagaj için mi olduğunu çözemem oldu.Eğer kadrom uyumlu ise göbeklerimi değiştirip HD fren sistemine geçebilir miyim ?
bianchi disk.jpg

Şu resimdeki gibi olacak. Yolda geçerken hurdacıda gördüm sırf disk fren diye aldım başıma bela :). Elinizde ekipman yoksa masraf yapıcağınıza disk frenli ikinci el bisiklet alın daha hesaplı ve rahat olur sizin için.

• Beğen
Tepkiler: MustafaNR
@MustafaNR onlar bagaj deliği hd fren için değil kadro uyumlu değil sonradan kadroya takılan aparatlar var ama ne kadar sağlıklı olur bilinmez
Çok teşekkürler bir ricam olacak sizden veya bütün forumdan ne nereye nasıl takılır gibi servis dökümanları(pdf vb) varsa çok memnun olurum paylaşandan.
214297 dosyayı görüntüle

Şu resimdeki gibi olacak. Yolda geçerken hurdacıda gördüm sırf disk fren diye aldım başıma bela :). Elinizde ekipman yoksa masraf yapıcağınıza disk frenli ikinci el bisiklet alın daha hesaplı ve rahat olur sizin için.
Çok teşekkürler hızlı yanıtınız için.Kadro değiştirmek en mantıklı iş gibi.

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
Bunlardan aldım klasik yarış bisikletim varken ona monte ettim ama ön diskler maşaya içten sürttü. Belki eski maşalar dar diye olmadı yeni tip bisikletlere olabilir belki. 1 dolardan satıyorlar aşağı yukarı

benimde bisikletimin maşasinda disk için yer verilmis fakat kadroda delikler mevcud deil sace kuçük delikler var@zafer sidal

Dosyalar

• 20191120_173012.jpg
    20191120_173012.jpg
    804,1 KB · Okunma: 26
benim bisiklet disk fren olmasına rağmen zor ayar tutuyor böyle zorlama aparatlarla mutsuz olabilirsiniz

Arkadaşlar Mosso Cavalier 700 sora set hidrolik disk frene çevrilebilir mi 2. el alıp fren sistemi ve jantlarını değiştirerek biraz daha gravel türüne çevirmek istiyorum.

Arkadaşlar Mosso Cavalier 700 sora set hidrolik disk frene çevrilebilir mi 2. el alıp fren sistemi ve jantlarını değiştirerek biraz daha gravel türüne çevirmek istiyorum.
yapamazsın. kadro ve maşa disk fren uyumlu değil.

Teşekkür ederim cevap için

Geri