Scudo Sports

V fren tamir takımı ve diğer sorularım

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=704635356288359&set=gm.406263222856890&type=1&theater

Scudo
@Berkay*

Yaza doğru Triban 3 alıcam inşallah bulurum öyle bir ortam..Çevremizde bir park var aslında bazı akşamlar görüyorum orda baya iyi bisikletli arkadaşlar geliyor da çevre ve bölge olarak biraz asosyaliz o yüzden çelişkideyim :) Neyse en kötü ihtimalle tek dolaşırım :confused:

Yine kaça aldın muhabbeti başlamış. :)
Hiç dert edilecek bir soru değil bu. Fiyat soran adam bisikletten anlamayan adamdır 500 liraya aldım deyin geçin.
Bisikletten anlayan adam sorarsa da normal fiyatını söyleyin zaten o kişi size o paraya motor alırım demeyecektir.

şimdi benim açtığım konuyu paylaşırdım da bulmak için uğraşamam :)

arkadaşlar şöyle anlatıyım abanınca tekerlek kadroya değiyor(arkadan bakıldığında sola doğru gidiyor yani)normal sürüşte birşey yok ama abanınca arka tekerlek kadroya değiyor bunun çözümü nedir ?

gevşektir. yada bilyeler gevşektir. biyerde bi gevşeklik var.

Merhaba. Hem gevşek olabilir. Hem de kadronuzda çatlak olabilir. Son olasılık her kadroda belirli bir oranda esneme olur. Teker çapınız kadronuza büyük geliyor olabilir ve bahsettiğim esneme yüzünden kadroya sürtüyor olabilir..

serkan abi bisikleti alalı daha yeni oldu bu sorunu yapmaya başlayalı 1 saat filan oldu bu arada

@mehmet ulaş

Bir resim ekleyebilirsen daha rahat fikir sahibi oluruz. :)

@Hakan Beşikçi

:) Yapacak bir şey yok. :) Resim ekleyene kadar ne olduğunu sadece tahmin edeceğiz gibi.. :):)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
Benim tahminim kaldırımdan vs yüksek yerden bisiklet ile indiyseniz ve arka tekerde sert bir şekilde yere çarptıysa arka göbek miliniz kırılmış olabilir. (Benim eski Kron xc 500 ün başına 3 defa geldi. )

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
göbek mili nasıl değiştirilir ne kadardır fiyatı

Benim göbek milim kırıldığında da böyle farketmiştim. Mil değişimi hiç randıman vermedi, direk göbek değiştirmeni tavsiye ederim eğer mil kırıldıysa

bisikleti yüksek viteste iken bir anda yükleniyorsan belki ondan değiyordur.

Ben 200 TL'lik bir bisiklette aşırı yüklenince arka jant bildiğin 8 şeklini aldı durduğumda ama tekrar eskisi gibi oldu.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@mehmet ulaş

Bendede bi ara oluyordu (en alt dişlide abanınca olur), önce arka milde boşluk varsa dibindeki vidayı mildeki sallantı kesilip milin rahat döneceği noktaya kadar sıkımı kontrol et, onla düzelmezse sonra arka mil akortların esnekmi elinle kontrol et öyleyse bi bisikletciye komple akort yaptırsan daha iyi ama çaplık yok ve kurtarıcak düzeydeyse hepsini tek tek yarım tur bi tur ayarlı bi şekilde sıksın ilerdeki çıkabilecek akord probleminide ertelemiş olursun, sonrada arka tekeri tam ortalı iyi şekilde sık dene abandığında artık olmamaması lazım eğer yine varsa malzemelerin kalitesiz ve esnek olmasındandır, tekeri diğer tarafa yakın sıkmakdan başka çaren kalmıyor

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
@mehmet ulaş

15-20 TL ye yaptırabilirsiniz. Çok pahalı parça değildir bence. ( 2 yıl önce 10 TL ye yaptırmıştım. )

arkadaşlar önce bu konuyu google ve forumda araştırıp gerekli bilgilere erişemediğim için soruyorum .öncelikle bildiğiniz gibi hidrolik fren sorunları ile ilgili yazılar var çözümleri ne yapılmalı vs diye zaten v frenin ayarını çocuklar bile yapıyor ama sanırsam mekanik kullanan az ve onlarla ilgili bilgi yok.(yada ben göremedim).Forumda teknik bilgisi olan abilerimiz bunlarla ilgili yazı yazarlarsa faydalı olacağını düşünüyorum.benim sorunuma gelirse mekanik fren kullanıyourum ve frenleri sıkmak istiyorum iyice yumşadı fren kolları(ilk aldığımda arkası kaydırma filan iyiydi şu an çok zor duruyor bisiklet).bu konuda ne yapabilirim _?

bisikletimde frene basında arka fren titremeye başlıyor aslında göbekle birlikte arkası titremeye başlıyor bunun çöümü nedir acaba ?

(link)

(link)

bu ikisini almayı düşünüyorum alırsam termali içime formayı üstüme giymeyi düşünüyorum soğudu havalar bildiiniz gibi böle yaparsam teri atarmı ? kullanan var ı iyimi filan bilgi please ?

Geri