Scudo Sports

V fren tamir takımı ve diğer sorularım

Abartı Paralara Karşıyım Her Ürün İçin Fiyat/Performans Odaklı Olanlarına Bakmak Lazım,Yukarıda ki Arkadaşın da Dediği Gibi Biri Anın da 3.000 TL Verirken Biri İse 350 TL Yi Zor Veriyor.

Scudo
Ben pek durumum gereği özellikli bir bisiklet alamadım.
Ama şöyle bi durum var bence haset insanlar ne miktar söylerseniz söyleyin bi kurp bulacaktır.
Sadece doğası gereği iyi olanlar Hayırlı olsun çok para verdiysende cebinde kalan yol parasına sayarsın diye motive ediyorlar.

Konuyla alakasız bir şey dicem affınıza sığınarak.
Dövüş ustası Bruce lee. Partilerde iş adamlarına kung fu yu anlatmaktansa, spordan anlayan kişilerle fikir alış verişi yapmayı dilerdim. Demiş:
Yani en iyisi öyle o tür insanlardan uzak durmak en iyisi. Yada konuyu değiştirin.

• Beğen
Tepkiler: hakan64
@Cenk_

Ben özellikle böyle bir bisiklet almadım. İtalya üretimi Bianchi Thomisus bisikletim vardı ama tekrar bisiklete başlamaya karar verince, geçmişte aklımda kalan, zamanında alamadığım Beldesan Rabbit yol bisikletinden iyi durumda bir adet bulup onu aldım. (300 TL. Üzerinde iki adet sıfır Scwalbe Plus Race dış lastik vardı)
Bir süre sonra kış için de çamurluklu ayrı bir bisikletim olsa dedim. KTM Formula modeli bir bisiklet buldum, onu da aldım. (400 TL) İkisi de belki çok iyi, çok klasik değil, ama bana çok keyif veren bisikletler.
Aldığım halde kullanabilirdim ama ikisine de belki bana ilk maliyetleri kadar para harcayarak bazı parçalarını değiştirdim. İki bisiklet de tamamen bana özgü bisikletler haline geldi.
İmkanlarınız geniş bile olsa, bisiklet almak için böyle farklı yollar da var, özellikle gençlerin bisiklet alırken bunları fark etmesini, herkesin yürüdüğü yollar dışında patikaların da bulunduğunu anlamasını isterim.
Herkese sevgiler, saygılar.

@Edip Dinçer

bisiklete harcadığım para kadar bisiklet giyimine harcadım. aynen katılıyorum. bisiklet için, akseuar olsun, bisiklet giyim olsun, harcadığım paraya hiç acımam sonuçta bu bir hobi :D benim açımdan bir amaç değil araç :)

@Berkay*

yahu bende onu anlamıyorum 3 bin lira bir telefona verirler her sene yeni modeli çıkar çıkmaz değişirler bir kontör almaya üşenirler bazı tanıdıklarım ama biz 300 liralık 500 liralık bisiklet alınca o kadar para bisiklete verilirmi derler. şimdi de soruyorlar kargoyla yolladılar hediye geldi diyorum :islik:

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin Ütsü
bisikletten anlayan zaten sormuyor. Ama anlamayana söylememek daha doğru. Bir keresinde kartal sahilde balıkçı ısrarla sordu . Söyledim dükkana kaçtı. Birdaha fiyat söylememe kararı aldım.

@Berkay*

yahu bende onu anlamıyorum 3 bin lira bir telefona verirler her sene yeni modeli çıkar çıkmaz değişirler bir kontör almaya üşenirler bazı tanıdıklarım ama biz 300 liralık 500 liralık bisiklet alınca o kadar para bisiklete verilirmi derler. şimdi de soruyorlar kargoyla yolladılar yurtdışından hediye geldi diyorum :islik:

@mehmet ulaş

Etrafımdaki kişilere ne zaman bisikletten bahsetsem aynen dediğin gibi cevaplar alıyorum..Bisiklet dediğimde kimi zaman küçümsenme ve dalga konusuna alınıyorum.Toplumsal olarak bisiklet hakkındaki düşünce herkeste aynı bisiklet çocuk işidir ve belli bir çağı vardır o yaştan sonra bisiklet kullanılmaz gibi bir düşünce hakim bunun önüne kolay kolay geçemeyiz bence.. O yüzden pek açıklama yapma gereği duymuyorum

@Egemen Ocaklı

Bisikletini aldıktan sonra istemesende arkadaş bulursun bence. Ayrıca su toplumda değişmez fikirlere hastayım. :D Bisiklet çocuk oyuncağıdır. Motosiklet şeytan işidir. :D Ne alaka arkadaş, bisikleti sen çocukken sürdün diye bisiklet çocuk oyuncağı mı oluyor? Senin cahil arkadaşının ilk motorunu litrelik alıp 1-2 gün sonra agaçla bütünleşti diye motosiklet mi tehlikeli oluyor?

Ben Migros' da kampanya varmış 279TL ye aldım diyorum. Hiç bir soru sormuyor. Ben belki önümüzdeki sene de kampanya yaparlar diyorum olay bitiyor. Yaparsa bir yorum şöyle diyor; Çok orijinal duruyor...

farkında değiller zaten aracın (motor,taksi) yakıtına her halükarda o parayı veriyorlar

@Berkay*

Bütün sorun toplum ve birey yetiştirilme bilinci ile alakalı.Bizde bisiklet küçük yaşlarda alınmasının sebebi velet rahat dursun birşeylerle meşgul olsun,ana babaya da rahatsızlık vermesin.Gelişmiş toplumlarda ise durum farklı.Hemen her sporun birey gelişiminde,reflekslerin,dengenin,çevre ile uyumun gelişmesinde ,ki doğal olarak küçük yaşlarda geliştiğini bilerek bu tip ''HOBİ'' lere çocuklarını yönlendirirler.Kaba hatları ile olay bu yüzden bisiklet çocuk oyuncağı olmaktan çıkamıyor.

• Beğen
Tepkiler: Berkay*
@Berkay*

İnşallah dediğin gibi olur yaza kadar alırım büyük bir ihtimalle yaşadığım ilçeye ait bir grup var ama dediğim gibi hala arkadaş bulurmuyum diye çelişkideyim..Kendi arkadaş ortamımda bisikletle uğraşan kimse yok..

• Beğen
Tepkiler: Berkay*
Ben bisiklet gurubu buldum ama okulların kapanmasını ve yeni bisikletimi bekliyorum (İNŞALLAH iki dönemde taktir alabilirsem.☺)

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@Egemen Ocaklı

Geçen sene nisan mı ne, babam 50 liraya bisiklet almıs ikinci el. İlk hafta binmedim ikinci hafta 1-2 kere turladım. Turladım dediğimde bisiklet pert ama götürüyor 4-5 km. Aradan zaman pek geçmedi, okuldan yakın arkadaşımın babasının bisikleti varmış balkonda. Ben sürünce oda geldi, onun bisikleti temizledik yaptırdık iki kişi olduk. Yazın ortalarında onun bisikletini yürüttüler. Uzun süre bisikletsizdi. Ben ağustosun ortasında yeni bisiklet aldım ona da ısrar edince o da 1-2 hafta sonra aldı. Okula bisikletle gidiyoruz. Simdi yağmur soğuk dinlemiyor okula bisikletle geliyor. Ben 2 gündür soğuktan gidemiyorum o gidiyor. Hatta sınıftan baska bir arkadaş daha bizi görünce bisikletle gelmeye başladı.
Bu da böyle bir anım. :D

Sen bisikletini aldıktan sonra yakın çevrende bile ne cevherler olduğunu anlıyorsun. :D Ben forumdan da 1-2 arkadaşla konusmuştum ama daha turlamak nasip olmadı malesef okul dershane spor. :/ Her şeyi geçtim gruplar seni seve seve aralarına alır.

Dahada motorlu taşıta binmem dedinmi iş bitmiştir senin için..

Binlerden bahsetmeye gerek yok 900tl aldığım bisiklette bile aynı tepkiyi gördüm çok buluyorlar, yolda tesadüfen karşılaştığımız bisikletli biri sormuştu tepki vermesin diye 600tl ikinci el aldım dedim gözleri pörtledi elemanın. Neyseki artık böyle bir sorunum yok :)

1300tl ye aldığım bisikletime neden o paraya motorsiklet almadın da yoracaksn kendini dedi arkadaşım ve yorgunluğu düşünsem motor parası vermezdim dedim.Cevap gayet basit oldu :)

Geri