Scudo Sports

V fren tamir takımı ve diğer sorularım

Dostum büyüklük küçüklük olayında devir sayısı artar azalır, çukurların üstünden geçerken büyük lastikte daha rahat geçersin ama işi bilene fark etmez atlamak zıplamak

Scudo
@mehmet ulaş

26 yani 26 inç jantın çapıdır (66 cm), 1.95 ise lastiğin kalınlığı demek kısaca.
26'nın bir büyüğü 28'dir 71 cm jant çapı demek oluyor.
1.95 ölçüsü büyüdükçe (örnek: 2.10) lastiğin kalınlığı artar, 1.95'in altına inildikçe (örnek: 1.50) kalınlık azalır.

26 çapı, 1.95 genişliği. Genisligi azalirsa yuvarlanma direnci azalir genelde, çap buyurse bir turda gittigi mesafe uzar, engellerden bir nebze daha kolay geçer

yerinde olsam üzerine bant çekerim ona özel bantlar satılıyor

bunun gibi (link)

üzerinede yukarıdaki arkadaşın attığı gibi cırt cırt alırdım

bunun gibi (link)

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
kalkışlarda olsun ayrıca hızlanmalarda yani birden ayağa kalkıp hızlanmalarda sağ taraftan bir ses geliyor bir tur attığında ses geliyor sorun aynakolda ama sökme girişiminde bulunmadım gerekli alet vs yok sizce bunun sebebi nedir sökülüp temizlenmesi filan mı gerekiyor ?

Gıcırdama gibi bi ses mi? Benim bisikletten de geliyordu, sesin pedalın hangi açıda geldiğini bulup uyguladığım kuvveti düşük tuttuğumda sesin kesilme eğiliminde olduğunu farkettim. O kısma doğru biraz yağ damlatmaya çalıştım, kesildi. Ama sanırım pas olmuş, zira 2 hafta geçti ses tekrar ediyor şu an.

bisikleti yeni aldım hemen pas olur mu ki yağ işini bende deniyim ama

Sizin problem başka olabilir, bendeki 14 yıllık bi bisiklet ve Tekirdağ gibi nemli bi şehirde 8-9 sene kadar kullanılmadan bekledi. Paslanmadık yer bulmak zor o yüzden benim bisiklette, size forumdaki bilgi ve tecrübe sahibi kişiler daha çok yardımcı olacaktır diye düşünüyorum..

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
Bu tür muhabbetlerden artık sıkıldığım ve sonunun gelmediğini/gelmeyeceğini çok iyi bildiğim için hangi bisikletimi sorarlarsa sorsunlar "verdim işte 3-5 bir şey" ya da "kelepir buldum, aldım" diye geçiştiriyorum. Daha da irdelemeye kalkarlarsa, komik bir rakam belirtiyorum, sonrasında da muhabbet kesiliyor zaten. Böylece gereksiz yere bir şeyleri izah etmeye çalışmakla uğraşmıyorum.

En yakın arkadaşlarım bile bisiklete verdiğim paraya sürekli laf yapıyor. Umursamıyorum ama ellerindeki telefonları görünce gülüyorum.

"Sakızdan çıktı" güzel ve mantıklıymış. :D

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin Ütsü
dediğiniz şeyler çok iyimiş :) anlamıyorlar :D

Sana katılıyorum mehmet

Okulda arkadaşlarıma diyorum ki "iki dönemde taktir alırsam babamı ikna ettim igman deore 29 alcak" diyorum.arkadaşlarım cevabı şu " sen saf mısın onun yerine git motor yada telefon al diyorlar " bende zevk meselesi diyorum.birde yanına şunu ekliyorum " iphone 6 çınca bendede olsa diye hepinizin ağazının suyu akıyor" diyorum bizdede ağız suyu akma olayı bisiklette oluyor . Sonuçta renkler ve zevler tartışılmaz. ☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Kime, neye göre pahalı?
Adam var 350 liraya bisiklet alırken 250 defa düşünür kimisi, 15000 lira verir şak diye.
Ben de çok para vermedim henüz, aslında veremedim. Eğer bir gün alım gücüm daha fazla olursa o oranda bi şey alır, şu kadar fiyata almışsın şöyle yapmışsın diyenlere gene şimdiki olduğu gibi itibar etmem.
Bizim buradaki bir abinin de dediği gibi; Seviyola, alıyola.

• Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ
@Edip Dinçer

Edip abi " sakızdan çıkma " olayı iyiymiş ben bunu kullanırım.☺☺☺☺☺☺☺

Geri