Scudo Sports

V fren tamir takımı ve diğer sorularım

Scudo
@Çağrı Soylu

O videoda rubleye, ön aktarıcıya ve fren kaliperlerinin arasına sıkıyorlardı doğrudan yağlama amacıyla kullanmıyorlardı sanırım.

@Murat Cömez efsane başlıklar bölümü açılmalı bence sahibinden.com daki gibi :D

Geçen gün bir bisikletçi bana gres yağı sür dedi. Sürülür mü?

her zaman dediğim gibi yaş sınırı şart bu foruma

Gres yağını nereye sür dedi bu arkadaş? Gres yağının bisiklet üzerin de değeceği tek yer vida başları olabilir, bu da paslanmanın yoğun olduğu sahil bölgeleri için geçerli. Onun dışın da zincir ve diğer aksamlarda kullanılmamalı.

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt HOCAOĞLU
Dostum zincir yıkama derken ne kastetın bilmiyorum ama zinciri sadece su ile temizlemen cok zor ilk başta bir adet bezi zıncır için heba etmen şart ufak havlu olması aralarıda temızlemen için daha iyi olur wd40 yaglamak için değildir temizlemek içindir wd40 dan sonra kaliteli bir zıncır yagı ile yaglaman bisiklet adına iyi olur dandik yaglar toz tutar ve cok cabuk eski haline dönmesıne neden olur ve zıncırın bisikleteki önemi cok fazladır en cok hareket eden ve aşınana kısımdır ne kadar sık bakım yaparsan ekipmanın okadar ömrüne ömür katarsın..

bisiklet nasıl yıkanır demisin acıkcası bu kişiden kişiye değişir titizline bağlı rotorlu yane diskli bir bisikletin varsa yag olan yerlere sürdügün bez veya süngeri rotorlara yakın olan yerlere sürmemek en önemli şartır ve bisikleteki pis yagları fazlalıgını almak ilk başta yapılması gereken bişeydir bir damla yagla karışık su bile firen tutuş mesafenı boza bilir bu nedenle bu konuda hasas olman hem cebıne hemde zıhınen kendin için iyi olur köpuklu bir sunger le gecmek ve arkasında kuru bir bezle gecerek temizlemek en iyisi ama yakınlarda veya sende basıncılı su atan yıkama makinesı varsa işini bir haylı kolaylaştırı ama sadece su vurup gecmek yetmez sonra hertarıfına bez gecmen lazım .

@Birtan Kolburan küçükler bisiklet sürmesin diyosunuz yani evde otursun bilgisayarın başında asosyel olsun gerçekten çok haklısınız

@Atakan Y

haha polemik cıkmadan el atayım öle demiyor atakan kardeşim o konuya sitem ediyor konu biraz değişik bir şekilde acılmış bisiklet sürmek le bir alakası yok tabikide bisiklet sürmek herkezın hakı ;)

@Atakan Y

Konu başlığının konuyla alakası olmadığından eleştiride haklılar,Arama kutusuna ''zincir'' yazsalar dahi konu hakkında bir çok bilgiye sahip olacaklar,forumda genel kirlilikten kurtulacak.

@Buğrahan Özbilenler bunu genel olarak küçüklere yıkamazlar kişisel bir durumdur

• Beğen
Tepkiler: TayyipKARALİ
@Atakan Y

Sadece bu forumla alakalı bir şey değil bu ''Donanım Haber'' ve benzeri bir çok forumda bu görüş yaygın.Bazende ben de hak veriyorum bu saçma konuların %80 i 18 yaş ve altından açılıyor.

Edit :Ayrıca bizki noktalama işartetleri kullanıp insanlarla saygılı bir şekilde iletişim kurarsak bir daha bu yorumlar bizim için bir sıkıntı teşkil etmez.

Göbekler yani orta ön ve arka göbekte, pedallarda, furç takımında ,gres kullanılabilir; ön ve arka attırıcılarda hem gres hem normal yağ kullanılabilir. Zincir de gres kullanılmamalı yaş ya da kuru hava yağları kullanılamlı. Gres kullanırken de "Teflon yani beyaz gres kullanmamız şart diye düşünmeyin, kaliteli marka yağlar olsun yeterlidir" Fransız bir bisikletçinin tavsiyesi

@Hakan Genç

Hakan Abi benim eski bisikletime zarar bir arkadaş sürdü mahvoldu zincirler erken teşhisle kurtardık zinciri :D

@Çağatay Y.

Bisikletçilerinde herşeyi bilmediğini anladım. Jantın teli koptu götürdüm, adam beceremedi akordu birde senin teller adi demez mi?(iyiki forum var ve sormuşum). Sonra başka bir bisikletçiye götürdüm adam akordu gerçekten iyi yaptı fakat gress sür diyende bu. Yani sözün özü siz siz olun bisikletçilere direk güvenmeyin. Foruma da sorun ;)

Motorcularda öyle bir tanesi cbr 1000 rr zincire demir fırça sürmeye kalkıyor barkın abinin videosunda var öyle bisikletçilerden tezgahı toplayıp uzaklaş :D

eğer siyahsa ben çok hafif şekilde ayakkabı boyasıyla kapatıyorum onların üstünü sorun olmuyor dediğiniz siyah bişey çırt çırtli bi bez bende tam bilmiyorum ismini ama çok işe yarıyor en başta bisiklete daha az yap bulaşıyor

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bahsettiğiniz koruyucunun adı (link) istediğiniz yerden alabilirsiniz.

görüntü olarak hoş değil ayrıca elimi değirdiğimdede hoş gelmiyor açıkçası bisikleti aldığımda yakmadım atlayıp zıpladım vites geçişlerinde vs.. zincir kadroya çarpış ve çizik oluşmuş bazı yerlerde boyayı bile kaldırmış bunun çözümü nedir pasta filan atılıyormu dediğim bölegeler bu arada çizilen bazı yerlerde marka ismi filan var nasıl yapılır nasıl yaptırttırılır ?

arkadaşlar daha yeniyim kusura bakmayın nasıl bakılacağını filan bilmiyorum ama lastiğimde 26*1.95 yazıyor 26 nedir 1.95 nedir bunlar büyürse ne olur küçülürse ne olur anlatırmısınız ?

Geri