Scudo Sports

V fren tamir takımı ve diğer sorularım

@mehmet ulaş
Konu baya bir eski ama ne yaptınız, deneyebildiniz mi? 26" amortisörsüz bisiklete, ince dış lastikli 28" jant takılır mı?

Scudo
Merhaba arkadaşlar benim bisikletin arka ve ön göbekleri shimano fakat göbekleri açıp yaglıyorum bilyeleri yeniden yerine koyup ayarliyorum biraz sürdükten sonra göbekler boşalıyor ve jantlarda boşluk yaranıyor yeniden sikiyorum yine boşalıyor bazende sonuna kadar sıkılıyor jantlar dönmüyor yardımcı ola bilormisiniz göbeklerdemi sorun var yoksa ben ayar yapamıyorum???

@emil alverdiyev
Sağda ve solda iki somun olur. Bilyelere baski yapacak somun yeterince sıktıktan sonra, yaninda ki diğer somun vida ile bilyelere baski yapan somunu sıkıştırmaniz gerekli.

Böylece bilye kismindan geri tepmek isteyen somun , diğer somunun baskisina maruz kalarak oynama yapmayacaktir.

Somunlariniz belki yalama olmuş olup, tutucu ozelliklerini kaybetmiş olabilirler. Tek tarafta da olsa bu durum, gobekte gevseme yapar. Somun yenilemek gerekebilir.

Ayni sekilde mildeki oluklarda da yalama olabilir.

Daha fazla göbeğe zarar vermeden kontrol yapin derim. Olmazsa iyi bir bisikletciye gidin.

Arkadaşlar 2 adet ürün buldum:
(link)
(link)
Amacım toplam gittiğim yolu ölçmek, mevcut hızı görmek, kondisyon gibi bilgileri görmek istiyorum.
Önerebileceğiniz başka şeyler var ise lütfen kablosuz olsun. Bütçem maks:100 TL.
1. linkteki daha çok hoşuma gitti.

@Ömer Şakır
AliExpress'te ne buldum, inanamazsın
(link)
Ben bu ürünü aldım kargoyu bekliyorum Btwin’in sunduğu bütün özellikleri sunuyor ve fiyat olarak arada ki fark bayağı var bir bak istersen.

@Ömer Şakır

Count8i tavsiye edebilirim, yıllardır kullanıyorum. Gayet düzgün bir ürün. Ama kondisyonu bunlarla takip edemezsiniz bence. Onun için nabız sensörlü bir şey almak lazım, o da bütçenize uymaz. Bence ilk defa alacaksanız Count8 fiyat performans açısından uygun bir ürün. İleride daha iyi bir şey alsanız bile yedek olarak dahi durabilir. Ben benimkini satmadım lazım oldukça kullanıyorum hala.

Count8in bazı mağazalarda epey indirimli satıldığını görüyorum, sanıyorum stoğu temizliyorlar.

arkadaşlar selamlar 27.5-26 ve 24 olarak 3 mtb bisikletimiz var ikisi sarda(kipada satılan) 1 tanesı salcano ng650
bisiklet yolunda suruyoruz ve çok surtunme yapıyor, ayrıca ses çıkartıyor lastıkler.
Uygun fıyatlı lastik almak istiyorum sanırım 1.5 çap ideal olacaktır ama iç lastigide degiştirmem gerekiyormu acaba, kullandıgımız lastik çaplarını bılmıyorum sarıım 2.0 gibi birşeydir, salcanoda 2.1 yazıyor digerlerını göremedim.

(link)

bu lastik nasıldır, iç lastik almadan uyarmı acaba. 3 farklı satıcıya sordum 1 tanesı iç lastikleri inceltmelisin dedi, diger ikisi direk takabilirsiniz dedi.

iç lastiğin üstün de hangi ebatlar arasında kullanabileceğin yazar çıkarıp bakabilirsin

Ben 2.20 lik lastiği 1.50 lik lastik ile değiştim.sanırım 2 yıldırda böyle kullanıyorum,iç lastiği değiştirmedim ve şimdiye kadar bir sorun ilede karşılaşmadım.Sizde de sorun olacağını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: social
İç lastiğin üzerinde kaç inç ebatları arasında uygun olduğu beyaz yazıyla veya kabartma olarak yazıyor zaten mesela 1.50-2.00 gibi. Fakat o bisikletler başlangıç seviyesi olduğu için çok fazla bi fark yaratacağını sanmıyorum teker göbekleri dişli oranları vs de ciddi fark yaratıyor. Eğer o bisikletleri elinizden çıkarabilirseniz aynı fiyat aralığında çok uçuk olmayan fiyatlarla düz yol için uygun bisikletler de bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: social
@AnılDemir41
Aslinda yola mosso legarda 1821 almak icin ciktim ama esim daha cok yazlikta kullaniriz ve yollar daha kotu diye mtb alalim dedi. Artik bu elimizdekileri yazlikta birakmayi ve sasalida surmek icin 1881 den almayi dusunuyoruz.

Veya alternatif olarak mtb bisiklete dişsiz 2.0 ebadında lastik takabilirsiniz. O lastiklerde hafif arazi koşullarında monoton sürüşlerde işinizi görürken aynı zamanda asfalt yolda da fazla yormaz

Arkadaşlar yakında uzun tur yapmayı planlıyorum heybe almak yerine resimdeki bavulu bagaja monte etsem sıkıntı yaşar mıyım sizceIMG_20190426_203930.jpg

Seleye uzak olması lazım. Sana temas ederse rahatsız olursun. Birde dengeli yüklemen lazım sağa sola kaymaması için. Tamamen doldurmayacaksan içine koyduklarını sabitlemen gerekebilir. Sağlam şekilde bağlamalısın. Genede tamamen rahat edemeyeceksin gibi geliyor bana ama idare edebilir.

• Beğen
Tepkiler: ByRe4L
@abidin3714
Tura çıkmadan da deneme sürüşü yapmanı tavsiye ederim yokuş çıkışı nasıl sağa sola dönüşlerde nasıl Allah korusun tur sırasında düşüp sakatlanma diye

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
@Levent11
Tamamen doldurmam muhtemelen ama cadirimi falan koyarsam dolar mı bilmiyorum deneme sürüşleri yaparim

@ByRe4L
Teşekkür ederim deneme sürüşleri illaki yapacagim

En iyi çözüm bu olmasada, olur hocam.neden olmasın.bence tur süresi ve rotayı bilsek daha uygun yorumlar yapılabilir

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@abidin3714
Abicim al kendine 60-70 liraya bir heybe uğrasma bununla ayrica da agirlik merkezini yukari tasiyacaksin farkindasindir yakin cevrem beni boyle projelerde frenler ben de burda benden fantastikleri frenliyorum aman abim gittigidiyorda bir ton heybe var al bir tanesini keyfine bak yoluna odaklan arkanda bununla yola bakamazsin bile haa bir de yola cikmadan soyleyeyim yol tutulmasi yasama cok kotu bir durum rahat ol bugun suraya varabilirim de varacagim kesin varmaliyim dersen iskence olur o yol imza:2 turunda basarisiz olduktan sonra 2100 kmyi tek seferde yapan şüşko

@abidin3714
Pazar arabasi takabilirsin arkaya benim gbi
20181212_150835.jpg

Geri