Mehmet kardes sorunu nasıl cözdün bilmiyorum ama benim de buna benzer sorunum var. Senin mekanik disk ayarlama konunu uyguladım ama bana mısın demiyor. Sanki balata yağlıymıs gibi davranıyor.
Denedim biraderim. Bulaşık deterjanıyla da sıcak suylada zımparayla da denedim olmuyor. Durduk yere tutmama sorunu ile karşılaştım. Ön taş gibi tutuyor arka sanki ben yaplıyım der gibi akıyor diskin üzerinden.
@baycall Hocam sanayiden birinden balata temizleme spreyi bulup rotoru ve balataları güzelce temizleyip bir de iyi bir ayar çekin bence sorun kalmaz.
Arka balatalarınızın yüzeyi aynalanmış da olabilir. Bu da tutmamasına neden olabilir.
Kendim bir motosiklet tutkunuyum ayrıca. Haliyle balata spreyi vs hepsi denedim olmadı zaten. Ama sorunu geçenlerde çözdüm arkadaşlar. TABİKİ ayar.. Arkada fren sistemindeki 2 alyan vida ile alakalıymış. Neyseki halletik şükür. Teşekkür ediyorum.
Bende hidrolik var avid elixir 1 freni tam sıkınca elimde tekeri bayağı zorlayarak çevirebiliyorum ama v fren olan salcanomda çeviremiyorım v fren daha mi iyi tutş gücüne sahip
@nbacıshaquılle v frenin sıkıştırdığı çap büyük fizik kurallarına göre hidrolik frenden daha az güç ile tekeri tutuyor. o yüzden çeviremiyorsun.
bide şöyle düşün. bende de elixir 5 var. hatrı sayılır hızda giderken ani fren sıkmam gerektiğinde takla atmıyorum. arka teker yavaş yavaş havalanıyor ve kontrollü durabiliyorum.
@chnkrmz sen hiç sram xx tarzı fren kullandınmı neredeyse fren kolu sıkma payı sıfır az bi dokunuşla takla atma riskin %100 üst seviye frenleri kullanmadan önce alıştırma sürüşü yapmak lazım yoksa yoksa güvercin gibi takla