Scudo Sports

V - Fren otomatik ABS'li çalışıyor!

çağrı can

Daimi Üye
Tepki
168
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar yeni aldığım Mosso 771 DMV bisikletimin arka freni hafif bir metal sesi ile birlikte frenlemesi artıp azalıyor. Fren pabuçlarımı Baradine ile değiştirmem de çözüm olmadı. Frenin tutma konusunda bir sıkıntısı yok, beni rahatsız eden fren etkisinin artıp azalması. Tavsiyesi olan var mı?

Scudo
Jantın akor ayarında sorun olmasın, yada jantta bir deformasyon olabilir.
Yoksa düz bir hatta frenleme yapmaması için başka sebep yok bence.

jantın akortunun bozuk olduğunu evde nasıl tespit edebilirim?

@çağrı can

jantı çevir düz dönmüyorsa 8 çekiyorsa bozuktur

Jant akortunu yaptim, fren duzeldi. Yardimlariniz icin tesekkurler. Simdi baska bir problemim var. Hizli giderken on tekerlek bir cukura fqlan girince yalpalamaya basliyor. Akortu iyo durumda. Furcta bosluk yok gibi. Gobegide sikili. Sizce problem neler olabilir. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Sorun jantın akordu değil bence jant yanaklarınız yamulmuş. Frenleme esnasında bir setleşiyor ve bir boşalıyor gibi oluyorsa büyük olsaılıkla bir kaldırıma yada çukura girmişsiniz ve jantınızın yanakları eğilmiş olabilir..

@Serkan HODANCI

Arka tekerlegin akortunu kendim yaptim ve fren suan normale dondu. On tekerlegin akortunu da ben bozdum galiba :) . Elimden bu isler gelir ve ugrasmayida seviyorum. On tekerlegin akortunu iyice duzelttim ama deneme firsatim olmadi. Deneyip bakicam on tekerde yalpalama oluyormu, frende tuhaflik varmi. Tecrubelerimi burada paylasirim.

Geri