Scudo Sports

V-Break'e Geçmek

Ben Alivio V-fren'e (V-break değil V-brake bu arada!) Baradine 3 renkli pabuç taktım. 2004 den beri o kadar çamurlarda bindiğim ve de jantlarım seramik (kaplama) olduğu halde üzerindeki ince tırtıklar bile erimedi (Hep yazarım.. Ya da ben çok az fren kullanıyorum herhalde:))).Paralel sisteme falan gerek yok. Hepsi zımba gibi tutuyor.. (Islak, çamur hariç)İşi karmaşıklaştırmak gereksiz. (bence)Bu sistemde pabucun aşınması biraz daha düzgün oluyor o kadar. Eskiden bu sistemde boşluklar oluşuyordu ve feci ötüyordu. Shimano "bazı jantlarda bu frenler öter, yapacak bir şey yok" dedi sonunda.. Sonradan bu sorunu çözdüler tabii.
Sonuç olarak düzgün akortlu ve fren yüzeyi kaliteli bir jantla Çin malı dandik frenler bile birçok mekanik diskten iyi durduyor..(iyi ayarlıysa)

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
Scudo
Bu arada bu yazı üzerinden 2-3 saat geçmişti ki bir arkadaşa Deore LX fren (paralel itmeli) taktık dükkanda.. Normal açıyla frenler feci öttü. Açılı bağlayınca da ötme azaldı ama geçmedi..(Yani bazı jantlarda ötme olabiliyor.)Bilginize..

Geri