V-Break'e Geçmek

dreglaine

Üye
Tepki
0
Merhabalar Bisikletimde Shimano Mekanik Disk fren sistemi var (Göbekler Center Lock sistemli) bisikletimi hafifletmek açısından v fren sistemine geçmek istiyorum ama bu yapılırken jant göbeklerinin komple değişmesi gerekiyormu yoksa sadece rotorlar göbeklerden çıkarılabilirmi? Tşekkürler...

Scudo

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.394
amacın hafifletmekse cıkarmalısın ama masraf yapmayım dersen sadece rotorları sök yeter sana söyle bir örnek vereyim scott scale 60 larda göbekler disk uyumlu ama bisiklet v frenli

dreglaine

Üye
Tepki
0
@serdal

Sanırım kullanım açısından herhangi bir problem çıkarmaz değilmi sadece rotorları sökmek teşekkürer

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.394
evet bir sorun olmaz isdediğin zamanda disk e dönersin

Yetkin Şahin

Forum Bağımlısı
Tepki
265
Bisiklet
Scott
bende arkadaşlara katılıyorum.hemde cok iyi bi karar almışsın bence mekanik disk fren ağırlıktan başka bişey değil.bi disk fren meraklsısı olara(tabi ki eskiden:))

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.394
hidrolik disk frende cok güzel ama masraflı tabi

Ercan Bayram

Forum Bağımlısı
Tepki
1.516
masraf olup da ne masrafı var ki???
yarışlara girmiyorsan 8-12 ay gidiyor balatalar
2 sene de bir de rotorlar değişmesi gerekebilir kullandığın balatalara göre o kadar...

arabanın freni gibi yağı felan eksilmiyor yani
bakım felan yapılacak birşey göremiyorum ben...

• Beğen
Tepkiler: Uğur Taşdemir

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Ama ilk masrafı yüksek V frenlere göre Ercan :).
Dreglaine, V frene geçerek bisikletine ciddi bir kilo kaybı yaşatabilirsin. Ancak jantlarının V fren uyumlu olum olmadığına dikkat et. Fren kollarını değiştirmene gerek yok, göbeklerini de değiştirme zaten "Centerlock" (Shimano buna merkezi kilit diyor aslında biz de Türkçe'sini kullanabiliriz :)) göbekler düz göbeklerden o kadar da ağır değiller ;)

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.394
@Ercan Bayram
peki başına bir iş geldiği zaman ne yapacagız bir fren kolu 75 euro birini satmıyorlar ikisini almak zorundasın al sana bir 75 euro daha ettimi 150 euro neresi masrafsız?

Ercan Bayram

Forum Bağımlısı
Tepki
1.516
ateşle oynayan yanmayı göze alır...

valla öyle kolay kolay bozan parçalayıp döken görmedim duymadım...
çok ciddi bir kaza olması lazım ki o da şans

öyle bir kaza geçiren kişi de sağ çıktığına dua eder
75X2 euro yu düşünmez bence

dreglaine

Üye
Tepki
0
Fikirleriniz için teşekkür ederim.Deore V Fren'e geçmeyi düşünüyorum sizce performansı iyimidir kartuş ömrü nasıldır nekadar dayanır?

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.394
senin sürmene baglı bisiklettçi vardır misal bir ayda bitirir bisikletçi vardır üç ayda bu tamamen sana baglı olan bir sey

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Doğru jant, ilkim ve pabuç (kartuş) kombinasyonu yaparsan mekanik diske göre daha hızlı tepki veren bir fren elde edebilirsin. Ancak unutma, Avid BallBearing gibi uç noktadaki mekanik frenlerden bahsetmiyoruz burada. Bahsettiklerimiz harc-ı alem ürünler...

Serkan TELYAKAR

Forum Bağımlısı
Tepki
1.492
Deore v fren alıcaksan mutlaka paralel olanını al.Standart mekanik disklere göre paralel frenin tutuşu çok daha iyi fakat bu tabiki kullanacağın kartuşlara göre değişir.Kartuş olarak ta Baradine 3 mevsimlerden takarsan (Jagwire da kullanabilirsin) eğer ciddi bir ömrün ve ciddi bir frenajın olur ama sakın yağ falan bulaştırma kartuşlara yoksa kamyondan beter ötersin.:D

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri

gabalı

Forum Bağımlısı
Tepki
511
İsim
ertuğrul
cannonfire kardeşim deorenin paralel baskı modeli yok ama piyasada makul fiyatlı LX paralel baskı fren bacağı bulunabilir.

Serkan TELYAKAR

Forum Bağımlısı
Tepki
1.492
Gabalı LX DEORE DEĞİL Mİİİ!!!!! A bnm akıllı takım arkadaşım???

koray386

Üye
Tepki
32
@Ercan Bayram

bence v frenler çok daha ekonomik çünkü kaliteli fren papuçları disk fren balatalarından çok daha ucuz ve çok daha uzun ömürlü