Scudo Sports

Uzun yola giderken yanınıza yiyecek olarak ne alıyorsunuz?

Scudo
Bende zaman zaman 5-6 saat Süren 100 km üstü turlar Yaparım ama yemek aklıma gelmiyor. Bol bol su ve yolda köy kahvelerinde Çay kahve yetiyor..
Bu arada sayılanların ÇOĞU işlenmiş gıdalar..
Yemeseniz çok daha iyi..
Kana hızlı karışan etkisini de hızlı kaybeder unutmayın..
Çiğ olmak üzere ceviz Fıstık badem size hem enerji verir hem de tokluk hissi verir..

bol bol su içince bende pek acıkmıyorum aslında. ama yinede birşeyler yemeye ihtiyaç duyuyo insan. benimde öncelikli tercihlerim az miktarda ( max. 1 avuç ) kuruyemiş ve meyva ( muz genellikle )

Muz candır ister uzun ister kısa yollarda kurutulmuş hertürlü meyve alınabilir ;)

hurma ve yanında zevke göre kuru bir takım meyveler. fakat yaş hurma hem sıvı, hem de şeker takviyesi sağlıyor. akarı kokarı da yok. çok kompakt bir besin.
bunları mutlaka açlık hissi gelmeden, periyodik olarak tüketmeli.

@utku demiroluk
Ben de elma kurutup badem, kuru üzüm ve yulaf gibi şeylerle karıştırıp kilitli bir poşetin içerisinde yanımda taşıyorum. bir dönem snickers ve benzeri çikolatalardan alıyordum sonra çeşitli sebeplerden vazgeçtim, sebeplerden birisi arkadaşların bahsettiği şeker tipi ve yapay ürün olmasıydı. Bu şekilde daha memnunum. tabi belirtmekte fayda olacaktır kuru gıdalar su tüketimini arttırır o yüzden yanınızda taşıdığınız suyu buna göre hesaplamanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Rehaserdar
Bugün ikinci kez test ettim ve benden onay aldı. 3 Saatte bile şeklini bozmuyor. Strece sarıp cebime atıyorum sadece.

içindekilere gelcek olursak baya bulunabilir ürünler. Karışık kuruyemiş, hurma, kuru üzüm çekilmiş yulaf ezmesi ve donması için bi miktar tereyağı.1E1210D0-F227-4546-92B1-E20FF1794664.jpeg

@MertV açıklamayı okuyuncaya kadar kuzinede patetes közleme sanmıştım. Resim öyle diyor. :) İçinde besin değeri yüksek besinler var tadını merak etmedim değil.
Benim 4 saati aşacaksa ekmek arası kavrulmuş kıyma , yada kaşar ve zeytinden oluşan sandviç tarzı birşey bulundururum. Hurma ve kayısı mutlaka saklama kabımda vardır. Çantamda en az iki tanede maden suyu bulunur. Bir cezve ve çay kahve türü şeylerde alırım. İki dal oduna bakar keyifli bir sürüş.

@MertV açıklamayı okuyuncaya kadar kuzinede patetes közleme sanmıştım. Resim öyle diyor. :) İçinde besin değeri yüksek besinler var tadını merak etmedim değil.
Benim 4 saati aşacaksa ekmek arası kavrulmuş kıyma , yada kaşar ve zeytinden oluşan sandviç tarzı birşey bulundururum. Hurma ve kayısı mutlaka saklama kabımda vardır. Çantamda en az iki tanede maden suyu bulunur. Bir cezve ve çay kahve türü şeylerde alırım. İki dal oduna bakar keyifli bir sürüş.
100 km de bir muz bir maden suyu yetiyor bana...200 km de bir tane salamlı kaşarlı sandviç bir de litrelik meyve suyu tamamdır...Tabii bir muz ve maden suyuna ilaveten...

Bugün ikinci kez test ettim ve benden onay aldı. 3 Saatte bile şeklini bozmuyor. Strece sarıp cebime atıyorum sadece.

içindekilere gelcek olursak baya bulunabilir ürünler. Karışık kuruyemiş, hurma, kuru üzüm çekilmiş yulaf ezmesi ve donması için bi miktar tereyağı.229550 dosyayı görüntüle
Üzeinde biraz daha çalışın bence.😅 Sağlam bir besine benziyor ama 4 yaşında ki oğlum "baba o bok mu?" dedi. Tövbe tövbe.🙂

200 üstü sürüşlerde sandviç benimde tercihlerimde ama gidip gelip az molayla bi sürüş olcaksa en temizi böyle atıştırmalıklar
Üzeinde biraz daha çalışın bence.😅 Sağlam bir besine benziyor ama 4 yaşında ki oğlum "baba o bok mu?" dedi. Tövbe tövbe.🙂
Rengi veren kuruyemiş püresi onu çıkartırsam bi anlamı kalmıyor valla 😂

@Süper Dede abi 100 km yol alsam ne yapar nieder bir oğlak bulurum. Erinmeden bir eşek yükü odun toplarım közleye közleye gömerim mideye . :harika: 200 km ye gelince balina ciğeri kesmez beni.
:D Bu boğaza rağmen 78 oldum bu arada ama sağlam km ler yapıyorum .:)

100 km yol alsam ne yapar nieder bir oğlak bulurum. Erinmeden bir eşek yükü odun toplarım közleye közleye gömerim mideye . :harika: 200 km ye gelince balina ciğeri kesmez beni.
Aklımı okudun abi 😀 40 km ve üstü ise sürüşüm en az yarım ekmek arası birşeyler yerim. Hiç birşey bulamazsam ekmek arası ekmek yerim 😀

Ben 5,5 yaşındaki oğlumla çıkıyorum bazen.İçinde muz,tuzsuz peynir,jambon ve kıvırcık olan bir sandviç hazırlayıp streç filme sarıyorum.Uzun soluklu seyahatlerde de yaptığım rutin bir sandviç.Son derece besleyici,lezzetli ve uzun süre tok tutuyor.Haricinde küçük kilitli poşetlere badem,ceviz,fındık,kuru üzüm koyuyorum.İçecekler su başta olmak üzere asitli hariç elime ne geçerse alıyorum.

@abidin3714 sadece sabahları hurma ve bol su ile aç karnına sürüş yapabiliyorum. Kaslı bir vücut yapısına sahibim. Kış şartlarında dahi 2 saatlik sürüş altına düşmedim bir günde. Bahar aylarında 3 ve 4 saat . Ne kadar yersem o kadar güçlü sürüyorum.
Günde bir demlik kuş burnu çayını eksik etmedim. 10-15 gün oldu bırakalı. Yemek için kendimi zorlamam fakat açsam kurt gibi yerim.

İlk 50 km'de bir avuç çiğ kuruyemiş atıyorum, 100 km'de kuruyemiş muz. 200'ü daha göremedik :)

Amaaa sahilden Aydos'a (~6,5 km /200 mt. rakım) çıkınca Yakacık meydanda yarım kokoreç gömerim. Acımam...

Geri