Scudo Sports

Uzun yol için tur arkadaşı arıyorum

Tepki
59
İsim
Abdullah
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar, askerden geleli yaklaşık bir ay oldu, sıkıcı bir monotonluk var ve bunu değiştirmek istiyorum. Güzel bir tur yapabileceğim, hatta vakit sıkıntısı olmayan biri denk gelirse Türkiye turu bile olabilir bir veya birkaç arkadaş arıyorum. Kondisyon yavaş yavaş geliştirmeye çalışıyorum o sebepten yüksek hız ortalamalarıyla saatlerce yolculuk yapabilecek kişileri yavaşlatırım. Hız ve vakit sıkıntısı olmadan gezebileceğim birileri varsa iletişim kurmak isterim. Bütçe konusu konuşulur düşük tutmaya çalışırız, konforuna düşkün birisi değilimdir. İstanbul'dan birisi olursa daha iyi olur, vakit geçirip tanışma fırsatı açışından. 1 hafta sonrada yola çıkılabilir, 1 ay sonrada yeter ki konuşup netleştirelim bazı şeyleri.
Tur arkadaşlığı dışında tur tavsiyesi vermek isteyen olursa onlarında yorum yazmasını isterim.

Rota olarak sahilden ege, sonrasında akdeniz, sonrasında Allah ne verdiyse gücümüz neye yeterse olabilir, farklı alternatiflerde olabilir.

İyi pedallar.

Scudo
bir abim izmirden istanbula git gel yaptı polis karakol bahçelerinde geceleri yata yata bisikletle gidip geldi beş kuruş harcamadan konaklamaya antalyaya da gitmişti.

bende istanbuldan çıkıp ege ve akdeniz düşünüyorum güvenlik açısından geceleri karakol jandarma bahçelerinde yatarım. yoksa ne para nede bazı otellerin almaması vs bisikletleri gibi sebeplerden başka yol düşünemiyorum

haziranda özellikle ramazanda düşünüyorum bu turu çok tenha oluyor tatil yerleri ramazan çok uygun bu tur için

25 mayısda ramazan başlıyor ben ramazanın 1. günü çıkıp izmir yapıcam sonra tüm ege sahillerini turlayıp akdenize geçicem.

bu arada yaş 33 senin yaşında bende düşünüyordum düşün düşün zaman geçiyor geldik 33 yaşına biraz gezelim yahu :D

Selamlar, formda çok tecrübeli konuyla ilgili bilgi verecek üstatlar var ama geçen yaz çıktığım İstanbul-Bodrum turuyla ilgili bende tecrübe edindiğim için bir kaç not düşeyim;
* Mümkün olduğunca antrenman yapın özellikle yokuş çalışın.
* Gaza gelip bisikletinize ihtiyacınız olmayacak şeyleri yüklemeyin, turunuz kaç gün olursa olsun 2 tişört 1 uzun kollu termal içlik tarzı teri çabuk kurutacak güneşte teninizi koruyacak uzun kollu bir giyecek, 2-3 çorap ve 2 külot yeter.
* Yolda alışveriş yapacak yerler çokça görürsünüz ve hatta İstanbul'dan uzaklaştıkça meyvenin sebzenin kalitesi artıyor yanınıza yiyecek almanıza gerek olmaz, ben yolda domates, salatalık ve şeftalisinden kavununa kadar hiç bir şeye para vermedim. Siz parasını teklif ettiğinizde kabul etmeyip ikram ediyorlar..
* En önemlisi su, bende iki suluk kafesi vardı her ikisine de 1.5 lt.'lik su koyduğum gibi arka bagaja da 1 tane almıştım, farkında olmadan günde 10 lt. kadar su tüketeceksiniz ve neredeyse hiç idrara çıkmayacaksınız. Bunu göz önünde bulundurarak size en önemli tavsiyem arada sade olmak kaydıyla 2-3 soda da tüketin, terle birlikte çok fazla mineral kaybı yaşayacaksınız, bu da gün sonunda kendini kramp ve kolay çıkmayan yorgunlukla gösterir, eczaneden yanınıza kalsiyum ve magnezyum alırsanız faydasını yolda çok göreceksiniz.
* Karbonhidratlı yiyeceklere dalmayın, bol bol ekmek yiyelim de karnımız doysun dediğiniz zamanlarda yolda teklemeye başlarsınız. Yolda yemek ve su masrafından başka bir şey olmayacak kaliteli yiyeceklerle kendinizi ödüllendirin. Ben bisikletin gidon çantasına badem, fındık, kuru üzüm, kuru dut gibi yemişler de aldım size de tavsiye ederim.

Kamp konusunda diğer arkadaşın dediği karakol bahçesine çadır kurmak filan gibi şeyleri unutun.
Yolda kamp yapacağım zamanlarda askeriyeden 20-30 mt. uzaklıkta boş alana çadır kurmaya kalktığımda düdük öttüre öttüre el işaretiyle uzaklaştırdılar, çadır kuracağım lokasyonu polise söylediğimde izin vermedi beni gece gece aşağı yukarı 15 km. uzaklıktaki parka yönlendirdi ki orası da kabul etmedi.
* Kamp yapacağınız yere dikkat edin, milletin bağına bahçesine tarlasına kamp asla yapmayın.
Geze geze gidiyorum acelem yok diyorsanız çadır kurmaya uygun manzarası güzel yere istediğiniz saat yerleşin tadını çıkarın, yola çıktığınız zaman manzara çok az göreceksiniz yoldaki otoban çizgileri arkadaşınız olacak. Yoldasınız diyelim ki saat 5-6 bir kaç saat sonra hava kararmaya başlayacak. O saatlerden sonra sürüş yaparken çadırımı nereye kurarım diyerekten gözleriniz arayışta olsun.
Ben Balıkesir tarafında kavşak üzerinde futbol sahası büyüklüğünde bir çimenlik alan bulup oraya kamp kurmuştum, daha sonra kamp için seçtiğim alanlar hep benzin istasyonların bahçeleri olmuştu. Size de tavsiyem bu yönde olur, gidip konuşun kimse hayır demez hatta sizin için daha da iyi olur. 24 saat çalıştıkları için hem güvenli hemde tuvalet ve su ihtiyacınızı karşılar çorap, iç çamaşırı vs. rahat rahat yıkarsınız.
* Çadırı kuracağınız yerin yakınında karınca, böcek yuvası, çöplük olmasın buna dikkat edin. Hem sinek hem de diğer haşerelerden korunmak için vücuda sürülen haşere kovucu losyonların faydasını çok görürsünüz.
* 1 yedek lastik, lastik yaması, uygun alyan anahtarlar gibi olmadık anda ihtiyaç duyacağınız alet edevatları yanınıza alın.

Şimdilik aklıma gelen bunlar, konuya hakim arkadaşlar da mutlaka bir kaç ekleme yapar..

Bütün konularda iş kamp konusuna gelince mutlaka polisin, jandarmanın veya başka bir kolluk kuvvetinin kamp yapan arkadaşı "Ne işin var burada, buraya kamp yapılmaz, yassssak arkadaş" tarzında uyanmaları hakkında anılar duyuyoruz. Gerçekten bu kadar sıkıntı mı oluyor yani?

Birde karakolda yatan arkadaş olmuş.!? Gerçekten merak ettim doğrusu :D

@Cem Ç

hocam merak ettigim bir sey var, karakolda kalmak nasil oluyor? Yani hocam suraya kivrilip yatiyim mi diyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: anzolot
@biozalp

jandarma karakol bahçeleri geniş oluyor bisikleti sen uyurken hırsız karakola atlayıp çalıcak kadar cesareti olamaz en güvenilir yerler

@Işıklar Gazisi

bisiklet hırsızları heryerde ne yapsın 1 dakika bıraksak yanımızdan çalıyorlar sonra kamera kaydı şuydu buydu ara dur boşuna giden gider birde o kadar uzak tura çıkınca güvenipde kitleyip bırakmayı hiç düşünmeyin

başka güvenilir yer varmı acaba turkıyede

• Beğen
Tepkiler: Işıklar Gazisi
@Cem Ç

Bu yaz bi denemeye çalışayım belki gerçekten işe yarar belli mi olur :) :D
En azından zarar vermeyecek insanların yanında oluruz. Belki bir de kumanya ve biraz hoş sohbet...

@anzolot

siz 1 karakol anınızı anlatmışsınız bende 1 kaç benzinci anımı anlatayım bir tane de değil bir kaç benzin istasyonunda böyle oldu yol bisikleti malum ayaklık vs olmuyor yazın sıcağında kapısının yanında buzdolabının kapısını engellemeyecek içerdende bisikleti görebileceğim şekilde dayamıştım benzin istasyonuna girdim alışveriş yapacam. hemen müdüre benziyen biri baya sert bi tonla buraya bisiklet bırakılırmı git öteye bırak bilmemne diye çocuk azarlar gibi azarladı koca adamım ben çoğu benzin istasyonunda aynı şekilde bırakırım bisiklet sanki 5 liralık şey bırakayımda 50 metre dışarı dışardanda görünmesin çalınsın dimi dedim çıktım bişey almadan. sizin gittiğiniz karakolun artık o gün nöbetçi olan polisinin ters bir gününe denk gelmişsinizdir daha çok benzinci anım var da anlatmayayım... motosikletleride pek sevmezler benzin istasyonundakiler genelde ama arabayla gidip 65 litre depoyu fullediğimde bir başka oluyordu halleri...

hem motosikletle hem arabayla hemde şirket araçlarıyla yuzlerce benzin istasyonuna gittim hiç savunmayın çoğunu bilirim... 5 yıl şirketde özel şöförlük yaptım.. benzin istasyonu en güvensiz yerdir buradan insanları yanlış yönlendirmeyin...

adam arabayla gelir 1 dakikada şehirler arası yolda bisikleti atar kamyonete çingenenin biri gider istediğin kamera kaydı olsun bulamazsın...

10 defa eve hırsız girdi bisikletim motosikletim çalındı kafadan sallamıyoruz polis savcılık mahkeme hiçbir şey çıkmıyor ceza da almıyorlar ulkemızde 7 yıla kadar olan cezalar para cezasına çevrildiğinden gerçekleri yaşayınca anlıyorsunuz bu forumda bir kaç olay geldi başıma yazdım da herkes pozitif bakıyor zaten bu feto olaylarından sonra hakimin savcısının ne olduğu belli oldu ülkede şimdi içerdeler çok fazla savunan vardı onları nedense eskiden şimdi sesleri çıkmıyor...

@egesengun
bonus olarak diskoda oluyor özellikle jandarmalarda :D

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
@bikermusti Müsait bir zamanda buluşup görüşelim hocam birbirimize ısınırsak neden olmasın, yalnız gitmekten iyidir :)

@Cem Ç kesinlikle gezmek lazım bekledikçe sadece zaman kaybediyoruz, tek mi çıkacaksınız tura? Tur esnasında deneyimlerinizi fırsat buldukça buradan veya kendi başlığınızdan paylaşırsanız takip etmek isterim.

@anzolot çok faydalı ve doğru bilgiler teşekkür ederim.

@Işıklar Gazisi

Askerliğimi jandarma olarak yeni tamamladım, karakolun yakınına parkeden arabaları kesinlikle uzaklaştırıyorduk, hatta kısa süreli parka bile müsaade yoktu. Ve gözlemlemelerime göre düşüncem, bazı komutanlar var, rica etsen izin verir hatta yedirir içirir elinden geleni yapar, bazısıda var ki sanki ana avrat sövmüssün gibi suratına bakar tersler, ve malesef çoğu komutan ikincisi gibi, Allah güzel komutanlarımızı başımızdan eksik etmesin :) Eğer tanıdık vasıtası falan yoksa karakol bahçesine kamp atmamıza izin vereceklerini zannetmiyorum.

@Cem Ç siz de bir benzinlik anınızı anlatmışsınız. Yaptığım tur boyunca ne benzin istasyonun da ne avm içindeki mağaza da (Milas girişinde rüzgar tribünlerinin karşısı) hiç bir sorun yaşamadım, forumda bu konu sıkça konuşulmuştu ve tura çıkan arkadaşlarımızın dağ bayır dolaşmayan tamamına yakını bu şekilde konaklamıştı.
İnsanların tepkisi biraz yaklaşımla alakalı olabilir.
Hiç bir askeriyenin bahçesinde ve yakınında, hiç bir karakolun bahçesinde size kamp kurdurmazlar!! Konu ile ilgili yanlış bilgi veriyorsunuz, kampa çıkmanıza gerek yok. Çadırınızı yanınıza alın gidin bir karakola sonra tecrübenizi bizimle de paylaşın lütfen.

Bu arada yazdıklarınızdan da tur tecrübeniz olmadığını anlıyorum, hayatımın büyük bölümü hem amatör olarak asfaltta hem de profesyonel olarak parkurlarda motosiklet üzerinde geçti 1.000.000 km.'den fazla yolum var. Ben bir gün bile olsa benzin istasyonunda bahsettiğinize benzer bir anı yaşamadım, dediğim gibi yaklaşım önemli..

@abdullahgurel92 @bikermusti
Arkadaşlar merhaba,
Yaza tur arkadaşı arıyorum ben de:) Önceliğim akdeniz ancak zaman ve mekan sınırlamam yok,kamp veya pansiyon vb konaklamalı olabilir,hız ve bütçe(çok aşmamak kaydıyla) önemli değil.Acele etmeden,keyifli zaman geçirmek asıl hedefim.Doğma büyüme Ayvalıklı olmam ve İzmirde okumam sebebiyle ege sahillerini iyi bildiğimi düşünüyorum bu yüzden özellikle Ege için iyi bir yol arkadaşı olabilirim :) İstanbula gelip gidiyorum denk gelirsek tanışmak isterim.İyi akşamlar.

Merhaba @Nopasaran
@bikermusti arkadaşımızın düşünceside tura izmirden başlamak zaten, eğer anlaşabilirsek tarihlerde vs, benim için 3 kişi olmasında bir sakınca yok.
Zaman sıkıntınız yoksa beraber ayrı bir turda planlayabiliriz, iletişim halinde olalım. Benimde önceliğim ege sahillerinden akdenize ulaşmak, tabi uzun tur deneyimim çok fazla olmadığından sonrasında tükenirmiyim devam etmek istermiyim orasını bilemiyorum. Eğer devam edebilirsek akdenizden sonrada mekan sınırlaması olmadan bir şeyler yapabiliriz.

@abdullahgurel92
Hocam dediğim gibi benim açımdan hiç bir sınırlama yok,benim de uzun tur deneyimim yok,başladıktan sonra gerisinin geleceğini düşünürüm hep,nasıl olacak göreceğiz :) söylediğin gibi farklı bir tur daha yapabilirsek çok güzel olur,iletişimde olalım saygılar

@abdullahgurel92

temmuz sonu gibi yetiştirebilirsem katlanırla istanbul - gürcistan düşünüyoruz 3 kişiyiz düşünürsen ulaş bana ben gidemesem bile gidicek arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Geri