Scudo Sports

üst seviye bisiklet

@must44

Siteden alıntı teknik özellikler aşağıda. MAG dan kasıt Magnezyum heralde. 1250gr kadro ağırlığı var. Nerdeyse çoğu karbon kadro ile aynı ağırlıkta ve metal. Malzemeler en üst seviyede. Aynı fiyata 3 değişik maşa ile alınabiliyor galiba, FOX 100RL, Magura Durin ve SID.

valla hocam maşası Magura olan modeli hiç düşünme al derim, 3000 eu ya bu kadar başarılı bir donanım, hafiflik ve renk uyumu bulmak kolay değil. Bu arada frenler de Formula R1 miş. Bu gisişle bana da Almanya yolu yakın galiba :)

Rahmen ELITE HPC R1 MAG
Material HPC Tube2Tube Technology
Größen 16", 18", 20", 22", auch als Rahmenset
Farben Teamline oder Blackline
Gabel Rock Shox Sid Race 80mm, Motion Control, PopLoc
Steuersatz Syntace Superspin semi-integriert
Vorbau Syntace F119
Lenker Syntace Duraflite Carbon incl. RFR-Barends
Schaltwerk Sram XO
Umwerfer Shimano XTR E-Type
Schalthebel Sram XO Trigger 9-f.
Bremsen Formula R1 Magnesium hydr. Scheibenbremse (180/160mm)
Kurbel Shimano XTR Hollowtech II 44x32x22Z., 175mm, integr. Innenlager
Kassette Sram PG990 11-32Z., 9-f.
Kette Sram PC971
Laufräder DT Swiss XPW1600 Systemlaufradsatz
Naben siehe Felgen/Laufräder
Reifen Schwalbe VR: Rocket Ron Kevlar Triple Compound 2.25/HR: Racing Ralph Kevlar TC. 2.25
Pedalen Crank Brothers Eggbeater
Sattel Fi'zi:k Tundra MG
Sattestütze Syntace P6 Carbon 34.9mm
Rahmengewicht ca. 1250g

Scudo
Ben Selçuk abinin bi bildiği vardır diyorum ve Simplon'u tercih et diyorum.

Kendi tavsiyem ise Giant.Kolay gelsin

@buyukbulut25

Estağfurrullah..

Bazı bilgiler aktarayım...

Şuna inanıyorum.."İyi" imalatçı fazla pazarlama kokan imalat proseslerinden önce karbon elyafı KİMDEN aldığını açıklar.
Giant ve Simplon un yaptığı gibi. İkisi de TORAY CF kullanıyorlar.
Tabii ki CF piyasasında başka iyi imalatçılarda var.
Hexcel / Toho Tenax /Cytec / Mitsubishi / SGL gibi.
Ama malzemeyi kimden,nereden alıyorsun? Bu çok önemli.
Çünkü yukarıda adını yazdığım firmaların dışında onlarca küçük firma da var. Bunların ARGE gücü ve son ürün kalitesi de farklı oluyor doğal olarak.
Cube örneğin en üst modelleri için HPC yani High Performance Carbon kullandığını söylüyor.Eyvallah ama bu terimden bile pazarlama departmanı kokusu geliyor.
Malzeme kimden?

Cube en küçük kadro için 1250 gram ağırlık bilgisi vermiş.
Simplon Razorblade 49cm için 990 gram veriyor.
En küçük kadro da yanlış anımsamıyorsam 900 gram civarında.
Yani farklı kategoriler.
Başka topiclerde yazdıklarımla çelişmiyor...İkiside Toray T800 malzemeyi yoğunlukla kullandıklarını açıklasalar.. ağırlıklarda tasarım farklılıklarına göre daha yakın çıkardı.

Simplon Razorblade Almanya da aşağı yukarı 1900Euro. Buna KDV (MWSt) dahildir.
Ürünü aldığınız mağazaya kadroyu yurt (EU)dışına çıkaracağınızı bildiriyorsunuz..onlar size bir form düzenliyor ve yurt dışına çıkarken veya hava alanında uçak beklerken KDV iadesi yapan ofislerden KDV nizi iade alıyorsunuz.Almanya da KDV oranı şu anda %19.
Yani kadronuzun fiyatı aşağı yukarı 1550 ile 1550 Euro oluyor.
selamlar

Cube in HPC R1 MAG modelindeki MAG terimi R1'e aitmiş :) Kusura bakmayın aslında karbon olan kadroyu magnezyum alaşımlı yaptık :D :D Neyse bu durumda carbon sınıfı için kadro biraz ağır oluyor galiba, gerçi Selçuk abi demiş tasarım ve üretim de malzemeler kadar ağırlığı etkileyen diğer unsurlar. Yalnız herşey illada marka yada çok yüksek kalite mi ? İşin içinde estetik kaygılar da var tabi :) Bizlerin, özellikle benim, burada hocamız kadar kadrolar konusunda bilgi ve tecrübemiz yok tabiki, sadece estetik olarak ELITE HPC R1 modelinin başarılı olduğunu söyledim. Birde üzerindeki malzemer çok özenle seçilmiş gibi, hani bir dreambike yapsam %90 üzerindeki parçaları tercih ederdim galiba.

Bu konudaki bisikletlerin hepsi güzel. Artık hangi kıstaslara göre hangisini gider alırsın bilmiyorum ama sonuçta iyi bir bisiklet sahibi olacağın kesin.

@must44

bence vediğin parayı fazlasıyla hakedecek bir makina
pişman olmassın

Merhaba Güney,
Tüm düşüncelerin içinde bence biraz da "aldığım ürünle ne yapmak istiyorum? "hakkını" verebilecekmiyim?" sorularını da sormamız lazım.
Ama arkadaşın harcamak istediği parayla alabileceği en iyi kadro Razorblade ...bence..

Şu anda Cromo kadro bir yol bisikletim var . Aklım bana bununla devam etmemi öğütlüyor. Veya bunu elden çıkararak abartılı pahalı olmayan bir karbon kadro üzerinde ultegra gibi bir donanımda olabilir.
Eşya fetişizmine dönüşen alış verişlerden uzak durmak gerekiyor diye düşünüyorum.Ve malzeme soran arkadaşlara da bu yönde seçimler yapmalarını öneriyorum.
Farklı düşünenlerede saygı duyuyorum.
slm

Ama arkadaşın harcamak istediği parayla alabileceği en iyi kadro Razorblade

bisikletin euro bazında fiyatını bilen varmı

Simplon Razorblade Almanya da aşağı yukarı 1900Euro. Buna KDV (MWSt) dahildir.
Ürünü aldığınız mağazaya kadroyu yurt (EU)dışına çıkaracağınızı bildiriyorsunuz..onlar size bir form düzenliyor ve yurt dışına çıkarken veya hava alanında uçak beklerken KDV iadesi yapan ofislerden KDV nizi iade alıyorsunuz.Almanya da KDV oranı şu anda %19.
Yani kadronuzun fiyatı aşağı yukarı 1550 ile 1550 Euro oluyor.
selamlar

kdv indirimi nasıl birşey ben de ordan komple biisklet getirsem burdaki havalimanındanda alabilirmiyim biiskletin 500 euro su gidiyor zaten

@jordansero

kdv indirimi nasıl birşey ben de ordan komple biisklet getirsem burdaki havalimanındanda alabilirmiyim biiskletin 500 euro su gidiyor zaten

YANIT BAŞLANGICI:
bazen yazdıklarım tam okunmuyor kanısına varıyordum...bu çok iyi bir örnek...

ama dostça söylenmiş bir söz...yazılanı neden okumuyorsunuz gibi kimseyi "paylamak" gibi bir niyet değildir....

jordansero: özelden sorduğun soruyu yanıtladım ama burada sorduğun soruya HAYIR...alamazsın diyorum...
ASIL olan alış verişi yapan kişinin malıyla birlikte gümrüklerden geçmesi.
Bunu senin adına başkası yapar ..önemli değil ama alıcı/taşıyıcı adına kesilmiş faturaları (Almanya örneği...başka ülkelerde başka kurallar var...Fransa da direkt satıcı KDV iadesi yaparak satıyor...) gümrüklerden geçerken pasaportla birlikte ibraz ve onay yaptırarak GLOBAL REFUND ofislerinden iade alabilirsiniz.
Biraz komisyon kesintisi yaparak....
Bknz.
(link)

Not:İlk yazımda belirttiğim "form düzenleme" Almanya için geçerli değil. Önemli olan fatura asıllarıdır.
Alış verişin değeri değil.

Selçuk abinin yorumlarından sonra artık Simplon lara bakar oldum. Aşağıdaki linkte Simplon'un çift amortisörlü iki modeli var.

(link) fiyat 1298 EU

ve Razorblade'in çift amortisörlü olanı :

(link) fiyat 2.749 EU :)

Stomp ile ilgili mtbtr den alıntı bir haber :

"Stomp Razorblade’in çift süspansiyonlu hali diyebiliriz. 2007 yılında da ürün yelpâzesinde olan bu model 2008’de çok farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Kadro arka amortisör olmadan 49cm boyunda sadece 1760g ağırlığında, ki bu hafif bir arka süspansiyonlu 2 kilonun bayağı altında bir rakam demek. kullanılan karbon teknolojileri aynı, kadronun eklem kısmı da karbondan tasarlanmış. Arkada 115mm süspansiyon mesâfesi sunan ve geometrisi 130mm’lik amortisörlere göre tasarlanmış Stomp da aynı kadro boylarında üretiliyor. DT Swiss amortisörler ve tamamen Shimano XTR grubu ile bu kadronun bisiklet olarak ağırlığı 9.8 kilo."

Üzerine bir miktar daha harcanarak bu ağırlık 9.5 lara kadar rahat çekilir galiba. Ama tam amortisör sınıfında, mesela Carbon Cannondale Lefty ve Scott Spark Ltd gibi, daha ucuza, bu arada galiba biraz rijitlikten de feragat ederek daha hafif çözümler de toplamak mümkün tabi.

Son olarak net de bulduğum bir iki resim var, paylaşmak istedim :)

http://www.mtbtr.com/uploads/1323H25.JPG

http://i73.photobucket.com/albums/i229/madddin-klein/744392b3.jpg

• Beğen
Tepkiler: İLKER TAŞ
@raven1442

tek kelimeyle harika bir makina

bir arkadaşım bu bisikleti önerdi bilgi sahibi olan varmı yada bu bisikleti kullanan varmı varsa ilk deneyimlerini öğrenmek isterim kadro vs...https://www.deltabisiklet.com/File/?_Args=ProductImage,2385,DeltaBisiklet

(link)

@must44

Dikkat ettin mi bilmiyorum ama foto daki donanımla listelenen donanım farklı. Mesela foto da DT maşa, Truvativ noir aynakol ve SRAM komponentler görüyorum ama listedekiler daha alt model sayılacak Shimano parçalar ve RockShox maşa.

Kadro ya gelince çok fazla bişey bilmiyorum ama Corratec'in karbon kadrolarının ek yerlerini eksta güçlendirdiğini duymuştum. Çok hafif değiller ama sağlam olma ihtimali yüksek. Fiyat olarak eğer fotoda göründüğü gibi alabiliyorsan bence fena değil.

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
Bu arada bir arkadaşım bana Simplonun tüm ürünlerinin fiyat dosyasını gönderdi.
Buraya aktaramıyorum...pdf dosyası...
Tüm detaylar,donanımlar,aksesuarlar Almanya,Avusturya ve İtalya için geçerli olan imalatçı tarafından önerilen perakende satış fiyatları var.
Razorblade in 5 farklı donanımlı fiyatları şöyle:KDV dahil.
X9 : 2800 Euro
PRO : 3350 Euro
TRA : 4150 Euro
MRS : 4800 Euro
SSL : 5400 Euro

bu paketlerin içeriği ile ilgilenen olursa
sc.bisiklet@yahoo.com a mail göndersin...
dosyayı mail yoluyla gönderebilirim.
slm

merhaba birde bence kron bakmanı dilerim XC4000 gibi modeller güzel bence

Geri