Scudo Sports

Uludağ'a Kartopu Oynamaya Gidiyoruz 5 Şubat 2011 Cumartesi

@Dinçer ÜNSAL

Dinçer aşağıdaki etkinliğe bir göz at. Katılım şartları ve katılımcılarda bulunması gereken malzemeler ile vasıflar karda Uludağa tırmanma konusunda bir fikir verebilir.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Dinçer ÜNSAL
Scudo
Orhan dede yine bereketli bir başlık açmışsın. KISKANIYORUM. Bisiklete binmeyi ve her bisiklete bindiğimde düşmeyi özledim.:p Başlangıç için yani sıfır kondisyon ve sıfır km ile bu tur iyi olur mu acep? :)...

ENVER AVCI yı da götür bu tura. O çok sever rampaları. :D..

İYİ EĞLENCELER sizlere. :)

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@uzaktr

Merhaba Bülent Abi, 7 Ocak'ta Caddebostan'a yaptığım turdan dönerken sizinle Küçükyalı'da karşılaşmış ve 10 dakikalığına da olsa konuşma fırsatım olmuştu. Umarım bir gün bir turda beraber süreriz. Bu arada dün face'den Enver'le konuştum. Adamın başını kaşıyacak vakti yok. Kendisi bu sıkışıklığı atlatabilirse bisikletimi elden geçirteceğim.

• Beğen
Tepkiler: Cool_uzak
@uzaktr

Bülent sesini duyduğuma sevindim. Bu tur ara verip sıfırlananlar için bire bir, hele senin gibi çok terleyenler için. Zamanın varsa hiç düşünme, atla gel. Bende seninle bisiklet sürmeyi özledim. En yakında zamanda görüşmek üzere, hoşçakal.

• Beğen
@Orhan Kılıç

Bugün için atıştıran şekilde kar uyarısı var ama, Cumartesi günü ne olacağı çok belirsiz, Tüm meteorolojik tahmin siteleri pazar gününü güneşli gösteriyor ama cumarteside farklı sonuç veriyorlar, çoğunluk da yağmurlu olacağı yönünde... 1-2 gün daha geçsin bakalım...

• Beğen
Tepkiler: tolgaerdem
Benim baktığım site yarından itibaren yağış yok, parçalı bulutlu gösteriyor ama dediğin gibi o güne kadar daha çok şeyler değişebilir. Durum Perşembe günü netleşmeye başlar.

@Orhan Kılıç

Davetin için teşekkürler bildiğin nedenlerden ötürü gelemeyeceğim. Birde bir önceki sene yaşadığım rahatsızlığım nüksetti. Sporu bıraktığım zaman oluyor bu durum. Canım sıkkın. VE gerçekten de benim mevsimim ve hava durumlarım yaşanırken ben evde olmak zorundayım. Sahilde yürümelerim olduğu için şanslıyım bu günlerde...:)

Her yerde yağmur olsa da hafta sonu Uludağ da kar yağar. Ona göre yapın planınızı.

Yalan yok dün akşam Enver e de mesaj attım. Sizlerle beraber bisiklete binip bütün günü eğlenerek geçirmeyi çok özledim diyerek. Duygular karşılıklı
Orhan DEDEEEEEE. .. Yüksek kadans ..yüksek adans.. ACIK YOK..ACI YOK ... :D..

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@Cem Şentin

Hatırladım Cem. O gece eve dönmek acelem vardı ve senin tempon da gitmem mumkun değildi. Kusura bakma. Ayrıyetten bisiklet ile daha çok antrenman yapmalı ve kendini geliştirmelisin.

Tanıştığımıza memnun oldum. :in:

@berk arat

Yaşlı bedenim size ayak uydurabilmem izin verse idi gelirdim. Su durumda biraz zor görünüyor. Her ne kadar ruhen sizin gibi genç olsam da bildiğin üzere bu bedeni taşıyan bacaklarım. (Orhan DEDE bu konunun dışında istisnadır. Ama bir dede dir işte. :D Yaşasın kötülük.:Skull-175 )

Artı benim yaş sana girince gaz almamayı öğrenirsin sende PROMİL Berk.. :)..

@Orhan Kılıç

Bunlar yürüyerek gidiyor Orhan abi. :D onların kullandığı kazma yerine bisikletimi, giydiği krampon yerine de spd ayakkabımı giyeceğim. :p Onların açtığı izden pedal çevire çevire gideceğim. İz yoksa da kendim açıp gideceğim ;)

@Dinçer ÜNSAL

selam dinçer...
spd ayakkabı giyeceksen bi kere su geçirmez olacak ayrıca ayakkabı kılıfı o da su geçirmeyecek vede soğuğu kesinlikle bu olması lazım aksi takdirde 2540 da ayakların donar ve orda kramp bile geçirirsin ...
tam donanım şart parayı gözden çıkaracaksın ve hatta derimki dalgıç elbiseleri olabilir üzerine dağ montlar dağcıların giydiği pantolonlar dağcılar nasıl giyiniyorsa sende öyle işi sağlama almakta yarar var bot olayı da iyi ama rampa çıkarken ayaktan kayma yapar rahat etmen açısından spd rampada sana daha fazla kolaylık sağlar ....daha az güc sarfedersin....
2540 daki o taşın yerini biliyorsan oraya git derim ama ya karla kaplı ise ....
etraf çok beyaz olacağından yön kaybetme durumunda ne olacak her yer birbirine benzeyecek ....ayrıca daha önce uludağa çıkan aytekin dostumun yürüdüğü yola baktım bisiklet omuzda ve keçi patika yol orda yürürken karla kaplı olacağı için atacağın her adım çok önemli çünki yanlış bir yere basarsın ve altındaki zemin kayabilir ve bisikleti iterek çıkarken birden altındaki taşın oynaması ile yeri öpebilir ve yuvarlanabilirsin işin en zor yanı 2 saatte alınan yolun bu karlı ortamda kaç saatte alınacağıdır dağcılık tecrübesi devreye girmekte burda bisiklet tekniği fayda etmez çünki burda bisiklet sürmeyeceksin bisikleti aşağıda bırakırsan bi daha bulabilecekmisin ...
ayrıca havanın aniden değişmesine hazırlıklımısın hava değişirse aniden sis bastırırsa yönünü nasıl bulacaksın cbs ler gerçekten orda çalışıyormu çalışıyorsa sorun yok cbs al yanına ...cep al tabi çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum evet yiyecek o da önemli gereksiz malzemeler aldığını söylemiştin şimdi iş daha çetin şakaya gelmez çünki karla kaplı olan 2540 metreye çıkacaksın .....bisiklet sorun yaratabilir ya iterek yada sırtlayıp çıkacaksın ...

dikkat edersen kar yokken burdan bisikletle gitmek zor bide karla kaplı olduğunu düşün ......
etraf karla kaplı olduğu için her yer bubi tuzakları ile dolu olacak çünki bir sürü taş var ve nereye bastığını görmeyeceksin karlar yüzünden..resme dikkatle bakarsan o taşlar oynayan dengesiz taşlar ...

yanılmıyorsam gözlük takıyorsun numaralı ,
bisiklet gözlüğü takarsan yanlardan gelen soğuk senin gözlerini yaşartmaz...

@uzaktr

Elbette kendimi geliştireceğim Bülent Abi. Geçen Cumartesi içeriden İçmeler'e gidip oradan sahile döndüğüm ve şiddetli rüzgar nedeniyle Pendik Veteriner Enstitüsü'nün hemen aşağısında bitirmek zorunda kaldığım turda 2 molayla da olsa Alt Kaynarca'dan Güzelyalı'ya çıkmayı başardım. Başlangıca göre verdiğim mola sayısı yavaş yavaş azalıyor. Elbette 15 vitesli bisikleti elden geçirip daha sonra yeni bir bisiklete geçersem gelişmem daha da hızlanacak. Tez için yapacağım literatür araştırmasından fırsat buldukça tur yapacağım ve azar azar yaptığım mesafeyi artıracağım.

Bu arada hayrola Bülent Abi, rahatsızlığın nedir ? Eğer bacaklarından rahatsızsan, benim bisiklet sürmediğim günlerde yaptığım gibi irtifalı yürüyüşler yaparak bacaklarını hamlıktan kurtarabilirsin.

• Beğen
@Kudret Kurtcebe

Burada yol bozuk görünüyor ama orada durum foyoğrafta göründüğü kadar kötü değil.
Madenden sora dik bir çıkış yaptıktan sonra kendimi adeta çayırda hissettim. Bisikletlerimize binip yola devam ettik. Burada zirveye değişir yollardan gidildiğini gördüm daha doğrusu bir süre sonra yol bitiyordu ve insanlar kaba mıcır görünümlü bir zeminde karıncalar gibi her taraftan tırmanıyorlardı. Burada kemal bisikletini sıryına alarak, ben ve Dinçer ise iterek ilerledik.
Zirveye kadar olan yolun %50 veya daha fazlasını bisiklet üzerinde geçtik.
Bir gün önce bizle beraber çıkıp Çobankayada bizden ayrılan guruptan Dinçer ile karşılaştığımız noktada (ki daha sonra orada ilk kez Keremi Elmas ve Kemal ile karşılaşıp tanıştık) bisikletlerimizi bırakıp bir tarafı uçurum olan dar bir geçitten ilerlemiştik. 20 - 30 metre sonrasında yeniden nispeten düz bir alana çıkmıştık ve Dinçer geri dönüp bisikletini almıştı.
Bu noktadan karda geçmek mümkün değli.
Biz orada düz tırmanırken solumuzdaki sırtı görünce patikaya ulaşacağız diye o tarafa yönelmiştik.Muhtemelen düz devam etseydik o tehlikeyi yaşamadan zirveye ulaşacaktık. Fotoğraftaki dağcılarda muhtemelen tırmanışı oradan yapıyorlar.
Yalnız buradaki ters durum biz o zaman belli bir süre bisiklet sürdük ve devamında göllere inip oradan Cumalıkızıktan inmek istiyordum bisiklete ihtiyacımız vardı.
Karda böyle bir şeyde yapamayacağına göre binemeyeceğin bisikleti yanında taşıman anlamsız bir etkinlik olur. Benim fikrim çalışmalara başla, janta lastik yerine geniş paletler tak. O zaman bisiklet üzerinde pedal çevirerek karda gidebilirsin.
Gezi anlatımını dikkatli okuyanlardan merak edip neden Cumalıkızktan inmeyip Alaçamdan indiniz diye soranlar olabilir. Köylülerden o yolun daha bozuk olduğunu ve daha uzun olduğunu öğrendim. Benim feribota yetişmem gerekiyordu onun için Alaçamdan indik. İyikide inmişiz, harika bir yoldu.

orhan bey bu işe başladınız bence arkasını getirin bu topik devam etsin bu hafta olmazsa öteki hafta olsun ama olsun ve bu işi bitirin....
zirvenin olması şart değil....

:in: :in: :in:

@Kudret Kurtcebe

Merhaba Kurdret abi.

Bu seneki Orhan abilerle gerçekleşen Zirve çıkışında, o gün bisikletini zirve taşının oraya kadar götüren tek kişi bendim. Daha önceden de 4 kez yürüyerek çıkmıştım. Uludağ hakkında bilgim iyidir.

Ben orada spd ayakkabı ve kazma yerine bisiklet olayını şaka olsun diye söylemiştim. :)
Eğer kışın zirveye gidersem yolun bozuk olması beni ilgilendirmeyecek çünkü kışın bu vakitler küçük zirvede bile 2 metre kar oluyor. Tabiki bu turu bisikletle gerçekleştirmek için özel ve profesyönel donanımlar gerekiyor. Bunları tamamlamadan bu yolculuğa çıkmak hayati risk taşır.Bunun farkındayım:)
Ama emin olun ki, bir gün, o zirve karla kaplıyken bisikletimi oraya çıkartacağım.Ne zaman olur bilmiyorum ama oraya kış mevsiminde çıkana kadar hayallerimi süsleyen bir hedef olacak. :in:

Bir gün görüşmek üzere...

White Mountains a 2002 yılında çıkmış biri olarak söylüyorum dağ bisikleti şart bol içlastik lazım bisikletle ilgili olanlar bunlar,kıyafet ise üst iki katman dışında içteki iki katmanın muhakkak yedekleri olmalı.Gözler için kar gözlüğü şart,boyun için boyunluk nefesiniz içinde ağızlık gibi birşey lazım.başınızı kapatmanız lazım iyice ve yedekleride olmalı çünkü çok terliceksiniz.Sırtınıza çanta alırsanız daha çok yorulursunuz bisiklete alın çantaları,bol miktarda çikolata bulunsunyanınızda ama çok fazla yemeyin o çikolatalar acil durum için.Isıtıcınız olsun iki tane nasolsa bol kişi gidiyorsunuz ısıtıcıları bölşürsünüz.Ayaklar için 2 çorap giyin en az ve uzun bot giyin yedekdede 2 çift daha olsun dizleriniz ve diğer eklemler için rüzgar geçirmez eklem koruyuculardan alın.Büyük ihtimalle bir kaç kere düşüceksiniz gerekli ilk yardım şeylerini alın sağı solu önünüzü görmediğin yerlere dalmayın hızlı kullanmayın atlamayın zıplamayın birşey olmaz zirveye çıkar inersiniz.Benim bacak yeni iyileşti zorlamak isteiyorum ama bakıcam yarın antireman yapıcamiyi geçerse gelebilirim.Not:bir eldiven bir atkı bere giderseniz ayın 6 sında sabah gaztesinin 2. sayfasında okuruz

• Beğen
Geri